Skip to Content

Gonnie & Vriendjes in ganzenpas; review flapjesboek en liedjes

Gonnie & Vriendjes in ganzenpas; review flapjesboek en liedjes

Soms heb je van die boeken die kinderen direct helemaal geweldig vinden. Zo ook bijvoorbeeld Gonnie & vriendjes. Een tijdje geleden kocht ik voor dochterlief het grote flapjesboek ‘Gonnie & vriendjes in ganzenpas’ en het was hier in huis meteen een hit!

Lola praat over Gonnie alsof het haar beste vriendinnetje is. Het grote flapjesboek wordt dagelijks “gelezen” en ze weet inmiddels precies wat erachter ieder flapje zit verstopt.

Gonnie & Vriendjes in ganzenpas flapjesboek

Gonnie & Vriendjes in ganzenpas; review flapjesboek en liedjes - Mamaliefde

Het prentenboek gaat over een klein gansje Gonnie en haar zeven beste vriendjes. Alle vriendjes worden in het kort aan je voorgesteld en zijn allemaal even bijzonder. Zo heeft Gonnie altijd rode en vriendje Gijsje altijd blauwe  laarsjes aan.

Maar zo ook Jasper en Jip. Jasper is heel netjes en Jip is juist heel erg slordig. De uitstraling van het boek is erg neutraal en de illustraties zijn eenvoudig, maar wel erg vrolijk en kleurrijk.

De liedjes van Gonnie & Vriendjes op cd

Vanaf nu kunnen alle Gonnie-fans niet alleen boeken lezen, maar ook liedjes meezingen over Gonnie en haar vriendjes! Ageeth de Haan heeft namelijk 14 vrolijke liedjes over alle avonturen van Gonnie en haar vriendjes opgenomen.

De cd zit in een mooi boekje met een harde kaft. In het boekje staan alle teksten en mooie illustraties die bij ieder liedje horen. De liedjes zijn erg geschikt voor jonge kinderen, met als instrumenten vooral de gitaar, maar ook de trompet en bugel.

De liedjes zijn makkelijk mee te zingen door de eenvoudige melodieën en simpele teksten. Je zingt ze na een paar keer luisteren al gemakkelijk mee. Als je de verhalen kent van Gonnie en haar vriendjes zijn de liedjes ook heel herkenbaar, maar zelfs als je de boeken niet kent, is de cd erg leuk.

De cd is ontzettend leuk voor kinderen die dol zijn op liedjes zingen en natuurlijk helemaal als ze ook gek zijn van Gonnie. Een mooi cadeautje voor een verjaardag bijvoorbeeld!

Is jouw kind ook zo dol op Gonnie & vriendjes? Ken je deze cd al?

Floortje