Skip to Content

Alpina Ocean meisjesfiets review van 16 & 18 inch in het roze

Alpina Ocean meisjesfiets review van 16 & 18 inch in het roze

Kleine meisjes worden groot, en nu na de kou de eerste officiële lentedag een feit is begint het natuurlijk te kriebelen. Heerlijk op de fiets naar school. Nu een paar andere vriendinnetjes op de fiets naar school gaan wil onze dochter ook heel graag.

Echter fietste ze nog op een kleine fiets, het opstappen vindt ze namelijk nog erg moeilijk. Het nadeel is echter wel dat je heel veel en hard moet trappen en je twee keer zo lang over doet om naar school te fietsen. Tijd dus voor een grotere fiets, en laat Alpina nu net dit jaar met een nieuw model komen; de Alpina Ocean. 

Alpina Ocean; de droom van ieder meisje

Alpina Ocean meisjesfiets review van 16 & 18 inch in het roze - Mamaliefde

Er zijn vier uitvoeringen van het nieuwe model Alpina Ocean. Een roze-met-blauwe variant en een mintgroene, de kleur is ook afhankelijk van de maat. Je kan kiezen uit maat 16 of 18 inch, hierbij kan je ook zijwieltjes bestellen of 20 of 22 inch voor de nog grotere meisjes.

Nu ze een fiets heeft om naar school te fietsen hoort daar natuurlijk ook een goed slot bij. Vanwege het dikke frame past er nog geen standaardslot op, maar werk je met een ketting. Deze heeft manlief aan het stuur bevestigd omdat daar het frame ‘smal’ genoeg is. Natuurlijk moest deze ook roze zijn ;-)

“Dit gloednieuwe model in de collectie van kinderfietsmerk Alpina is geïnspireerd op de populaire beachcruiser-stijl en is afgewerkt met details waar ieder meisje verliefd op wordt! Met een fiets wordt de wereld van kinderen ineens een stuk groter.

Op de Alpina Ocean rijdt jouw kleine meid in stijl naar school en vriendinnen. Het model heeft een relaxte look en is uitgevoerd in zachte pasteltinten met contrasterende banden en velgen.

Naast de mooie kleuren en het stoere model is de Alpina Ocean voorzien van lieve details, zoals een bloemenprint op het frame, de kettingkast en zelfs het zadel. Ook hebben alle fietsen standaard een handig mandje voor het meenemen van schoolspullen en verkleedkleren. 

De Alpina Ocean is vanaf nu verkrijgbaar in de inchmaten 16, 18, 20 en 22. Het frame van alle maten is gemaakt van licht aluminium. De 20 en 22 inch-modellen hebben een veiligheidsslot en verlichting. Bij de 16 en 18 inch-modellen is het mogelijk om extra zijwieltjes bij te bestellen.”

Nadat we de fiets hadden opgehaald, plaatste ik een foto op Instagram en stroomden de reacties binnen. Niet alleen de jongedames vonden het een erg stoere fiets, maar zeker ook de mama’s. En ik snap het wel, aan de ene kant is het een echte roze meisjesfiets, maar wel lekker stoer met blauwe wielen en een mandje voorop.

De fiets is verder afgewerkt met vrolijke bloemetjes op het frame en het zadel. In de wielen en voorop het mandje zit een reflector zodat je kind beter zichtbaar is. Het is een nieuw model dat heel populair was, niet alle fietsenwinkels hebben hem meer.

Daarom moesten we een stukje rijden want de fietsenwinkel vlakbij het nichtje had er nog wel een op voorraad en konden we dat dus combineren met een logeerfeestje.

Nu zijn we van 14 inch naar 18 inch gegaan, we hebben dus een maatje overgeslagen. Dit hebben we bewust gedaan zodat we niet over een half jaar weer een nieuwe fiets nodig hebben.

Oefenen

Alpina Ocean meisjesfiets review van 16 & 18 inch in het roze - Mamaliefde

In de vakantie zijn we direct gaan oefenen. Gezellig samen met het nichtje op een parkeerplaats in het bos rondjes fietsen, de weg is daar ook iets meer oneffen zodat je ook leert om goed het stuur stabiel te houden en te oefenen.

Aangezien we een maat hebben overgeslagen had ik verwacht dat het wel even wennen zou zijn. Niets is minder waar, nadat ik haar even had vastgehouden met het opstappen. Hij is nog net iets te hoog om met twee voeten op de grond te kunnen staan. Fietste ze er zo vandoor.

Alpina Ocean meisjesfiets review van 16 & 18 inch in het roze - Mamaliefde

Alleen het remmen was nog even een kleine uitdaging, zodat ze een boom als stootkussen gebruikte. Daarna dus eerst een paar keer geoefend terwijl ik een paar meter heel hard mee ging rennen en haar vast hield en ze moest remmen met de handrem. Is toch wel even wennen in plaats van gewoon je voeten op de grond neer te zetten om te remmen.

Alpina Ocean meisjesfiets review van 16 & 18 inch in het roze - Mamaliefde

Na een paar rondjes konden we een wat groter rondje fietsen. In het bos waar we aan het oefenen waren was ook een sloot die was bevroren dus konden ze daar even bijkomen.

Alpina Ocean meisjesfiets review van 16 & 18 inch in het roze - Mamaliefde

De volgende dag was er een enorm pak sneeuw gevallen, zodat we niet veel konden doen. Maar de laatste dag van de vakantie hebben we nog even in de straat voor het huis geoefend met opstappen en afstappen. Daar heeft ze een stoep die ze kan gebruiken om net wat hoger te staan en er zelf vandoor te fietsen.

Na een paar keer vasthouden was het zo ver en kon ze zelf opstappen om twee meter verder weer te remmen. We moeten nog wel even helpen met de trappers goed te zetten, maar dat zal ze snel genoeg zelf leren.

Op de fiets naar school

Alpina Ocean meisjesfiets review van 16 & 18 inch in het roze - Mamaliefde

Natuurlijk gingen we in de week daarna naar school. Omdat ze het fietsen en opstappen nu onder de knie heeft, heeft ze eerst met papa een oefenritje gemaakt naar school. Dan leert ze de weg goed kennen en waar ze moet stoppen en weer kan afremmen. Nu ging het niet meteen van een leien dakje, maar je leert zoiets alleen door vooral te blijven doen.

Maandag was het zo ver, ze werd heel trots wakker dat ze op haar nieuwe fiets naar school mocht, maar toen het zover was vond ze het toch wel een beetje spannend. Iets minder slim van mij was dat ik zoonlief ook liet fietsen op zijn kleine fiets en hij zijn grote zus niet kon bijhouden.

Dus halverwege maar achterop de fiets gezet en aan het einde van de straat een dochter weer opgepikt die lichtelijk in paniek was omdat ze mij niet meer kon zien. De dag daarna was het nog even wennen met van de stoep affietsen en botste ze tegen mijn fiets aan zodat we met zijn allen op de grond lagen.

Gelukkig kreeg ik haar daarna wel weer op de fiets zodat ze niet bang zou worden en verder weigeren om te fietsen.

De dagen daarna ging het heel voorspoedig en daar ben ik stiekem heel blij mee. De afgelopen tijd ben ik namelijk regelmatig met de auto naar school gegaan. Niet dat ik lui was, maar met twee kinderen op de kinderfiets duurt gewoon te lang en put ze enorm uit en twee kinderen voor- en achterop de fiets ging ook gewoon niet meer.

Nu met een kind op de fiets en een achterop gaat het een stuk relaxter. Voordeel voor haar is dat ze dan ook makkelijker na afloop bij een vriendinnetje kan blijven spelen.

Alpina Ocean meisjesfiets review van 16 & 18 inch in het roze - Mamaliefde

Het voordeel van deze fiets, is dat hij nog wel ‘klein’ genoeg is om achterin de auto te passen. Voor als het opeens heel hard regent en je als mama geen zin hebt om door de regen te fietsen, of je direct na het ophalen ergens anders heen moet. Of om hem mee te nemen op vakantie.

Nu is de volgende uitdaging; zoonlief leren fietsen zonder wielen, want hij wil ook graag een ‘grote’ fiets om op de fiets naar school te gaan.

Linda van Aken