Skip to Content

DIY: Zelf een panda deursticker maken

DIY: Zelf een panda deursticker maken

Al een tijdje zitten we met de deur van onze zoon. Voor onze dochter hebben we na een paar maanden een houten naambordje laten maken. Deze heeft altijd op haar slaapkamerdeur gehangen. Later kwam daar een enorm gave deursticker bij. Vooral omdat we deze deur er zelf in hebben gezet en hij nooit geverfd is en toch best wel niet afgewerkt was (om netjes te blijven).

De deur van onze zoon bleef een beetje achter, al twee jaar geen naambordje of iets anders. Grootste reden; het liefste wilden we hetzelfde naambordje maar kwamen dit bedrijf niet meer tegen op de braderie op Texel. Toch bleef ik zoeken naar iets voor op zijn deur. En laatst zag ik een foto voorbij komen waarvan ik dacht: “dat is het”!

Deursticker maken

Onze zoon is namelijk groot fan van dieren. Op deze deur was een panda afgebeeld. Maar dan vooral de ogen, neus, armen, oren en wangen. Dit was gedaan met zwarte stickers. En laat ik nu toevallig nog een rol zwart plakfolie (hier) hebben waar ik niets mee doe.

Verder heb je enkel nog een schaar en potlood nodig. Je begint met het tekenen van de onderdelen. Twee armen, twee ogen met pupillen en een snuitje. De oren was ik in eerste instantie vergeten.

De armen zijn gewoon twee langgerekte stroken met aan het einde een aantal ‘vingers’. De ogen zijn twee grote cirkels, waarin je een kleinere cirkel tekent en nog een kleinere cirkel voor de pupillen.

Het snuitje heb ik uit de hand getekend, maar zijn online genoeg voorbeelden van te vinden om over te trekken. En tot slot twee halve rondjes voor de oren. Mocht je de beschikking hebben over roze plakfolie, kun je daarmee nog twee wangetjes toevoegen.

Daarna begint natuurlijk het plakwerk. Om te beginnen bij de poten. Deze kun je net boven of net onder de deurkruk plakken. Het kan handig zijn om een waterpas bij de hand te hebben om ervoor te zorgen dat de armen op gelijke hoogte zitten. Zowel aan de buitenkant als bij de nagels.

Vervolgens is het makkelijk om de ogen te plakken. De pupillen kijken een beetje naar binnen. Iets onder de ogen komt het snuitje. Later kwam ik er achter dat ik de oren ben vergeten en heb deze een dag later aan toegevoegd. Dit zijn twee halve cirkels.

De kinderen vonden de stickers in ieder geval helemaal geweldig. Willen hem graag aaien of een high five geven voordat ze naar bed gaan. Ik heb in ieder geval de smaak te pakken en heb nog wat meer ideetjes opgedaan om hiermee te maken.

Wat zit er op de deur van jullie kinderkamer?

Linda van Aken