Ik in ieder geval niet, tenminste nog niet. Tot ik ze afgelopen week een paar keer voorbij zag komen op zowel Instagram als Facebook. Wat zoekwerk leverde op dat deze in Aziatische landen zoals Japan maar ook Amerika al sinds september erg populair zijn en de opvolgers zijn van de rage met de fidget spinners. Die zie je momenteel nauwelijks meer voorbij komen.

Wat zijn Squishy Toys?

Squishies zijn een soort stressballen, maar dan veel zachter! Ze zijn uniek, kneedbaar en als je in ze knijpt, komt de vorm weer terug. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Sommige hebben zelfs een geurtje! Erg leuk om aan bijvoorbeeld je tas te hangen. Of lekker in te knijpen als je gestrest bent.

Als je de Instagramfilmpjes met squishy toys kijkt snap ik ook wel een beetje waarom. Ze zien er niet alleen erg lief en schattig uit en zijn gebaseerd op de kawai cultuur. Maar hebben ook een soort ontspannend effect. De Squishy`s zijn namelijk gemaakt van TPU-kunstof. Als je er in knijpt (squishen) en samenduwt wordt de lucht er uitgedrukt. Als je het vervolgens loslaat zuigt hij zich weer vol naar de originele vorm. Heel eenvoudig eigenlijk, maar toch ook zeer intrigerend om naar te kijken. Je blijft er maar naar kijken. Een beetje yoga maar dan voor je ogen ;-) De squishy toys zijn ondertussen ook al in Nederland te vinden, dus ik ging op zoek naar de leukste zowel via Bol als goedkoop via Aliexpress. Je hebt ze in verschillende formaten, van zowel xxl als mini, hierdoor variëren de prijzen ook sterk. Controleer hier dus vooraf goed op, want goedkoop is niet altijd duurkoop!

Let op! Elke squishy is nieuw maar toch ook weer een beetje uniek, zijn nooit helemaal egaal en er kunnen bubbeltjes of vlekjes op voorkomen. Ook de beste Squishies zijn geverfd, hier kunnen na veel gebruik scheurtjes in komen.

Squeeze reuze XXL ijsje 22 CM

Voor de echte snoeperds is dit enorme ijsje een absolute aanrader. Om deze in te drukken heb je beide handen wel nodig.

19.88 bol

Squeeze Kawaii Jumbo Pandabeer

Heel kawaii is dit pandabeertje, je hebt ze in diverse uitvoeringen. Deze meisjespanda heeft een lief strikje.

13,98 bol

Squeeze eenhoornwalvisje

Is het een eenhoorn of een walvis? Dit blauwe fantasiedier is het allebei!

12,99 bol

Squeeze kat-hamburgerbroodje

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze schattige cat burger; in plaats van een ‘hot dog’ een poesje in de vorm van een hamburger. Lief en lekker tegelijkertijd!

14.95 bol

Squeeze aardbeientaart

Waar is dat feestje? Nou hier, waar de taart is? Een heerlijke roze taart met aardbeien en sprinkels!

17.99 bol

Squeeze unicorn eenhoornpaard

Natuurlijk mag de unicorn ook niet ontbreken in deze nieuwe rage, want wat is er meer kawai dan een eenhoorn?

13,98 bol

Squeeze Pinguin

Tja, wat zal ik zeggen. Ziet deze er niet superlief uit?

13,99 bol

Mini Squeeze kat

Dit katje is een miniuitvoering en past daarom makkelijk in je broekzak of een ruime etui. Lekker handzaam dus om mee te nemen en wat ziet hij er relaxt uit!

7,99 bol

Mini Squeeze wolkje

Een luchtig wolkje om mee te nemen, als je daar niet vrolijk van wordt?

7,99 bol

5x random mini Squeeze; oa beertje cake etc

Dit speelgoed is natuurlijk heel gevoelig om te verzamelen, het liefste wil je ze allemaal. Met deze kit heb je er meteen vijf en ook nog eens extra voordelig! Dit zijn wel miniuitvoeringen.

12,99 bol

10x mini Squishy Squeeze random: oa pandabroodje, cake etc

Voor de echte verzamelaar heb je ook een pack met 10 squishy toys. Deze zijn net zo groot als dat je ze los koopt!

22,99 bol

Goedkope Squishy Toys Ali Express

Mocht je bovenstaande toch iets te duur vinden, kijk dan eens op Ali Express. Oké, de levertijd is iets langer. Maar wel vriendelijker voor je portemonnee. Zo is het 22 cm grote ijsje, hier nog geen 6 euro. Dat is echter geen garantie voor de kwaliteit. Je kan ook hier in packs bestellen, zelfs tot 30 stuks. Misschien leuk als traktatie als je kind jarig is? Of gewoon de leukste uitzoeken! Je kan op onderstaande foto’s verder klikken.

Meer informatie vind je hier.

Welke squishy toys vind jij het leukst?

Lees ook

Linda van Aken