Skip to Content

Pokemon Battle Academy review

Pokemon Battle Academy review

Heb je ook Pokemon fans in huis? Dan is dit spel wellicht een aanrader; hier in huis worden er volop Pokemon kaarten verzameld en al dan niet geruild op school. De ene keer eerlijker dan de ander, maar ook dat moeten ze leren.

Verder doen ze er niet heel erg veel mee. Totdat ze dit spel kregen, met name zoonlief speelt dit graag met zijn vader die vroeger ook met deze kaarten speelden. De spelregels zijn makkelijk te leren, zodat ook vriendjes die komen spelen gelijk mee kunnen spelen.

Pokemon Battle Academy

De Pokémon Company International heeft wereldwijd de langverwachte Pokémon Trading Card Game Battle Academy gelanceerd. Dit baanbrekende bordspel is een primeur voor de immens populaire Pokémon Trading Card Game (TCG).

Dit spel is ontworpen voor Trainers van alle leeftijden, inclusief ouders en kinderen die mogelijk nog niet bekend zijn met de Pokémon TCG, biedt de Battle Academy een meeslepende en toegankelijke ervaring voor het hele gezin.

Een nieuwe dimensie van Pokémon plezier

Al meer dan twintig jaar verbindt de Pokémon Trading Card Game mensen wereldwijd door hun gedeelde passie voor het verzamelen, ruilen en spelen van de officiële game. J.C. Smith, senior director Consumer Marketing bij The Pokémon Company International, benadrukt de missie achter Battle Academy: “Met Battle Academy willen we gezinnen een leuk en toegankelijk spel bieden waar ze volop van kunnen genieten en tegelijkertijd kunnen beleven waar kinderen en langdurige fans dol op zijn: Pokémon TCG-kaarten.”

Wat is Battle Academy?

Elke Battle Academy-box is een schatkist voor elke Trainer die de basis van Pokémon TCG onder de knie wil krijgen.

De inhoud van de box omvat;

  • een speelbord voor twee spelers
  • drie decks met elk zestig kaarten
  • uitgebreide spelregels
  • spelaccessoires
  • codekaart waarmee je gratis Pokémon Trading Card Game Online kunt spelen op iOS, Android en Pokemon.com.

Het bordspel is ontworpen als een eenvoudig te leren klassiek bordspel, waarmee het complexe kaartspel op een toegankelijke manier wordt geïntroduceerd aan zowel nieuwe als ervaren Trainers.

Nieuw in Battle Academy (2022)

De Battle Academy van 2022 is niet zomaar een revisie. Het introduceert het Pokémon V-spelmechanisme, waarmee een nieuwe dynamiek wordt toegevoegd aan het klassieke kaartspel.

Bovendien bevat het nieuwe en populaire Pokémon-personages, waaronder het iconische Pikachu, het geliefde Eevee en de vurige Cinderace.

Elk Battle Academy-product van 2022 bevat essentiële elementen om de beginselen van de Pokémon TCG te leren, zoals het speelbord voor twee spelers, drie decks met zestig kaarten elk, spelregels en spelaccessoires. Dit maakt het niet alleen een ideale introductie voor beginners, maar ook een verfrissende ervaring voor ervaren spelers.

Speelplezier voor het hele gezin

De nadruk op gezinsvriendelijkheid is duidelijk in elke Battle Academy-box. Met zijn gemakkelijk te begrijpen regels en de mogelijkheid om het direct met vrienden en familie te spelen, bevordert het de sociale interactie en brengt het generaties samen. De Pokémon TCG wordt toegankelijker dan ooit, en dit bordspel opent de deur voor iedereen die geïnteresseerd is in de opwindende wereld van Pokémon.

Pokémon Battle Academy is niet alleen een spel; het is een viering van de onuitputtelijke aantrekkingskracht van Pokémon. Met zijn wereldwijde beschikbaarheid en het vermogen om zowel nieuwkomers als doorgewinterde Trainers te boeien, markeert deze nieuwe toevoeging aan de Pokémon-familie een mijlpaal in de evolutie van Pokémon TCG. Dus, trek je Trainer-hoed aan, pak je Battle Academy-box en stap in de opwindende wereld van Pokémon, waar avontuur en plezier altijd binnen handbereik zijn.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)