Als ze ergens een ballon krijgen aan een touwtje zijn ze ook superblij, een kinderhand is gelukkig snel gevuld ;-) Ze vermaken zich prima totdat hij op een keer kapot knalt. In de zomer scoren ook waterballonnen hoge ogen, vooral als we ze bijvoorbeeld op de trampoline gooien zodat ze er tussen kunnen springen.
Sinds dit jaar is er iets nieuws waarbij je zelf ook indrukwekkende ballonnen kan maken; namelijk de stuff-a-loon-maker van bot-i. Deze hebben ze zelf ontworpen en is dus een Nederlands product.
Ik weet niet hoe het met jullie zit maar de meeste kinderen vinden ballonnen iets magisch. Zo heb ik ooit een cursus gedaan waarbij je leert hoe je ballonnen moet vouwen in allemaal diertjes. De meeste kinderen staan in de rij als ze zo’n creatie mee naar huis mogen nemen.
Ook gewone ballonnen doen het erg goed. Toen ze nog klein waren moesten wij ze opblazen zodat ze ermee konden spelen, tegenwoordig kunnen ze dat zelf. Als er ergens een open zakje ballonnen is weten ze dat ook meteen te vinden.
Wat zijn Stuff-a-loons?
Stuff-A-Loons is de geweldige en innovatieve manier om je eigen gevulde ballon te maken! Celebrate the world – met speciaal ontwikkelde ballonnen. Creëer een gevulde ballon voor jezelf of voor een ander.
Gebruik de Maker Station om de ballon te vullen met wat jij maar wilt. Blaas de ballon dan op, sluit hem af en versier de ballon. Creëer een Stuff-A-Loons ballon voor een speciale gebeurtenis, een verjaardag of feestdag of gewoon, omdat het leuk is!
Naast de Maker Station zijn er ook verschillende refills beschikbaar.
Ervaringen met de Stuff-a-loon maker station
De stuff-a-loon-maker bestaat uit een station waarmee je een ballon kan vullen met divers materiaal zodat de kinderen hiermee kunnen spelen of je ze bijvoorbeeld als cadeautje kan weggeven.
Samen met dochter gingen we aan de slag om te kijken hoe het werkte, vooraf was ik gewaarschuwd om hier rustig de tijd voor te nemen en niet direct de glitters te gebruiken omdat de eerste keer even wennen kan zijn en te voorkomen dat alles onder de glitters zit.
Het heeft inderdaad een aantal pogingen gekost voor we doorhadden hoe alles precies werkte. Zo begin je met de ballon (die qua materiaal wat weg heeft van een condoom) vacuüm te zuigen in een soort stolp. Daardoor ontstaat er de mogelijkheid om hem te vullen met divers decoratiemateriaal.
In de verpakking zitten diverse materialen zoals glitters en confetti die je kan gebruiken. We kozen er voor om wat grotere decoratie te gebruiken die je ook makkelijk kan opruimen zoals confetti met Anna en Elsa er op en blauwe glitterboogjes en witte glitterballetjes.
Daarna sluit je de ballon af met een blauwe ring en een roze tuut. Dit stukje was even puzzelen, omdat ik de blauwe ring vergat of de mond van de ballon te ver over de tuut heen trok.
Maar na drie pogingen zat hij goed en konden we hem verder opblazen met de pomp die je ook op de maker vindt. Daarna is het even puzzelen om de blauwe ring te verwijderen, zodat je hem kan afsluiten met een speciaal sluitstuk. Een simpel touwtje of lintje is niet voldoende omdat er dan nog lucht kan ontsnappen.
Een knoop leggen is mogelijk, en is een kwestie van goed uitrekken.
Perfect als cadeau
De tweede keer dat we hiermee aan de slag gingen was omdat de jongste naar een kinderfeestje ging en we een paar kleine cadeautjes hadden die ik in de ballon wilde stoppen. Dit was nog best een uitdaging, maar 2 van de 3 pasten net in de ballon.
Wel gingen er helaas een paar kapot omdat ik te gehaast was, omdat ik dit natuurlijk pas op het laatste moment besloot en het eigenlijk al tijd was om weg te gaan. Daarom heb ik helaas ook geen foto van het eindresultaat.
De ballon paste met de cadeautjes niet in de vacuümzuiger dus hebben we zo het roze tuutje er op gezet zodat we hem verder konden opblazen. Dit ging prima.
Om te voorkomen dat het huis teveel onder de glitter zou komen, hebben we dat maar achterwege gelaten. Ook zo was het al een groot succes bij de jarige! Het voordeel hiervan is dat je de vulling ook kan personaliseren en afstemmen op de jarige.
Erg leuk dus om samen met je kinderen te gebruiken. Daarom ligt hij op mijn kantoortje zodat ze, als ze met een ballon willen spelen, we ze samen kunnen vullen en er ballonnen overblijven voor bijvoorbeeld kinderfeestjes.
De maker zelf vind ik persoonlijk niet echt speelgoed om zelfstandig mee te spelen.
De ballonnen zelf zijn er wel heel geschikt voor, zo heb ik een ballon die al twee weken opgeblazen ligt en nog niet geknapt is of kleiner geworden, zoals je normaal met ballonnen ziet.
Heel handig is dat je los vullingen kan kopen met ballonnen en sluitingen zodat je de maker vaker kan gebruiken.
BOTI
- Battle Cubes review
- Pen Silly review
- Pick-up Pete review
- Smooshy Mushy Squishies review
- Stuff-a-loon maker review
- Kid K’nex review
- K’nex Force review
- K’nex achtbaan review
- 25 Heerlijke vegetarische hapjes voor elke gelegenheid - 9 September 2024
- 7 Populaire straatspellen van vroeger en nu - 8 September 2024
- 25x Knutselen met eikeltjes voorbeelden & ideeën - 6 September 2024