Skip to Content

De 7 leukste skelters voor kinderen

De 7 leukste skelters voor kinderen

Klaar om de snelweg van avontuur op te gaan? Welkom bij onze meeslepende blog over skelters voor kinderen! Of het nu gaat om de opwinding van snelheid, de vreugde van beweging of gewoon het pure plezier van buiten zijn, skelters hebben generaties lang de harten van kinderen veroverd.

In deze blog duiken we dieper in de wereld van skelters, van hun voordelen voor de ontwikkeling van kinderen tot het kiezen van de perfecte skelter die past bij de behoeften van je kleintje. Dus, ouders en verzorgers, maak je klaar om te ontdekken waarom skelters niet alleen speelgoed zijn, maar ook poorten naar avontuur, leren en onvergetelijke jeugdherinneringen.

Hier is een klein kijkje in de wereld van skelters en mogelijkheden. Wat is er zoal te koop? 

De skelter voor de allerkleinsten

De 7 leukste skelters voor kinderen - Mamaliefde

De GO-TWIRL is een speciale uitvoering van BERG en al geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden!! Dus zoek je nog een gaaf cadeau voor iemand die zijn 1e verjaardag binnenkort gaat vieren? Dan zit je hier goed! Deze skelter kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Met de lage zit bij de grond kunnen voeten goed stevig afzetten op de grond om vaart te maken en de ergonomische vorm van deze loopauto zorgt ervoor dat beentjes niet tegen de achterwielen aan komen. Deze GO-modellen kunnen ook uitgebreid worden met extra accessoires als een draagband, een duwstang en een zichtbaar veiligheidsvlaggetje.

De retro look voor jonge waaghalzen

De 7 leukste skelters voor kinderen - Mamaliefde

Dit stoere, groene model van Berg Buzzy heeft een heel gave old school vintage vibe. Het zitje is verstelbaar en vanaf 2 jaar kan je kind hier zeker drie jaar lang met plezier mee rondkarren. En als er een vriendje tussendoor ook even een rondje wilt rijden kan het stoeltje probleemloos zonder gereedschap versteld worden. Ideaal dus om sociaal te blijven bij het buitenspelen.

Skelter met luchtbanden

De 7 leukste skelters voor kinderen - Mamaliefde

Wat een plaatje hè?! Deze stoere roodzwarte stalen ros kan op verschillende ondergronden prima rond rijden. Over gras, op de stoep, over heuvels, door het bos? Niks is te gek voor deze vierwieler gemaakt met extra brede luchtbanden. En hij is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Skelters voor 5-jarigen

De 7 leukste skelters voor kinderen - Mamaliefde

De hypermotion skelter is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en hier kun je met gemak tot je 12e veel plezier aan beleven. Net als Max Verstappen kun jij het schakelen alvast onder de knie krijgen, want deze skelter heeft maar liefst 3 versnellingen!!!! Zo kun je niet alleen vooruitrijden maar ook achteruit en de handrem zorgt ervoor dat je keurig op tijd kan stilstaan.

Achter elkaar

De 7 leukste skelters voor kinderen - Mamaliefde

Dit model van Viking laat zien dat het ook mogelijk is om achter elkaar te zitten op de skelter. Ook op deze manier beleef je samen dus de tofste momenten tijdens jullie raceuurtjes. Deze skelter heeft veel mogelijkheden, verstelbare voorstoel, kan zowel vooruit als achteruit rijden, luchtbanden die geschikt zijn voor vele verschillende ondergronden en mogelijkheid tot uitbreiding van extra aanhanger, de trekhaak zit er al op! 

Karten zonder trappen

De 7 leukste skelters voor kinderen - Mamaliefde

Wie denkt dat het zwaar is om op een skelter te rijden heeft het mis. Hier heb je speciaal voor jou een elektrische skelter waarmee je probleemloos tot wel 6 km/u kan crossen. Maak je veiligheidsriem maar goed vast en check voor vertrek of je toeter het nog doet, daarna kun je gaan met je rode banaan!

Samen scheuren door de bochten

De 7 leukste skelters voor kinderen - Mamaliefde

En uiteraard kun je ook samen genieten van een wilde rit in een elektrische skelter. Deze stoere kart met duozit van Mademoto heeft een zware motor waardoor je met gemak een snelheid van 25 km/u kan halen. Ik hoop dat je ergens de mogelijkheid hebt in de buurt om hier mee rond te rijden, want op het trottoir zal ik je liever niet tegenkomen en ik ben bang dat het op een openbare weg ook niet echt een aanrader is. Maar een groot open veld of grote zandvlakte waar weinig mensen zijn is een geschikte locatie voor deze vierwieler.

Samen spelen

Zodra het kan speel je natuurlijk het liefst samen. Veel leuker, gezelliger en spannender. Zeker ook een ritje met deze stoere skelter maakt het nemen van scherpe bochten extra spannend. Valt niemand onderweg uit het zitje? Wie krijgt er de grootste blauwe plekken op het zitvlak na het nemen van die ene kuil? Zijn jouw benen sterk genoeg om over zandvlaktes te crossen? Daag jezelf uit en wissel om de beurt af en beleef heel gave avonturen samen.

Mijn advies is dus vooral eerst goed na te denken waar je de skelter zou kunnen gebruiken en waar je ongestoord je gang kunt en mag gaan. Het is geen goedkope aanschaf en dan zou het erg zonde zijn als zo’n skelter vooral in de schuur of garage blijft staan.

Linda van Aken