Skip to Content

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series

Het verzamelen van speelgoed bestaat al jaren; denk bijvoorbeeld aan de flippo’s die je kon krijgen in de zakken chips toen je vroeger nog jong was. Om je map compleet te krijgen nam je dubbelen mee naar school om met een spelletje te ruilen.

Of wat dacht je van zeepjesverzamelingen of trollen? Wist je dat het verzamelen teruggrijpt op een oergevoel uit de oertijd, waar het een manier was om te overleven? Zonder voedsel kwam je de winter echt niet door.

Noten en zaden verzamelen is geen noodzaak meer, maar die verzameldrang zit diep in ons geworteld. Ook nu is het unboxing en verzamelen van speelgoed enorm populair. Zeker in combinatie met de unboxing trend, waarbij het een verrassing is wat er in je verpakking zit.

Bij jonge kinderen is /was het bijvoorbeeld heel erg populair om op YouTube te kijken naar unboxing filmpjes van surprise-eieren.

Ze pakken het weliswaar niet zelf uit, maar doordat de handen gefilmd worden geeft dat hetzelfde gevoel alsof je het zelf doet. Er is tegenwoordig steeds meer unboxing & verzamelspeelgoed op de markt. Tijd dus voor een overzicht.

Crate Creator Surprise! (MGA Entertainment)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Unboxing trends alleen voor meisjes? Absoluut niet! Zij liepen wellicht iets voor, maar er is nu een grote inhaalslag gaande. Crate Creator Suprise! is de mannelijke versie van L.O.L. surprise!

Welk wezen zit daar nou opgesloten in het kratje? Is dat een Crate Creature? Ja, zeker! Maak kennis met:

  • De stoere Sizzle heeft een superlange tong en draagt een stoere outfit om al zijn tegenstanders de stuipen op het lijf te jagen. Maar, stiekem is hij heel erg lief hoor. Trek aan zijn tong en zie hoe zijn ogen opgloeien en hij begint te schudden van woede. Bovendien maakt hij tal van geluidjes als je hem schudt of omver duwt en begint hij heerlijk te smakken als je hem zijn marshmallow voert.
  • De schattige Blizz heeft een superlange tong en mooie witte vacht. Schud aan zijn staart en hij begint spontaan te klappen. Bovendien maakt hij tal van gekke geluidjes als je aan zijn tong trekt en begint hij heerlijk te smakken als je hem zijn ijsje voert.
  • De brutale Snort Hog heeft een superlange tong en mooie bruine vacht. Trek aan zijn tong en hij maakt tal van gekke geluidjes. Bovendien begint hij heerlijk te smakken als je hem zijn worstenbroodje voert.
  • De grappige Pudge heeft een superlange tong en draagt een prachtig blauw/geel gewaad. Druk op zijn hoorn om te zien wat voor raar trucje Pudge kan doen met zijn ogen. Bovendien maakt hij tal van gekke geluidjes als je aan zijn tong trekt en begint hij heerlijk te smakken als je hem zijn pizza voert.

Flush Force (MGA Entertainment)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Diep in het riool zijn giftige stoffen gelekt, waardoor er een heel nieuwe (ondergrondse) wereld is ontstaan waar wij het bestaan (nog) niet van weten: Flush Ville.

Alles wat ooit door het toilet is gespoeld, komt nu als gemuteerd Flushie-wezen naar boven. Flushies leven maar al te graag in smerige wc-potten en zijn dol op slijm én het maken van vieze geluiden. Houd je neus maar dicht met al die scheten en boeren.

In totaal zijn er 11 Flush Force-families met namen als Stink Eye, Pooperoni, Barf Bag en Night Terror.

De wereld van Flush Force draait om het verzamelen van Flushies. De grappige, smerige en gemuteerde wezens zijn rechtstreeks uit het riool gekropen. De nieuwe verzamelhype uit 2018 is gericht op jongens in de leeftijd van 6 – 9 jaar.

 In totaal zijn er ruim 150 soorten Flushies om te verzamelen. Vul de stortbak van de wc-pot met water, schudt en onthul welke Flushie jij hebt gescoord. Is het water groen of paars gekleurd? Zeg het tegen niemand, want je hebt een zeldzame Flushie in handen.

Verzamel ze allemaal om hun wereld, Flush Ville, compleet te maken. Unboxen kan in een 2-Pack, 5-Pack, Bizarre Bathroom 8-Pack of in de Collector Toilet verpakking. De Collector Toilet is een XL wc-pot die de Flush Force beleving compleet maakt.

De wc-pot produceert namelijk vieze geluiden én je kunt hem doorspoelen. Dit collectors-item is groot genoeg om meerdere Flushies in te bewaren; de ideale thuisbasis van elke Flushie.

Wil je Flush Ville met jouw eigen ogen bekijken? Dat kan! Download de Flush Force-app en speel mini-games of verzamel nog meer Flushies. Ontgrendel nieuwe Flushies en voer ze snacks zoals kippenpootjes, visgraten en pizzapunten.

Speel de mini-games/spelletjes, zoals “Toilet Plunger Game”, en verdien doortrekmunten en ontstoppers voor het verzamelen van nog meer (zeldzame) Flushies. Houd bij welke Flushies je hebt verzameld in het verzamelboek, wat je favoriete Flushie is en welke je nog wil ontdekken.

Hatchimals CollEGGtibles (SpinMasters)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

De Hatchimals CollEGGtibles komen uit de magische wereld: Hatchtopia. In deze fantasierijke wereld van alle CollEGGtibles, leven meer dan 13 verschillende Hatchimal-families met namen als ‘Shimmering Sands’, ‘Cloud Cove’ en ‘Friendship Farm’.

Hun familienamen zeggen veel over de plek waar ze vandaan komen, zoals Oceaan, Bos, Jungle, Boerderij of Woestijn.

Sinds de introductie van Hatchimals Colleggtibles in het voorjaar van 2017 zorgen de schattige beestjes voor een heuse verzamelwoede. Kan jij geen genoeg krijgen van Hatchimals CollEGGtibles?

In juni werden de webisodes gelanceerd, waardoor je nóg meer te weten komt over Hatchtopia! Het stappenplan voor het unboxen gaat van vertroetelen en broeden tot spelen en ruilen.

  • Vasthouden: verzorg het ei goed. Geef het beestje extra veel liefde, zodat de Hatchimal kan uitkomen. Houd het eitje goed vast en wrijf zachtjes over het hartje.
  • Openbreken: wanneer de kleur van paars naar roze verandert, is het tijd om de Hatchimal uit te broeden.
  • Sparen: breek het eitje voorzichtig open en ontdek snel welke Hatchimal je hebt uitgebroed.

De populaire Hatchimals kregen in het voorjaar van 2017 een nieuw jasje; namelijk de Hatchimals CollEGGtibles: een collectie van 100 kleurrijke, gespikkelde eitjes die je zelf kunt helpen uitbroeden én verzamelen. 

Mis jij nog Hatchimal-familieleden? Kijk dan goed naar de spikkels op de eitjes. Dit is namelijk een aanwijzing welke Hatchimal verstopt zit in het eitje. Door de transparante verpakking van de CollEGGtibles kun je heel gericht zoeken naar diegene die je nog mist.

Bezit je een ei uit een wereld die je al compleet hebt? Ruil dan het eitje met een vriendje of vriendinnetje en behoud nog steeds het verrassingselement. Er is een Hatchimals verzamelkaart om het overzicht bij te houden welke families je al compleet hebt.

Daarnaast heb je ook nog limited of special editions. Heb jij één van deze editions uitgebroed? Dan heb je geluk; deze zijn namelijk zeer zeldzaam. Om het succes van de Hatchimals CollEGGtibles te vieren, zijn er in het tweede seizoen in Nederland een gelimiteerd aantal eieren verstopt met daarin een zeldzame gouden Hatchimal.

Je maakt kans deze te vinden door aanschaf van een 1-pack, 2-pack + nest en/of 4-pack + bonus. Aan de buitenkant van het eitje is niet te zien of het om deze speciale gouden uitvoering gaat, maar daar kom je snel genoeg achter!

In het derde seizoen vieren de Hatchimals CollEGGtibles vriendschap in alle vormen: Hatch Friends Forever. Er zijn Best Friends, Twin Friends of Squad Friends. Door het combineren van verschillende CollEGGtibles maak je meer dan 20 verschillende sets! De Best Friends vormen samen een speciale pose.

De Twin Friends kunnen niet zonder elkaar en zitten samen verstopt in één ei. Squad Goals bereik je door een special en limited edition samen te voegen met elk hun eigen thema en details.

Little Pet Shop Hungry Pets (Hasbro)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Ja, kijk maar goed, dit zijn de echte Petshop Pets. Ze hebben zich samen met hun favoriete snack verstopt in
een ͚blikje͛. Littlest Pet Shop presenteert een wereld aan nieuwe vriendjes.

Een teckel verkleed als hot-dog, dat snappen we nog wel. Maar een koe opgetuigd met een Zwitserse kaas? En welke vis houdt er nou van frietjes?

In de wereld van Littlest Pet Shop kan dat allemaal! Kies je favoriete snack – uh huisdier – en verzamel ze alle tien. In elk ͚blikje͛ voer zit een originele Pet en drie accessoires.

Lost Kitties (Hasbro)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Lost Kitties zijn poesjes met cattitude: érg eigenwijze katjes die gewoon doen waar ze zin in hebben. Ze zijn dol op avontuur en altijd op zoek naar wat lekkers. Houd de koelkast in de gaten, want voor je het weet is alle vis verdwenen!

En zijn ze moe van het spelen? Dan doen ze gewoon een dutje, op je toetsenbord bijvoorbeeld. Van de verliefde Bonbon tot de luie Nap-Kin, Eugene met zijn bolle buikje en Cheesy, die zo hard van de pizza snoept dat zijn koppie erin vast zit…. hun nieuwsgierigheid brengt ze regelmatig in de problemen. Of in een melkpak: kattenkwaad in een box.

Het is nu tijd om de Kitties te bevrijden uit de kleine melkpakjes. In elk Lost Kitties melkpakje zit een Lost Kittie verstopt in de klei, een sticker en 2 accessoires.

Download op de website van Lost Kitties de verzamelposter.

Lock Stars (Hasbro)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Geheimen zijn er om bewaard te worden. En hoe kan dat beter én leuker dan in deze hippe Lock Stars? Alleen te openen met een persoonlijk sleuteltje, dus alle diepste geheimen blijven veilig voor volwassen ogen.

Omdat elke Lock Stars zijn eigen, unieke persoonlijkheid en uiterlijk heeft, zijn ze ideaal om je eigen identiteit mee uit te dragen.

Op het schoolplein zie je ze straks terug aan schooltassen, jassen, of schoenen. Er komen dit jaar 96 verschillende varianten op de markt, dus de verzamelmogelijkheden zijn ein-de-loos. Bij elke Lock Star zit ook een verrassings-mini-Lock-Star.

L.O.L. Surprise (MGA Entertainment)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

L.O.L. Surprise!, zit boordevol verrassingselementen en speelt in op de unboxing trend. Het avontuur gaat van start met het uitpakken van de verrassingsbol.

Deze bol bestaat uit zeven lagen, met in iedere laag een nieuwe verrassing en hints naar het popje dat binnenin op jou zit te wachten. Tijdens het uitpakken vind je geheime boodschappen, stickers, kleding en andere accessoires voor jouw babypopje.

In de eerste waren er 45 verschillende popjes te verzamelen, ieder met een eigen stijl en persoonlijkheid. Nu zijn dat er veel meer en heb je de Pets, de kleine sisters variant, de special editions met extra grote bollen, een bruisballenvariant en sinds kort de eye spye serie die zelfs is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018. En binnenkort komt er nog veel meer gaaf speelgoed vandaan!

Lees ook: LOL Surprise! speelgoed; Overzicht lol poppetjes & namen lils, tots, pets, boys en meubelen / speelsets

My Little Pony: Cutie Mark Crew (Hasbro)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Fans van My Little Pony opgelet: De Cutie Mark Crew gaat je hart veroveren! Je lievelingspony’s, zeepony’s en Equestria Girls zijn gekrompen tot mini-verzamelformaat!

Er verschijnen dit jaar 24 verschillende figuurtjes. Ze zitten verscholen in schattige, stapelbare huisjes met steeds een nieuw decor. De eerste serie heeft een snack- thema, dus stel je maar voor dat de pony’s even vrij zijn van school en gezellig aan het happen zijn in hun cafetaria.

In elke gesloten verpakking zit een figuurtje, een accessoire in snack-thema, een verzamelkaartje en natuurlijk het stapelbare huisje.

Hoe meer je er verzamelt, hoe meer verhalen je kunt verzinnen. Verzamel je eigen crew, mix and match met de accessoires en beleef heel wat nieuwe avonturen!

Numnoms (MGA Entertainment)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Num Noms zijn een mix van schattigheid en een snufje verrassing. Num Noms bestaan uit twee delen. Nums zijn geurige en flexibele figuurtjes met een heel eigen persoonlijkheid, zij vormen de buitenkant van de Num Noms.

Een Nom is een lief figuurtje met geparfumeerde nagellak of geurige glitterlipgloss met smaak of een lichtgevende Nom. Stapel één of meerdere Nums boven op de Noms om meer dan 3000 zoet geurende combinaties te maken. Met zoveel geurige combinaties is het recept altijd perfect.

Momenteel zijn er al 4 series met meer dan 120 Num Noms. Elk pakket heeft een verzamelmenu, ga op zoek naar personages uit de speciale editie en verzamel alle Num Noms. Hoe groter je verzameling, des te meer geurcombinaties je kan maken.

Ruik de heerlijke geur van jouw eigen gecreëerde recept. Gebruik als basis een bakje in de vorm van een ijshoorntje, pan, bakplaat of ijsbakje en zet daarop een Nom. Schep daarop naar eigen smaak je favoriete zachte Nums. Er zijn vier basispakketten en twee accessoirespakketten in alle geuren, zodat je je eigen recept kan samenstellen.

Bij het Num Nom verrassingspakket krijg je een geparfumeerde Num en een geheime Nom met geurige nagellak of glitterlipgloss met een smaakje. Heb je geluk? Dan vind je jouw Nom uit de speciale editie! Num Noms lichtjes geven twee kleuren licht!

Ontwerp je eigen accessoires en draag Num Noms nu fashionable als ring! Stapel de Nums boven op de Noms om meer dan 300 zoet geurende combinaties te maken. Geleverd in een zoet sappak met één van de geparfumeerde Nums, een geheime Nom die licht geeft in maar liefst twee kleuren.

Wil jij weten of je alle Num Noms verzameld hebt? Kijk op het verzamelmenu en spaar ze allemaal! Er zijn twee series verkrijgbaar, ook is er een Lights Mega Pack beschikbaar met wel acht verrassings-Nums en drie ringen!

Neem je Num Noms-verzameling overal mee naartoe in stijl! Berg je favoriete geurige popjes op en stel ze tentoon in het schattige Num Noms Collector’s Case!

Pokémon Trading Card Game (Pokémon)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Dit is één van de langst lopende verzamelingen die al meer dan 20 jaar bestaat. In 1996 verschenen de eerste Pokémon Red & Green videogames in Japan voor de Game Boy. Sindsdien zijn er ontzettend veel Pokémonproducten op de markt gebracht, voor fans van alle leeftijden. En beleefde een grote revivel met de komst van Pokemon-Go.

Met de Pokémon Trading Card Game werd het mogelijk voor mensen van alle leeftijden om wezens te vangen, trainen, en ruilen, en hiermee een Pokémonmeester te worden

. Door het educatieve karakter (de games zetten aan tot strategisch denken en ontwikkelen basisvaardigheden op het gebied van rekenen) én het feit dat Pokémonnen grote nadruk legt op sportiviteit en respect voor andere spelers is Pokémon niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij hun ouders. 

Met een verspreiding van 21,5 biljoen TCG kaarten in 74 landen, 275 miljoen verkochte videogames en een 18 seizoenen tellende tv-serie, is Pokémon één van de meest succesvolle merken ter wereld!

Poopsie Slime Surprise! (MGA Entertainment)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Deze knotsgekke nieuwe speelgoedlijn uit 2018 met een geurtje aan, is helemaal klaar om de markt en de harten van kinderen te veroveren! Laat je onderdompelen in de wonderwel geurende wereld van Poopsie, waar Unicorns de plak vlaai..oops, zwaaien!  

Unicorns zijn prachtige, mythische paarden met een magische hoorn op hun hoofd die…regenbooghoopjes achterlaten? De nieuwste toevoeging aan het assortiment van MGA laat je je eigen slijmerige, glitterende Unicorndrolletjes fabriceren. Kids zijn er d(r)ol op! Zelfs Kim Kardashian liet weten dat ze fan is!

Het – nu al – leukste speelgoed van het najaar (genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018) laat je creatief omgaan met wat je Unicornvriendinnetje achterlaat in haar potje.

Als ze haar flesje krijgt en op haar potje gaat, maakt ze verrassende, verzamelbare Unicorndrolletjes. Voeg wat Unicornmagie en -sprankels toe aan elke sanitaire stop om telkens een unieke slijmcombinatie te maken!

Als je moet gaan, bewaar dan het slijmhoopje voor magisch plezier wanneer je maar wil! Laat je volledig gaan met meer dan 20 magische verrassingen bij elke Surprise Unicorn! Er zijn vier magische Unicorns te verzamelen! Ontdek jij Rainbow Brightstar of Oopsie Starlight?

Party Popteenies (Spin Master)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Party Popteenies gaat verder dan een verrassing! Spanning en enthousiasme vanaf het POP-moment tot aan de onthulling van de collectible zelf. De verstopte Party Popteenie speelt in op de verzameltrend en is de nieuwste aanwinst van dit najaar.

Draai, trek, pop en jouw Party Popteenie verschijnt uit het confettikanon in een wolk van verzamelbare confetti! De feestelijke verpakking, de gedetailleerde accessoires en de confetti laten de wereld van Party Popteenies tot leven komen.

Met drie verschillende thema’s om te poppen, waaronder Rainbow Unicorn, Cutie Animal en Winter Wonderland, is er voor elk wat wils. Ontdek welke verrassing jij hebt! Alle Party Popteenies dragen oogverblindende outfits speciaal in hun thema en met de bijbehorende schattige accessoires zijn ze altijd ready to party! 

Blijf knallen en verzamel wel meer dan 25 fantastische Party Popteenies die verstopt zitten in de onderstaande producten. Heb je er eentje gevonden? Vink jouw collectible dan snel af op de verzamelposter!

Ready 2 Robot (MGA Entertainment)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Ready2Robot, de enige verzamelreeks voor jongens vanaf 5 jaar waarmee je eigen robots kunt maken, mixen en matchen, en tegen je vrienden kunt strijden in een robotgevecht in de Fightanium Arena. Pak meer robots uit, bouw je ultieme vechtmachine en knal je een weg naar het ultieme kampioenschap! De robot die als laatste overblijft, wordt overladen met roem en applaus!

Ready2Robot combineert het plezier en de spanning van verrassingspakketten met eigen ontwerpen. Je kunt de ultieme mechbot bouwen, voorzien van wapens en accessoires.

Maak je robot, voeg je piloot toe vanuit zijn slijmcapsule en win het gevecht! 50 + verschillende mechbots en 75+ piloten staan voor duizenden verschillende combinatiemogelijkheden.

Ready2Robot heeft ook een eigen YouTubekanaal namelijk Ready2RobotBenelux, dé robotgevechtsshow waarin we iedere week andere robots tegen elkaar zien strijden. Iedere piloot vecht voor een plek in het #Ready2Robot-kampioenschap the Meltdown!

Wie wint deze epische robotstrijd? In totaal zijn er 10 Ready2Robot afleveringen van ieder max. 3 minuten.

Trolls Small Troll town (Hasbro)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

Zijn die van jou ook zo verslaafd aan de Trolls Tv-serie? Knoest, Guy Diamond en natuurlijk Koningin Poppy kunnen niet wachten om met ze te spelen.

Eindelijk echt je vingers door die lange Trollenharen laten gaan. Kammen, vlechten of zet ze in een strak puntje hoog in de lucht!

Glitters, paars, roze, of liever geel? Jullie favoriete Troll zit er altijd bij.

Tsum Tsum (Disney)

Unboxing speelgoed verzamelen; populaire series - Mamaliefde

In navolging van Japan is de Tsum Tsum-rage in 2016 overgewaaid naar Nederland. Mickey, Donald, Pluto, Winnie the Pooh, Sneeuwwitje, Pinokkio of Elsa: De favoriete figuren van Disney® zijn verkrijgbaar als schattige Tsum Tsum-figuren, die je kunt verzamelen én stapelen.

En waar je natuurlijk oneindig lang mee kunt spelen. De Tsum Tsum komen voort uit de razend populaire gelijknamige social mobile game die in het Verre Oosten alle records verbrak.

Er zijn 50 verschillende figuurtjes die je kunt verzamelen en de meest zeldzame zijn de meeste punten waard. Met Tsum Tsum kunnen kinderen zich uren vermaken en dankzij de Tsum Tsum sleutelhanger nemen ze hun favoriete figuurtjes overal mee naartoe. De blozende Tsum Tsum plushe figuurtjes maken de rage compleet! 

Er zijn ook blozende Tsum Tsum plushe figuurtjes verkrijgbaar. Wanneer je in deze exemplaren zacht knijpt, lichten de wangetjes op. Jouw favoriete Disney® karakter heeft er nog nooit zo schattig uitgezien!

Waarom is unboxing speelgoed zo populair?

Het unboxen zorgt voor de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon, het zijn tenslotte net kleine cadeautjes die je openmaakt. Endorfine is dus een soort natuurlijke feel good drug.

Je lichaam maakt het zelf aan en het doet veel goed voor je. Deze neurotransmitter is zeer verslavend, je wil dus eigenlijk nog een keer en nog een keer om dat gevoel opnieuw te creëren door het uitpakken.

Om je verzameling compleet te krijgen, wat zorgt voor nog meer endorfine, moet je gaan ruilen met vriendjes en vriendinnetjes, of nog meer kopen. Waardoor het ook op die manier aanstekelijk werkt, want als al je vriendjes met speelgoed x rondlopen wil jij dat natuurlijk ook hebben, anders hoor je er niet bij.

En welke ouder wil nu dat zijn / haar kind een uitzondering is?

Kinderen zijn enthousiaste verzamelaars. Aan het “verzamel ze allemaal”-principe kunnen de meeste kinderen maar moeilijk weestand bieden. En waarom zouden ze ook: veel verzamelcollecties zijn goed betaalbaar en prima cadeautjes of zakgelditems.

Vanaf een jaar of vijf zijn kinderen in staat om voorwerpen en onderwerpen te categoriseren. Zo ontwikkelen ze een oog voor detail en stellen ze doelen. Ze willen tenslotte graag hun verzameling compleet hebben. Behalve leuk en spannend is verzamelen dus ook nog leerzaam en goed voor hun ontwikkeling.

Speelgoedfabrikanten spelen steeds meer in op die unboxing trend, steeds meer speelgoed wordt op die manier aangeboden in de hoop een ware hype te worden bij hun doelgroep. In de praktijk is echter het één populairder dan het andere, dus gelukkig hoor je niet alles.

Toch neemt de vraag naar dit soort speelgoed toe. Die trend zal zich voorlopig nog wel even doorzetten. Ook merken die populair zijn doen hun best om hun aanbod te blijven vernieuwen en uit te breiden zodat er steeds meer te verzamelen valt.

Naast de miniverpakkingen zijn er ook steeds meer XXL-verpakkingen waar soms tientallen kleinere doosjes in zitten zodat je het gevoel hebt te besparen. Want 1×20 is goedkoper dan 20×1 en we blijven echte Hollanders ;-)

De hoeveelheid verpakkingsmateriaal die daarbij vrijkomt, kijken we natuurlijk niet naar.

Wel of niet in mee gaan in deze trend?

Eerlijk is eerlijk; ik weet nog niet helemaal wat ik er zelf van vind en dat hoor ik van meerdere ouders. Aan de ene kant heb ik hier niets mee, niet zozeer vanwege het speelgoed zelf maar de achterliggende ideeën

. Zo zit ik er niet op te wachten dat er overal enorme verzamelingen van worden aangelegd (al maak ik weer een uitzondering voorheen voor Grimm’s speelgoed en momenteel Lego en Playmobil ;-) waar dan vaak even mee wordt gespeeld en vervolgens ergens in een verzamel/rommelbak belandt.

Natuurlijk ben ik de moeder en als ik nee zeg dan is het ook nee. Daar staat echter tegenover dat ik er vroeger ook zelf aan meedeed en ik het mijn kinderen ook niet wil verbieden. Er is tenslotte nog een groot grijs gebied tussen verbieden en stimuleren ;-)

Daarnaast zit er ook wel gewoon gaaf speelgoed tussen. Waarvan ik wel snap dat de kinderen dat graag willen hebben, en zelf stiekem ook wel grappig vind. Denk bijvoorbeeld aan de L.O.L. Eye Spye serie, de Lost Kitties die verstopt zitten in de klei en de Poopsie Slime Surprise. A

lledrie voorbeelden van speelgoed dat het unboxen & verzamelen combineert met iets anders; het één bijvoorbeeld het oplossen van een raadsel, het spelen met klei ook na het uitpakken, en het maken van slijm.

Linda van Aken