Skip to Content

Diamond painting; wat is het en tips voor kinderen oa met Action, Hema & Totum

Diamond painting; wat is het en tips voor kinderen oa met Action, Hema & Totum

Diamond Painting is de afgelopen jaren ontwikkeld tot de nieuwste trend op creatief gebied voor zowel volwassenen als kinderen. Zie het als een hobby waar je uren aan kunt werken. Het is zelfs bijna verslavend om te doen.

Naast de enorme schilderijen waar je uren zoet mee bent voor volwassenen zijn er ook specifieke pakketten voor kinderen zoals van Totum. Maar wat is Diamond Painting precies? En hoe werkt het?

Wat is Diamond Painting?

Diamond Painting is het maken van een kleurrijke schilderij vol met kristallen. Een andere naam hiervoor is steentjes borduren. Het is leuk voor zowel jong als oud want je kunt je fantasie erop loslaten. Met Diamond Painting kun je een patroon op canvas geven waardoor je weet waar de stenen neergelegd kunnen worden.

Hoe werkt het?

Het begint allemaal met een bestelling plaatsen van het juiste pakket. Op het internet zijn vele mooie Diamond Painting pakketten te vinden die er schitterend uitzien. Het uitpakken van een Diamond Painting pakketje is al een feestje op zich. Je krijgt namelijk een compleet pakket met al het materiaal dat je nodig hebt om te starten.

Natuurlijk wil je als eerste beginnen met het sorteren van de stenen. Dit kun je doen door ze in doosjes te bewaren. Daarna is het tijd om jouw canvas te pakken. Deze heeft een klevende laag met daaromheen een folie zodat het beschermd wordt.

Leg het canvas op een gladde ondergrond en bekijk waar je wilt starten. Begin met het losmaken van een deel van de folie en klap het om. Nu is het aan jou de taak om te bekijken welke kleuren je nodig hebt voor het patroon.

Met een pincet is het de bedoeling om de stenen op de juiste plek te krijgen. Op het canvas zie je verschillende plekken en codes aangegeven. Door de juiste kleur te plaatsen op het canvas zal er een schitterende Diamond Painting ontstaan.

Let er wel op dat de stenen soms stevig aangedrukt moeten worden. Op deze manier blijven ze goed zitten en komen de stenen wat strakker tegen elkaar aan te liggen. Ga stap voor stap verder totdat alle stenen geplaatst zijn.

Voor jong en oud

We hopen dat je hierbij een goed beeld hebt van Diamond Painting. Het is voor jong en oud een leuke hobby om te ondernemen. Er komen namelijk prachtige beelden en plaatjes die je door jouw huis kunt plaatsen. Doe het alleen als een hobby, of ga samen met je familie aan de slag om een prachtige canvas te maken.

Diamond painting met Totum

Forzen diamond painting

Review: Diamond painting met Totum - Mamaliefde.nl

Maak schitterende Elsa, Anna en Olaf diamond painting creaties met deze complete Frozen 2 set inclusief meer dan 1850 glinsterdiamanten, sorteer- en applicatietool.

Eenhoorn Sieradendoosje

Diamond painting; wat is het en tips voor kinderen oa met Action, Hema & Totum - Mamaliefde

Versier je glamorous unicorn sieradendoosje met metallic mozaïkstickers in verschillende kleuren en glittersteentjes en berg er je mooiste sieraden in op. Het doosje kan van boven open klappen en heft ook een schuiflaadje.

Je kunt het sieradenkistje ook gebruiken samen met je zelf gemaakte Totum unicorn sieraden. Een prachtige aanwinst voor jouw kamer voor al je mooie schatten ! In de Unicornserie van Totum zijn meerdere knustelactiviteiten beschikbaar, o.a. gips gieten, diamond painting en schuifarmbandjes. Knutselen doe je met Totum.

Diamond Painting HEMA

HEMA verkoopt enkele leuke pakketten met Diamond Painting. De pakketjes zijn geschikt vanaf verschillende leeftijden. Zo heb je een pakketje ‘Prinses’, welke bedoeld is voor kinderen vanaf 4 jaar. Hierin zitten 5 verschillende platen, met o.a. een prinses en een kikker en prinsessenelfjes.

Het pakketje ‘Kleding’ biedt 3 kaarten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Misschien wel de leukste variant is de ‘Honden’. Deze heeft stickers die je met diamantjes kunt beplakken. Leuk om bijvoorbeeld op je telefoon te plakken of op een fotoalbumpje.

Diamond Painting Action

Uiteraard doet ook de Action aan deze creatieve beleving mee. De Action heeft bijvoorbeeld wenskaarten die je met de steentjes kunt beplakken. Dat is tenminste weer eens iets anders om te krijgen op je verjaardag!

Linda van Aken