Skip to Content

Jongen babykamer ideeën

Jongen babykamer ideeën

Een babykamer inrichten voor je ‘zoon op komst’ is een heerlijke bezigheid. Natuurlijk wil je een babykamer wat lief is, maar wel echt duidelijk voor een jongen bestemd is. Hoe pak je dit aan? Welke kleuren en stijlen kun je gebruiken? En hoe geef je het een echt jongenskarakter?

Een blauwe babykamer

Het eerste waar veel mensen aan zullen denken bij een babykamer voor een jochie is blauw. En ja, blauw is gewoon een prachtige kleur. Je kunt er alle kanten mee op, want je hoeft natuurlijk niet meteen voor babyblauw te kiezen. Al is dat wel heel mooi en echt geschikt voor een lieve babysfeer. Maar je kunt ook prima verschillende kleuren blauw met elkaar combineren. Misschien denk je bij blauw ook meteen aan een zee-sfeer. En ook dat kan prima. Combineer de schelpen en vissen met stoere kapiteins of grote boten en je geeft het kamertje toch een stoerder karakter. 

Grijs is stoer én zacht

Maar uiteraard zit je helemaal niet vast aan blauw. Gelukkig kunnen we ook voor jongens nog heel veel andere kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van grijs? Grijs heeft toch wel een stoere sfeer, maar aan de andere kant is het ook heel neutraal en zacht. Je kunt meerdere tinten grijs combineren met andere naturelkleuren en je hebt een prachtige kamer.

Industrieel voor een stoere kamer

Houd je van een industrieel interieur? Je kunt ook voor je babykamer prima aan de slag met zwart, grijs en hout. En waarom zou je ook niet kiezen voor metalen elementen? Door wel bewust voor decoratie te kiezen wat past bij een baby wordt het toch een echte babykamer. Dat industrieel prima past voor een jongen hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Want stoer is een industrieel interieur sowieso. 

Prachtige sfeer met bruin

Zelf ben ik weg van dit voorbeeld, omdat het even heel anders en toch heel lief is: bruintinten in de babykamer! Misschien niet meteen de kleur waar je aan denkt bij een babykamer, maar juist daarom zo verrassend. In dit voorbeeld is gekozen voor een zwart kastje. Dit breekt op zich het geheel wel mooi. Eerlijk gezegd had ik toch gekozen voor een kastje in een bruintint. Maar goed, smaken verschillen! 

Met veel of bijzondere kleuren

Nu gaan we in voorgaande voorbeelden toch uit van een babykamer, waar de sfeer toch vooral heel rustig is. Maar misschien wil jij wel iets heel anders. Je kunt prima voor kleuren kiezen die opvallen of heel bewust kiezen voor kleuren waar een peuter ook blij van wordt. Zo kun je langer genieten van de inrichting van het kamertje en hoef je alleen het ledikant te vervangen door een peuterbed. 

Thema’s in de jongenskamer

Ook voor de babykamer kun je gaan voor een mooi thema. We geven je een aantal ideeën, maar uiteraard is dit lijstje eigenlijk eindeloos! Het leuke van veel thema’s is dat ze ook een ouder jochie blij zullen maken! 

Jungle

Kies voor natuurlijke materialen en verschillende kleuren groen. Eventueel aangevuld met bruintinten. Een leuk idee hierbij is een muurschildering van bomen of takken. Bijvoorbeeld met een aapje erin. Maar kiezen voor andere jungle-accessoires voldoet natuurlijk ook prima. Een vloerkleedje met een leeuwengezicht, een grote giraffeknuffel en diverse wilde dieren aan de wand! En een mooie plant is uiteraard ook een mooi idee.

Auto’s

Bijna alle jongens houden als ze klein zijn van alles met wielen eronder…dat is tenminste wel mijn ervaring. Dus auto’s en jongens passen prima bij elkaar. Kies voor een behangetje of een rand op je muur met auto’s erop. Koop een mooi schilderij met een auto. Natuurlijk wel in kinderlijke sfeer, dus bijvoorbeeld getekend met felle kleurtjes. Zet autootjes op plankjes. Naai kussentjes in de vorm van autootjes. Borduur autootjes als een randje op de lakentjes…

Zee

Zoals gezegd kan de zee ook prima. Naast al eerdergenoemde schepen die je hier en daar laat terugkomen, kan je ook kiezen voor de grote zeezoogdieren. Er zijn prachtige muurstickers van bijvoorbeeld walvissen te koop. Zo maak je van de muur van de babykamer een echte blikvanger. Je zou ook helemaal voor het walvisthema kunnen gaan. Want van walvissen kun je genoeg vinden!

Dinosaurus

Nog zo’n echt jongensthema is dino’s. Ook daarin kun je heel veel vinden, ook in lieve kleurtjes. Mooie muurstickers, kleine en grote knuffels of speelpopjes, maar ook gordijnen, behang en ander textiel. 

In het voorbeeld gaat het om een kinderkamer. Maar dit kun je natuurlijk prima nabootsen in je babykamer.

Vliegtuigen

Ook met dit thema kun je veel beginnen omdat er veel van te vinden is. Wat dacht je van een vliegtuig aan de wand…

Maar er zijn bijvoorbeeld ook heel unieke textielposters te koop. En uiteraard kun je de vliegtuigen ook terug laten komen in het behang, op de gordijnen of gewoon door speelgoedvliegtuigjes neer te zetten. 

Groeimeter en andere accessoires

Natuurlijk maak je het babykamertje van je zoon pas af met de leukste accessoires. Je kunt de accessoires helemaal aan de sfeer van het kamertje aanpassen. Zo krijg je een heel mooi geheel. Dit kan dan gaan om het kleurgebruik, maar uiteraard ook wat thema betreft (als je die hebt).

Ook dit lijstje is niet compleet, maar laat je vooral inspireren! Er zijn baby-accessoires die je simpelweg nodig hebt, zoals een luieremmer, een babybadje en bijvoorbeeld een aankleedkussen. Maar we gaan nu even uit van de leuke, extra accessoires die vooral voor de sfeer gekocht worden!

  • Een leuk wandlampje of nachtlichtje.
  • Een groeimeter. Deze zijn er in heel leuke vormen en maten, dus zoek gericht naar jouw thema of kleur, want de kans is groot dat je het vinden kunt!
  • Grappige handvatten voor aan de commode of kast!
  • Plankjes om leuke (of benodigde) spulletjes op kwijt te kunnen.
  • Fotolijstjes in de juiste kleuren of in de vorm van jouw thema.
  • Mooi vloerkleed.
  • Haakjes om bijvoorbeeld het badjasje aan op te hangen.
Wil Cats
Volg me via: