Skip to Content

Pokémon kinderfeestje organiseren & activiteiten

Pokémon kinderfeestje organiseren & activiteiten

Het organiseren van een verjaardagsfeestje voor kinderen kan stressvol zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen.

Een Pokémonthema kan echter een fantastische optie zijn voor een verjaardagsfeestje. Dit artikel zal je stap voor stap begeleiden bij het organiseren van het perfecte Pokémon kinderfeestje.

Lees ook: Kinderfeestje thema’s

Draaiboek Pokémon kinderfeestje

Een Pokémon kinderfeestje kan een geweldige manier zijn om de verbeelding van kinderen te stimuleren en ze te vermaken met leuke spelletjes en activiteiten. Hieronder hebben we een voorbeelddraaiboek samengesteld om je te helpen bij het plannen van een succesvol Pokémon kinderfeestje.

Tijdschema:

13:00 – 13:15 uur: Gastenaankomst en begroeting
13:15 – 13:30 uur: Introductie en uitleg van het feestje
13:30 – 14:00 uur: Maak je eigen Pokémonkaart
14:00 – 14:30 uur: Pikachu’s verjaardagstaart eten
14:30 – 15:30 uur: Pokémonjacht
15:30 – 16:00 uur: Pokémonquiz
16:00 – 16:15 uur: Prijsuitreiking en afscheid

Activiteiten:

 • Laat de kinderen hun eigen Pokémonkaart maken. Geef ze blanco kaarten, stiften en stickers en laat ze hun eigen Pokémon bedenken en tekenen. Ze kunnen ook de statistieken, zoals de aanvalskracht en de verdediging, op de kaart schrijven.
 • Pikachu’s verjaardagstaart eten. Geef de kinderen wat lekkers te eten. Een verjaardagstaart in de vorm van Pikachu kan een leuke en originele keuze zijn. Je kunt ook Pokémonsnoepjes en cupcakes serveren.
 • Pokémonspeurtocht. Verstop enkele Pokémonfiguurtjes in de tuin of het huis en laat de kinderen op jacht gaan. Ze kunnen de Pokémonfiguurtjes verzamelen en degene die de meeste Pokémon vindt, wint een prijs.
 • Pokémonquiz. Organiseer een Pokémonquiz om de kennis van de kinderen over Pokémon te testen. Stel vragen over de verschillende Pokémon, hun eigenschappen en hun krachten. De kinderen die de meeste vragen correct beantwoorden, kunnen een prijs winnen.
 • Prijsuitreiking en afscheid. Sluit het feestje af met een prijsuitreiking voor de winnaars van de verschillende activiteiten en bedank de kinderen voor hun aanwezigheid. Geef ze ook een klein bedankje, zoals een goodiebag gevuld met Pokémonspeelgoed en snoepjes.

Meer activiteiten vind je hier.

Benodigdheden:

 • Blanco Pokémonkaarten
 • Stiften en stickers
 • Verjaardagstaart in de vorm van Pikachu of Pokémonsnoepjes en cupcakes
 • Pokémonfiguurtjes om te verstoppen voor de Pokémonjacht
 • Prijsjes voor de verschillende activiteiten
 • Goodiebags gevuld met Pokémonspeelgoed en snoepjes

Met dit voorbeelddraaiboek kun je een geweldig Pokémon kinderfeestje organiseren dat de kinderen nog lang zal bijblijven. Vergeet niet om ook zelf plezier te hebben tijdens het feestje en geniet van de lachende gezichten van de kinderen.

Pokémonspeurtocht

Een Pokémonspeurtocht is een geweldige activiteit voor kinderen die fan zijn van de populaire game en tv-serie. Het is een interactieve manier om kinderen buiten te laten spelen en hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden te stimuleren. Hieronder volgen enkele tips voor het organiseren van een leuke en uitdagende Pokémonspeurtocht.

 • Stap 1: Thema en verhaal. Bedenk een thema en een verhaal voor de speurtocht. Bijvoorbeeld: “Team Rocket heeft de Pokémon gestolen en de kinderen moeten ze terugvinden voordat het te laat is!” Maak het verhaal leuk en uitdagend om kinderen gemotiveerd te houden om de speurtocht tot het einde te voltooien.
 • Stap 2: Verstop de Pokémon. Verstop de Pokémon op verschillende locaties in de speeltuin, het park of in de buurt van jouw huis. Gebruik een combinatie van moeilijke en makkelijke locaties, afhankelijk van de leeftijd en vaardigheden van de kinderen. Verstop de Pokémon op een veilige en toegankelijke manier.
 • Stap 3: Maak aanwijzingen. Maak aanwijzingen om de kinderen te helpen bij het vinden van de Pokémon. Deze aanwijzingen kunnen bestaan uit raadsels, puzzels of speurwerk. De aanwijzingen moeten uitdagend genoeg zijn om de kinderen bezig te houden, maar niet zo moeilijk dat ze gefrustreerd raken.
 • Stap 4: Gebruik Pokémon-thema-items. Gebruik Pokémon-thema-items zoals ballonnen, kleurrijke linten, knuffels of posters om de locaties te markeren waar de Pokémon verstopt zijn. Dit maakt de speurtocht niet alleen leuker, maar helpt de kinderen ook bij het vinden van de juiste locaties.
 • Stap 5: Beloningen. Bedenk beloningen voor de kinderen die de speurtocht voltooien. Dit kan bijvoorbeeld een klein cadeautje zijn, een Pokémon-traktatie of een certificaat van voltooiing. Dit geeft kinderen een gevoel van prestatie en maakt het ook leuk om deel te nemen aan de speurtocht.
 • Stap 6: Veiligheid. Zorg ervoor dat de speurtocht veilig is voor kinderen. Controleer de locaties op mogelijke gevaren en vermijd het gebruik van te moeilijke locaties of aanwijzingen die gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen.

Een Pokémonspeurtocht is een geweldige activiteit voor kinderen die fan zijn van de populaire game en tv-serie. Het is een leuke manier om kinderen buiten te laten spelen, hun creativiteit te stimuleren en ze uit te dagen. Door de juiste voorbereiding en aandacht voor veiligheid, kun je een onvergetelijke Pokémonspeurtocht organiseren voor kinderen.

Quizvragen

 1. Wie is de eerste Pokémon in de Pokedex? Antwoord: Bulbasaur.
 2. Welke Pokémon evolueert in Pikachu? Antwoord: Pichu.
 3. Welke Pokémon heeft de bijnaam “de menselijke Pokémon”? Antwoord: Mr. Mime.
 4. Welke Pokémon evolueert in Blastoise? Antwoord: Wartortle.
 5. Hoe heet de leider van Team Rocket? Antwoord: Giovanni.
 6. Welke Pokémon heeft de hoogste basis HP-statistieken? Antwoord: Blissey.
 7. Welke Pokémon evolueert in Dragonite? Antwoord: Dragonair.
 8. Wie is de eigenaar van de Safari Zone in Kanto? Antwoord: Baoba.
 9. Welke Pokémon is bekend als de “Fire Mouse”? Antwoord: Cyndaquil.
 10. Welke Pokémon heeft de bijnaam “de onzichtbare Pokémon”? Antwoord: Kecleon.
 11. Welke Pokémon evolueert in Umbreon? Antwoord: Eevee.
 12. Wie is de gymleider van de Fuchsia City Gym? Antwoord: Koga.
 13. Welke Pokémon is bekend als de “Steel Snake”? Antwoord: Onix.
 14. Welke Pokémon is bekend als de “Bubble Jet Pokemon”? Antwoord: Squirtle.
 15. Welke Pokémon evolueert in Charizard? Antwoord: Charmeleon.
 16. Wie is de gymleider van de Pewter City Gym? Antwoord: Brock.
 17. Welke Pokémon is bekend als de “Electric Mouse”? Antwoord: Pikachu.
 18. Welke Pokémon evolueert in Gyarados? Antwoord: Magikarp.
 19. Welke Pokémon is bekend als de “Sleeping Pokemon”? Antwoord: Snorlax.
 20. Wie is de gymleider van de Cerulean City Gym? Antwoord: Misty.

Meer Pokémonactiviteiten

Een Pokémon kinderfeestje organiseren betekent dat je ook leuke activiteiten moet bedenken om de kinderen te vermaken. Hieronder hebben we een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet:

 1. Pokémonkaartspellen spelen. Kinderen vinden het leuk om kaartspellen te spelen en het spelen van Pokémonkaartspellen is een geweldige manier om het feestje in gang te zetten. Leer de kinderen hoe ze de kaartspellen moeten spelen en kijk wie er uiteindelijk wint.
 2. Een speurtocht houden om Pokémonfiguren te vinden. Organiseer een speurtocht waarbij de kinderen op zoek moeten gaan naar Pokémonfiguren. Verstop de figuren op verschillende locaties en geef aanwijzingen om ze te vinden.
 3. Pokémonpuzzels maken. Laat de kinderen hun eigen Pokémonpuzzels maken. Geef ze een afbeelding van een Pokémon en laat ze de afbeelding opdelen in verschillende stukken. Laat ze vervolgens de stukken knippen en maak er een wedstrijd van om te zien wie de puzzel het snelst kan oplossen.
 4. Kleurplaten van Pokémon printen. Kinderen vinden het leuk om te kleuren en door Pokémonkleurplaten te printen, kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Zorg voor voldoende kleurpotloden en laat de kinderen de kleurplaten inkleuren.
 5. Pinata slaan. Een Pokémonpinata is een geweldige manier om de kinderen te vermaken en ze te laten genieten van snoepjes en kleine cadeautjes. Hang de pinata op en laat de kinderen de beurt nemen om hem stuk te slaan.
 6. Pokémonmodeshow. Laat de kinderen zich verkleden als hun favoriete Pokémonkarakter en houd een wedstrijd om te zien wie de beste outfit heeft.
 7. Pokémondanswedstrijd. Maak een afspeellijst met Pokémonmuziek en laat de kinderen dansen op de muziek. Organiseer een wedstrijd om te zien wie de beste Pokémondanser is.

Met deze leuke activiteiten zullen de kinderen zeker genieten van hun Pokémon kinderfeestje.

Plan B als het regent

Houd altijd een Plan B achter de hand. Het kan regenen of koud zijn op de dag van het feestje, dus zorg dat je een backupplan hebt voor je Pokémon kinderfeestje. Je kunt bijvoorbeeld de activiteiten binnen doen of een speelhal reserveren.

Pokémonuitnodiging kinderfeestje

Het eerste wat je nodig hebt, zijn uitnodigingen. Maak een lijst van de kinderen die je wilt uitnodigen en stuur hen een uitnodiging die past bij het Pokémonthema. Je kunt bijvoorbeeld Pikachu-afbeeldingen op de uitnodigingen zetten of Pokémonkaarten gebruiken om de uitnodigingen te versieren.

Decoratie en versiering

Decoraties zijn de sleutel tot een geslaagd Pokémon kinderfeestje. Maak gebruik van gele en zwarte ballonnen om Pikachu na te bootsen. Versier de tafel met Pokémonservetten en borden en gebruik Pokémonfiguren om de feestlocatie aan te kleden.

Hapjes en drankjes

Bij een feestje hoort ook eten en drinken. Maak Pikachukoekjes en Pokémoncupcakes. Maak een fruittray met de kleuren van Pikachu (geel en rood) en serveer limonade in gele bekers.

Pokémongoodiebags

Een goed kinderfeestje eindigt met een leuke goodiebag voor de kinderen. Vul de goodiebag met Pokémonkaarten, stickers, knuffels of andere kleine cadeautjes.

Foto’s

Zorg dat je foto’s maakt van het feestje, zodat de kinderen later terug kunnen kijken op een geslaagd feestje.

Bedanktberichtje

Stuur na afloop van het feestje een bedanktberichtje naar de ouders van de gasten. Je kunt dan ook een aantal foto’s toevoegen van het kinderfeestje.

Een Pokémon kinderfeestje is een geweldige optie voor ouders die op zoek zijn naar een leuke en vermakelijke manier om de verjaardag van hun kind te vieren. Het organiseren van zo’n feestje kan echter overweldigend lijken. Door de bovenstaande stappen te volgen en op tijd te plannen, zul je in staat zijn om het perfecte Pokémon kinderfeestje te creëren.

Linda van Aken