Skip to Content

Cluedo Junior review & spelregels Wie heeft er van de taart gesnoept?

Cluedo Junior review & spelregels Wie heeft er van de taart gesnoept?

Mijn gedachten gaan terug naar de vele uren aan de eettafel met broerlief, terwijl we elkaar te snel af probeerden te zijn met de vragen: wie, met wat en waar de moord had gepleegd. Een spel wat we uren en uren hebben gespeeld, als kind en tieners samen.

Erg leuk om te zien, dat er nu een junior versie is uitgekomen, die het spel al speelbaar maakt vanaf 5 jaar. Laat dochterlief nu net zo spelletjes gek zijn als mama. ;-)

Wie heeft de taart opgegeten?

Gezien de jongere spelersleeftijd, is het originele spel wat aangepast en eenvoudiger gemaakt. Geen moord, maar een snoepkont, die stiekem de taart heeft opgegeten. Het doel is erachter te komen, wie de taart heeft opgegeten met welk drankje erbij en hoe laat dat gebeurd is.

Het was de eerste keer dat ik het speelde met kleuterlief, dus heb ik ervoor gekozen samen de vragen op te lossen op. Dat is voor haar op dit moment al ingewikkeld genoeg en net zo leuk. Zij speelt immers de detective en dat is heel spannend. Al denk ik dat met een paar keer spelen, dit spel geheel gespeeld kan worden, zoals het hoort.

Het mysterie oplossen

De aanwijzingen zitten onder de poppetjes en meubelstukken verstopt en de dobbelsteen vertelt wat je mag doen: direct ergens onder kijken of stappen zetten met een pion naar keuze, om zo hopelijk weer een aanwijzing te bemachtigen.

Zo zijn we samen als detectives op zoek gegaan naar alle aanwijzingen en daarna natuurlijk checken of we het mysterie goed hebben opgelost! Toen dit het geval bleek, wilde dochterlief gelijk nog een keer. Spel is dus geslaagd voor de kleuter test!

Cluedo Junior: een aanrader!

Cluedo Junior is  wat betreft ons een aanrader. Het maakt het mogelijk,om een klassiek gezelschapsspel al met jongere kinderen te spelen. Gezinnen met liefde voor spelletjes kunnen nu al eerder die traditie met hun kinderen voort zetten. Een leuk cadeau voor de Sint of onder de boom wellicht?

Floortje