Skip to Content

Boekskes; kinderboeken abonnement review

Boekskes; kinderboeken abonnement review

In groep 3 leren kinderen lezen, en vanaf dat moment wordt er op gehamerd dat het belangrijk is om zoveel mogelijk leeskilometers te maken. Want hoe meer ze lezen, hoe makkelijker het wordt.

En daarnaast is het goed voor de uitbreiding van de woordenschat of zelfs de concentratie. Er zijn ook verschillende initiatieven om dit te stimuleren; zoals de boeken van boekskes.

Vroeger was het vooral veel lezen, tegenwoordig zijn er diverse werkvormen voor ontwikkeld zoals toneellezen en krijgen ze in de vakantie een leesbingokaart mee of wordt er een thermometer opgehangen in de klas die wordt gevuld met het aantal bladzijdes dat de leerlingen lezen. 

Bevorderen leesplezier

Waar vroeger ook heel erg de focus lag op technisch lezen en racelezen (snelheid) zie je dat dit steeds meer verschuift naar het bevorderen van leesplezier.

Zeker in een wereld die steeds digitaler wordt, zie je dat het lezen van een (e-)boek al snel het ondergeschoven kindje is. Daarom is het extra belangrijk om er voor te zorgen dat kinderen het ook echt leuk gaan vinden om te lezen.

Want dan zullen ze ook sneller meer gaan lezen. Dit doe je bijvoorbeeld door goed aan te sluiten bij de ontwikkeling van je kind en boeken te kiezen die geschikt zijn voor de leeftijdscategorie, maar ook aansluiten bij de interesse van je kind. En dat hoeven echt niet altijd dikke pillen te zijn!

Boekskes; kinderboekenabonnement

Heb je geen idee welke boeken interessant zijn voor je kind of aansluiten bij de ontwikkeling van je kind? Dan is het boekskes kinderboekenabonnement een absolute aanrader.

Een keer per maand (of als je liever minder vaak hebt is dat ook mogelijk) ontvang je een pakketje in de brievenbus met 4 geselecteerde boeken die aansluiten bij de leeftijdsfase van je kind en het geslacht.

Daarnaast krijg je de garantie dat je altijd minder kwijt bent dan als je deze titels zelf zou aanschaffen. En je hoeft niet te betalen voor de verzending. Daarnaast hoef je ook niet meer na te denken over welke boeken nu wel of niet geschikt zijn.

Al binnen 3 tot 5 dagen na het bestellen ontvang je een vrolijk pakketje in de brievenbus! Vind je 1x per maand teveel; dan kun je dat eenvoudig aanpassen door de frequentie omlaag te schroeven.

Tip: Je kan kiezen voor een proefpakket met de kortingscode “proefpakket”, je krijg dan 50% korting. Als het toch tegenvalt kun je direct na het ontvangen het abonnement stopzetten.

Er zijn boekenpakketten voor de volgende leeftijdsgroepen:

  • Babypakket voor 0 & 1 jaar. De beste manier om je kleintje de wereld te laten ontdekken. Met mooie voorleesboeken en boekjes voor de kleine handjes.
  • Peuterpakket voor 2 & 3 jaar. Verwen je peuter met een verantwoorde verrassing! Kinderboeken leveren namelijk een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling. Ontvang elke maand een pakket op maat en jouw kind is verzekerd van een voorsprong op de basisschool.
  • Kleuterpakket voor 4 & 5 jaar. Een pakket voor kinderen dat varieert van kleurboeken tot voorleesboeken om kinderen veel plezier te laten leven met boeken.
  • Kinderpakket voor 6  – 8  jaar. Bij boekskes zorgen ze ervoor dat dit pakket goed aansluit op de leeftijd. Ook letten ze erop of het bestemd is voor een jongen of meisje. Een pakket bevat vier kinderboeken.
  • Tienerpakket voor 9+. Een pakket van vier kinderboeken en puzzelboeken om kinderen veel plezier te laten beleven aan het lezen, maar ook uit te dagen. Dit pakket hebben wij ontvangen.

Onze ervaringen

We kregen zelf ook een pakket met deze boeken om te ervaren hoe de kinderen hier op zou reageren. Want iets kan natuurlijk erg leuk klinken, in de praktijk kan dat heel anders ervaren worden.

Helaas kwam het eerste pakketje niet aan, maar daar werd niet moeilijk over gedaan en we ontvingen een week later alsnog het pakket in de brievenbus.

De vrolijke verpakking wekt meteen de interesse, zodat ik nog niet eens een foto kon maken voordat ze het al hadden uitgepakt. ;-)

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik bij boeken toch nog vaak de associatie heb met hardcoverboeken, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Voor deze prijs is dat ook helemaal niet realistisch. De kinderen hadden daar geen enkel probleem mee.

Er werd nog net geen ruzie over gemaakt over wie welk boek als eerste mocht lezen. Want ook al hadden we het pakket 9+ gekregen voor een jongen; de inhoud is zowel leuk voor jongens als meisjes. In ons pakket zaten:

  • Topotrein verken de wereld per spoor; een boek van Denksport Junior in samenwerking met Squla vol puzzels, oefeningen, quizzen, doolhoven en andere opdrachten gericht op groep 3, 4 en 5 voor een eerste speelse topografische kennismaking om ze nieuwsgierig te maken naar de wereld om hun heen.
  • Geronimo Stilton Escape Book; Help! Hoe kom ik uit mijn huis? Geronimo Stilton staat vrijwel altijd garant voor succes; op deze leeftijd is dit een heel leuke serie om te lezen. Het verhaal in dit boek wordt afgewisseld met vrolijke kleurplaten en puzzels en opdrachten om Geronimo te helpen ontsnappen. In plaats van voor naar achteren spring je heen en weer door het boek en bepaal je dus zelf hoe je het boek leest en of het lukt om te ontsnappen. Er zijn ook twee levels aanwezig. Hoezo is lezen saai?
  • Mickey, de cyclus van de magiërs 3. Naar dit boek ging de voorkeur uit; net zoals zoveel kinderen vinden ze stripboeken enorm interessant. De perfecte combinatie van lezen, maar ook het kijken van plaatjes en zelf je eigen verhaal erbij bedenken. Ook op school hebben ze bakken met diverse informatiebronnen waaronder stripboeken. Juist die afwisseling maakt het interessant.
  • Insecten en kriebeldiertjes; een knutsel- en weetjesboek. In dit boek vind je de materialen om zelf een insectarium met papieren insecten te knutselen. Gecombineerd met leuke weetjes en foto’s over insecten. Een boek dat perfect aansluit bij de interesse van kinderen.

Hier in huis zijn ze in ieder geval enthousiast over de boekskes; en voor het bedrag hoef je het zeker niet te laten. Ook zeker een aanrader voor als je een kindercadeautje zoekt en geen idee hebt wat je moet kopen.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Vraag dan snel en gemakkelijk een proefpakket aan op Boekskes.nl.

Linda van Aken