Skip to Content

Nieuwe Pokémon Trading Card Game-uitbreiding “Scarlet & Violet—Obsidian Flames”

Nieuwe Pokémon Trading Card Game-uitbreiding “Scarlet & Violet—Obsidian Flames”

Scarlet & Violet—Obsidian Flames is de nieuwste uitbreiding van de Pokémon Trading Card Game. De release van vandaag, 11 augustus 2023, brengt deze uitbreiding een opwindend nieuw element naar het spel door de introductie van Tera Pokémon ex met een verrassende twist: een veranderd energietype. Laten we dieper in deze boeiende ontwikkeling duiken en ontdekken wat Trainers kunnen verwachten van deze nieuwe uitbreiding.

De evolutie van Tera Pokémon ex

De ster van de aankomende uitbreiding is ongetwijfeld de nieuwe reeks Tera Pokémon ex-kaarten met veranderde energietypen. Voor het eerst zullen bepaalde Tera Pokémon ex-kaarten hun gebruikelijke energietype verruilen voor een ander. Bijvoorbeeld, de iconische Charizard ex, die normaal het vuurtype vertegenwoordigt, zal in deze uitbreiding verschijnen als een duisternistype Pokémon.

Evenzo wordt de machtige Tyranitar ex van zijn normale gevechtstype verplaatst naar het bliksemtype. Dit brengt een opwindende nieuwe dimensie in het spel, aangezien Trainers hun strategieën moeten heroverwegen en zich aanpassen aan deze onverwachte veranderingen.

Veranderingen in energie en zwakheid

Hoewel de energietypen van deze Tera Pokémon ex veranderen, is het belangrijk op te merken dat hun energievereisten niet veranderen. Dit betekent dat spelers nog steeds hetzelfde type energie moeten inzetten om hun aanvallen uit te voeren. Bijvoorbeeld, de duister-type Charizard ex zal nog steeds donkere energie vereisen om zijn krachtige vaardigheden te ontketenen. Echter, deze veranderingen gaan verder dan alleen energie.

Naast de veranderingen in energietype, krijgen deze Tera Pokémon ex ook een nieuwe zwakte, aangepast aan hun nieuwe energietype. Dit voegt een extra strategische laag toe aan het spel, aangezien spelers moeten nadenken over de beste manier om gebruik te maken van de zwakte van hun tegenstander. Dit is een welkome uitdaging voor doorgewinterde Trainers en biedt nieuwe spelers de kans om dieper in het spel te duiken.

Een overvloed aan nieuwe kaarten

“Scarlet & Violet—Obsidian Flames” biedt een schat aan nieuwe kaarten voor spelers om van te genieten. Met in totaal 15 Pokémon ex en 6 Tera Pokémon ex, zullen spelers een breed scala aan krachtige en indrukwekkende wezens kunnen ontdekken.

Daarnaast zijn er 12 Illustratie Zeldzame Pokémon kaarten, 6 Special Illustration Rare Pokémon en Supporter-kaarten, evenals 12 geëtste full-art Ultra Rare Pokémon ex en Supporter-kaarten. Om de verzameling compleet te maken, zijn er ook 3 geëtste Hyper Rare Gold-kaarten om te ontdekken.

Toegankelijkheid en speelmogelijkheden

Om ervoor te zorgen dat Trainers over de hele wereld toegang hebben tot deze opwindende nieuwe uitbreiding, zal “Scarlet & Violet—Obsidian Flames” beschikbaar zijn bij diverse winkels wereldwijd. Trainers kunnen hun verzameling uitbreiden door middel van booster packs, Elite Trainer Boxes en speciale collecties. Dit maakt het gemakkelijk voor zowel nieuwe als ervaren spelers om hun kaartenarsenaal aan te vullen en hun strategieën aan te scherpen.

Daarnaast biedt de Pokémon TCG Live-app een andere manier om van deze uitbreiding te genieten. Vanaf 10 augustus 2023 kunnen spelers de traditionele versie van “Scarlet & Violet—Obsidian Flames” digitaal spelen via de app, die beschikbaar is op iOS-, Android-, macOS- en Windows-apparaten.

Als beloning voor deelname aan de release, ontvangen spelers een nieuw deck met de duister-type Charizard ex. Bovendien kunnen spelers een premiumdeck ontgrendelen met de vrijgave van Toedscruel ex, verkregen door kristallen in te wisselen die zijn verdiend met het voltooien van dagelijkse missies.

Met de aankomende uitbreiding “Scarlet & Violet—Obsidian Flames” brengt The Pokémon Company International een frisse en spannende draai aan de Pokémon Trading Card Game. Door Tera Pokémon ex-kaarten te introduceren met veranderde energietypen en nieuwe zwaktes, wordt het spel complexer en uitdagender dan ooit tevoren.

Met een overvloed aan nieuwe kaarten en speelmogelijkheden, hebben Trainers van alle niveaus iets om naar uit te kijken wanneer deze uitbreiding op 11 augustus 2023 wordt gelanceerd. Of je nu een doorgewinterde Trainer bent of net begint, “Scarlet & Violet—Obsidian Flames” belooft een nieuw hoofdstuk van opwinding en avontuur in de wereld van Pokémon TCG.

Meer informatie en updates vind je op Pokemon.com/TCG.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)