Skip to Content

Levensweg Junior spelregels & review

Levensweg Junior spelregels & review

We kregen Levensweg Junior om uit te proberen. En bij de kinderversies gaat het er een stuk gezelliger aan toe, zelfs al wordt er fanatiek gespeeld.

Thuis waren we geen fanatieke liefhebbers van een bordspel. Waarom? Nou een bordspel kan ook zorgen voor ernstige ruzie. Zo is Monopolie een garantie voor ruzie om geld, maar ook Hotel heeft al ellende genoeg opgeleverd. Zullen we het vooral maar niet hebben over Mens erger je niet hè. Je kunt je vast voorstellen hoe het er dan aan toe gaat.

Inmiddels zijn we het huis uit en zijn er ook weer kinderen. Kinderen die nog denken dat een bordspel spelen gezellig is. En eigenlijk wil ik deze ruzietraditie wel verbreken. Laten we het gezellig houden met een bordspel.

Zo handig dat er tegenwoordig Junior versies van bekende spellen worden uitgebracht. Zo bracht Sinterklaas ons al eens een junior versie van Monopolie. Inmiddels werd het wel tijd voor een nieuw spel. Hadden wij even geluk.

Levensweg vs Levensweg junior

Review Levensweg Junior - Mamaliefde

Waar het in Levensweg draait om aan het einde van het spel te kunnen rentenieren (als dat lukt wensen we allemaal ineens dat het echt geld was), is de drang om te presteren in Levensweg junior lang zo groot niet.

Eigenlijk is het spel een lievere versie en ook nog afgestemd op de denk en belevingswereld van kinderen. “Bepaal zelf je leven” en “Kies je eigen avontuur” zijn de kreten die direct opvallen op de gezellige kleurige verpakking.

En dat klopt, want je kiest zelf wat je doet in Levensweg Junior. Na het losmaken van de sterren, verdelen van de kaarten en het in elkaar zetten van de dobbelsteen op het spelbord zijn we klaar om te starten. Elke speler krijgt een auto als pion, een paar € en natuurlijk 3 kaartjes van attracties. O en het belangrijkste, een avonturenboekje in de kleur van je auto.

Tijdens het spel bepaal je zelf je route en stop je bij attracties waar jij voor wilt betalen. Heb je ook het kaartje van de attractie in je bezit, dan verdien je bij een bezoek zelfs 2 sterren. Deze sterren verzamel je in je avonturenboekje. Kom je op een vakje zonder attractie, niet getreurd. Dan mag je een actiekaartje pakken.

Met deze kaartjes kun je sterren verdienen of verliezen. En ook geld verdienen. Dit geld kun je maar weer nodig hebben om een attractie te bezoeken. De opdrachten op de kaartjes variëren van iets uitbeelden, tot iets aardigs over alle spelers zeggen of een zin afmaken.

Ook moesten we de vlinder zoeken op het speelbord. Gaf een grappig gezicht aangezien A het samen met papa en een oom speelden en ze allemaal als eerste de vlinder wilde vinden. De heren hingen net zo fanatiek boven het spelbord als A. Oma en ik keken lachend toe.

Spelregels Levensweg Junior

De spelregels voor Levensweg Junior kan je hier downloaden. Het spel duurt gelukkig geen uren, ook dat is goed afgestemd op de jongere speler. Maar ook voor de oudere speler is het fijn. De opdrachten en het verzamelen van sterren is voor de papa en oom die meespeelden toch wat te lastig. Zij zijn snel hun concentratie kwijt.

Daarom is het maar goed dat A als eerste de benodigde 10 sterren binnen heeft gesleept en zo een einde maakt aan een gezellig spel, voor er mogelijk ruzie kan uitbreken. Een succesvol spel, wat zeker nog vaker op een regenachtige dag uit de kast gepakt zal worden.

Floortje