Skip to Content

Insecten speelgoed verzameling HEMA

Insecten speelgoed verzameling HEMA

Vanaf vandaag kunnen kinderen bij HEMA de grote insectenverzameling bij elkaar sparen. Maar liefst 12 insecten, zoals een vlieg, wesp of vlinder, worden als bouwplaatje geleverd en kunnen als een 3D-puzzel in elkaar gezet worden. Bewaren gaat in een speciale insectenkijkdoos.

Niets zo leuk als alles over deze insecten leren via een interactieve insectenwereld op de socialemediakanalen, insectenpaspoorten op hema.nl en video’s gepresenteerd door Sterrin, bekend van @Sterrinswildworld.

Zo kunnen kinderen op een speelse manier meer leren over hoe belangrijk insecten voor de natuur zijn. Alle informatie is te vinden op www.hema.nl/insecten.

Kennis opdoen

Meer leren over insecten in je tuin of park in de buurt; dat is het uitgangspunt van de grote insectenverzameling. HEMA wil kinderen stimuleren om naar buiten te gaan en te zoeken naar de insecten die zij met de bouwplaatjes in elkaar gezet hebben.

Waar kun je de insecten vinden, wat doen ze, welke rol spelen ze in de natuur enzovoorts. Dat kinderen eens een dode tak optillen of een berg bladeren door elkaar gooien om te zien wat daar leeft. Want die kleine beestjes zijn interessant, mooi en soms eng tegelijkertijd.

De grote insectenverzameling van HEMA

Op elk bouwplaatje staat een QR-code die naar hema.nl/insecten leidt voor meer informatie over ieder insect. Om te laten zien hoe cool insecten eigenlijk zijn, heeft Sterrin een aantal vlogs en podcasts gemaakt.

HEMA nodigt iedereen uit om een foto met een insect te delen via Instagram @hemanederland, dan gaat Sterrin met de maker van de tofste foto een vlog maken over hoe een balkon of tuin een fijne plek voor insecten kan worden.

Digitaal avontuur

Ook aan de digitale avonturiers heeft HEMA gedacht met een heuse augmented reality filter.

Via dit Instagram-filter komt men in de wondere wereld van de insectenkijkdoos om deze allemaal in actie te zien. Daarnaast kan in dit filter ook het goede antwoord gevonden worden om mee te doen aan een winkelactie.

De grote insectenverzameling: hoe werkt het?

De grote insectenverzameling van HEMA

Van maandag 23 mei t/m zondag 10 juli ontvangt de klant bij besteding van elke 10 euro één van de 12 verschillende bouwplaatjes. Bij diverse aanbiedingen geeft HEMA een extra bouwplaatje cadeau.

Een extra groot glow in the dark insect krijg je bij besteding van 25 euro van maandag 27 juni t/m zondag 3 juli. Bij een verzameling hoort een bewaardoos; zo gaat geen insect verloren.

Het restaurant biedt een kindersmikkelmenu aan in een speciale insectenmenubox. Daar zitten geen sprinkhanen of vlinders in om op te eten maar wel een bouwplaatje en een leuke verrassing om in te kleuren.

Redactie Mamaliefde