Skip to Content

Stoere jongens kapsels; voorbeelden en inspiratie 

Voor onze jongens is het heel duidelijk, jongens hebben kort haar en meisjes hebben lang haar. Een beetje kortzichtig natuurlijk, maar ergens vind ik deze manier van denken wel grappig. Mijn eigen jongens hebben allebei wel kort haar, dus wat dat betreft klopt het wel.

Toch zie ik best wel veel dezelfde jongens kapsels om me heen. Ga maar eens bij zwemles kijken en op zoek naar je eigen zoontje. Dat is bijna niet te doen met al die blonde, korte koppies boven water, haha. Wil je wat meer inspiratie over jongenskapsels? Ik heb wat op een rijtje gezet.

Jongens kapsels

Dit is het kapsel dat mijn jongens vaak hebben, afhankelijk van hoe lang hun haar is. Ik knip ze meestal zelf, maar daar kom ik toch minder vaak aan toe dan dat ik eigenlijk zou willen. Als ze deze lengte hebben dan doe ik met gel de voorste haren omhoog en de rest van de haren wat losjes naar voren. De haren aan de zijkant zijn wat korter dan de haren bovenop.

Dit vind ik er altijd leuk uitzien. Aan de zijkanten is het wat korter en de bovenkant is echt wat langer. De langere haren kunnen dan naar 1 kant met een scheiding aan de zijkant van het hoofd. Superleuk!

Wat vind je van deze dan? Ik vind het echt superleuk, lekker losjes en bij peuters vind ik het ook superschattig. Mijn oudste heeft zijn haar ook een tijdje zo gehad. Maar hij had wel een beetje stug haar, waardoor het haar al vrij snel ging hangen, dat was wel jammer.

Dit is weer heel iets anders. Aan de zijkanten is het kort en de haren op de bovenkant zijn echt lang zodat het in een staart kan. Ik vind het wel stoer. Als papa dit nou ook heeft dan hebben vader en zoon hetzelfde kapsel, hoe leuk is dat? Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit kapsel niet goed durf bij mijn jongens, maar als ik hiernaar kijk dan vind ik het supergaaf!

Dit is een variatie op die hierboven, maar dan is de zijkant helemaal kaal.

Ook deze lijkt op de twee hierboven. Deze heeft de haren aan de zijkant weer kort en niet helemaal kaal. Maar in het kapsel van dit jongetje zit een lijntje kaalgeschoren. Superleuk toch. Bedenk het maar eens.

Bij dit kapsel zijn de haren aan de zijkant heel erg kort. De haren bovenop zijn lang en gaan naar één kant op.

Kijk zo kan het ook, de haren aan de zijkant en achterkant zijn korter en de haren bovenop zijn langer. En de lange haren zijn naar achteren gekamd.

Dit is natuurlijk ook echt superstoer. De zijkanten zijn heel kort, en de onderkanten zijn bijna kaal. De wat langere haren bovenop staan rechtop, en langs de lange haren is een lijntje kaalgeschoren. Zo maakt je kind echt de blits op school.

Heeft jouw kind wat wildere haren? Dan kun je ook dit model doen. Ik vind dit zelf ook erg mooi en lekker naturel.

Bij dit model zijn de haren ook weer wat langer. De zijkanten en achterkant wel iets korter dan de rest. De haren zijn naar achteren gekamd.

Dit kapsel kom je ook geregeld tegen. De wat langere haren bovenop staan in een soort hanenkam naar elkaar toe. Mijn oudste zoontje heeft het ook geregeld zo. Hij heeft twee kruintjes op zijn achterhoofd die ervoor zorgen dat zijn haren al een beetje naar elkaar toe gaan staan. Dit is voor hem dus een vrij natuurlijk kapsel.

Dit kapsel komt je ook veel tegen. De haren zijn hier vrij kort, de zijkanten en achterkant wel korter dan de rest. De haren staan met gel één bepaalde kant op.

Heb je een kind met krullen dan zijn er weer heel andere dingen mogelijk. Dit kapsel bijvoorbeeld met weer de zijkanten en achterkant wat korter. De rest van haren krult lekker bovenop.

Of wat vind je hiervan? Lekker lange krullen. Ik vind dit echt fantastisch! Jammer dat mijn kinderen geen krullen hebben, haha.

Heeft jouw kind zulke krullen? Dit is ook stoer hè! De zijkanten zijn heel erg kort, en er is ook een lijntje afgeschoren. De rest krult lekker bovenop.

Deze lijkt op die hierboven, maar dan zonder geschoren lijntje. Deze is iets meer geschikt voor de wat kleinere krullenkoppen.

Meer inspiratie vind je hier.

Lees ook

Geke Douw

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.