Skip to Content

Cadeau tips voor tieners en pubers; voor zover jongens en meisjes

Cadeau tips voor tieners en pubers; voor zover jongens en meisjes

De feestdagen komen er al snel weer aan…. Hoe deze dagen zullen verlopen in de coronaperiode, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Feit is dat er cadeaus voor Sinterklaas en / of Kerstmis gekocht gaan worden. Dat blijft natuurlijk hetzelfde.

Maar ja, wat geef jij je kind op deze leeftijd? Juist op deze leeftijd kan de teleurstelling heel groot zijn en laten ze dit ook zeker merken.

Misschien heb je geluk en weten ze precies wat ze willen hebben, wat misschien juist heel makkelijk is, maar ook binnen het budget moet vallen. Of ze hebben totaal geen idee wat ze kunnen vragen. Daarom vind je hieronder een aantal handige cadeau tips voor cadeautjes voor tieners of pubers om je op ideeën te brengen.

Een cadeaubon of een leuk ingepakte bioscoopbon

Cadeau tips voor tieners en pubers; voor zover jongens en meisjes - Mamaliefde

Altijd een veilige en dankbare optie: een bon: Als je hem een beetje leuk inpakt, scoor je zeker hoge ogen! Wat te denken van een bioscoopbon, ingepakt met wat zakjes popcorn en wat blikjes fris voor een filmavondje? Fantastisch toch?

Bonnen te over te koop, voor elke puber zit er wel een bon bij waar hij of zij helemaal happy van wordt. En als je het echt niet weet kun je voor de ultieme cadeaubon gaan waarmee de ontvanger zelf een cadeaubon kan bestellen.

Nintendo Switch en games

De Nintendo Switch is ook dit jaar nog de populairste spelcomputer. Het is misschien wel even een uitgave, maar wellicht kun je een financiële bijdrage vragen van meerdere mensen of van de ontvanger van het cadeau zelf? Je hebt hier in ieder geval langere tijd plezier van.

Heb je al een Nintendo Switch in huis dan kun je natuurlijk ook een nieuw spel kopen, of een tegoed zodat ze online zelf een spel kunnen uitkiezen. Heb je een andere console in huis dan kun je daar natuurlijk ook een waardebon voor kopen.

Verzorgingsproducten

Wat dacht je van make-up-producten, parfum of een after shave? Misschien heeft je dochter wel een bepaald oogschaduwpalet op het oog of wil je zoon een bepaalde deodorant. Er is keuze genoeg.

Wat het lekkere luchtje betreft: Kies een frisse, niet te zware geur, die bij een puber past. Make-up voor de dames is altijd welkom. Wil je veilig zijn; kies dan voor basisproducten zoals mascara of een wenkbrauwenpotlood.

Beltegoed voor de mobiel

De meeste tieners en pubers hebben tegenwoordig een eigen mobiele telefoon, maar dan met een prepaidkaart zodat de kosten overzichtelijk blijven. Je zal ze dan zeker blij maken met een aanvulling op het budget.

Omdat dit altijd zeer gewaardeerd wordt komt Vodafone Prepaid dit jaar met een speciale aanbieding. Als je tijdens de actieperiode tot en met 13 december namelijk je beltegoed opwaardeert wordt dit verdubbeld van 10 naar 20 euro en van 20 naar 40 euro.

Zo kan je puber nog meer halen uit het beltegoed en nog meer appen, gamen, tiktokvideo’s maken en contact houden met vrienden, maar ook als jij je kind graag wil bereiken.

Meer informatie over deze actie vind je op de website van Vodafone Prepaid.

Lego Architecture of Creator

Lego is voor kleine kinderen? Echt niet, kijk maar eens in de winkels of online naar de vele, vele mogelijkheden om iets cadeau te geven van Lego. Lego Creator is met het bouwen van voertuigen iets voor de wat jongere puber en is te koop vanaf 40 euro.

Met Lego Architecture maak je iedereen blij; ook die superpuber van jou. Er zijn verschillende items van veel bekende bouwwerken in wereldsteden te koop.

De prijzen liggen zo rond de 50 euro, maar er zijn steeds verschillende aanbiedingen in omloop, dus even prijzen vergelijken kan wellicht nog een leuke korting opleveren!

Een horloge of sieraden

Voor de jongens is een leren armband wellicht een mooi cadeau? Je hebt deze in verschillende soorten en vormen, dus er is altijd wel een geschikte armband voor jouw puberjongen.

Een horloge kun je net zo duur maken als je wilt: Het hoeft niet persé een Apple Watch te zijn. Ook een ‘gewoon’ horloge geeft de goede tijd aan en doet dus precies waar een horloge voor bedoeld is.

Tijdschriften of een reisgids

Loop een willekeurige boekenwinkel in en kijk bij de tijdschriften. Er is een grote keus in tijdschriften voor pubers; of het nu een modebewuste puberdiva is of een computergame-‘verslaafde’, er bestaat een tijdschrift voor iedere puberdoelgroep.

Staat er een reis op het programma na de coronaperikelen? Een opwarmertje daarvoor is een reisgids of een stedenboekje.

Misschien is dit cadeau wel leuk in combinatie met een item van Lego Architecture van de desbetreffende stad? Kan je kind alvast helemaal in de stemming komen!

Lees ook: Reisgids Nederland met kinderen

Koffer of rugzak

De rugzakken, tassen en koffers van het merk Fjallraven zijn erg populair bij de jongeren van nu. Ze zijn modieus, onverslijtbaar en goed van vorm. Geen wonder dat een rugzak op veel verlanglijstjes van pubers te vinden is. Is je kind van plan om te gaan reizen dan is een handige trolleykoffertje ook erg ideaal!

Een gezelschapsspel

Af en toe lijkt het niet meer voor te komen: een gezelschapsspel spelen. Toch zijn er nog steeds populaire spellen te koop voor onze pubers.

Denk aan 7 wonders, Escape room the game, Kolonisten van Catan en ook het oude, vertrouwde Monopoly gooit nog steeds hoge ogen. Het populairste spel van dit moment is echter Ticket to Ride.

Sportspullen

Stimuleer het sporten van je puber en geef een leuk shirt of ander sport-item cadeau met de feestdagen. Pubers vinden kleding ten slotte erg belangrijk en willen er ook tijdens het sporten graag tiptop uitzien.

Koptelefoon of earpods

Dit gebruiksvoorwerp is niet meer weg te denken uit de spullen van een tiener.

Eigenlijk is het niet alleen een gebruiksvoorwerp, maar een voorwerp waarmee hij of zij voor de dag wil komen bij zijn of haar vrienden. Informeer voordat je een koptelefoon gaat kopen, eerst even via een slinkse omweg naar vorm en merk!

Dit zal teleurstellingen van twee kanten voorkomen. Grote kans bijvoorbeeld dat je kind graag earpods wil hebben die met een bluetoothconnectie verbinding maken met het device.

Een leuke accessoire voor op de tienerkamer

Een leuk dekbedovertrek is nooit weg! In de tienerkamers is het heel belangrijk dat dingen matchen, dus koop in overleg! Een zitzak zal het ook goed doen bij je tiener die het liefst niet netjes zit, maar hangt.

Verder houden veel pubers van snuisterijtjes om op te hangen of neer te zetten. Pennen, potloden doen het ook altijd goed. Of wat dacht je van een leuke poster voor aan de muur?

Kleding

Kleedgeld op? Misschien verkeerde prioriteiten gesteld en nu geen geld meer om de basisbenodigdheden te kopen?

Of juist een aanvulling nodig voor die te gekke broek of jas waar je kind al een tijdje voor spaart, maar toch iets duurder is dan het budget toelaat? Kleedgeld is leergeld, fouten maken ermee mag, dus een aanvulling op het kleedgeld van je puber komt nooit op een verkeerd moment!

Een belevenis of ervaring

Cadeau tips voor tieners en pubers; voor zover jongens en meisjes - Mamaliefde

Tot slot hoef jij je kind helemaal niet iets fysieks te geven. Maar overweeg eens het geven van een belevenis of ervaring waardoor je kind dat altijd als herinnering mee kan dragen. Dit kan heel eenvoudig zoals bijvoorbeeld de combinatie met het aanvullen van het kleedgeld: door er een uitje van te maken met je puber.

Ga shoppen, koop een leuk kledingstuk en ga ergens wat drinken. Gezellig, met één kind. Even persoonlijke aandacht voor je kind in deze verwarrende puberleeftijd. Het zal jullie allebei goed doen!

Een andere belevenis is een sportbelevenis, zoals een keer parachute springen of indoor skydiven, of, wat goedkoper, naar een klimmuur. Ook hier kun je een leuk moment samen met je puber van maken.

Maar wellicht wil je kind toch wel liever met een vriend of vriendin deze belevenis beleven? Ook goed, als jij of zij maar plezier heeft!

Linda van Aken