Een hoverboard, misschien heb je je kinderen er wel eens over gehoord maar heb je zelf geen idee wat het is? Er zijn steeds meer kinderen (vooral in de grote stad) die niet meer op de fiets, maar op een hoverboard naar school komen of het als speelgoed gebruiken.
Volgens Wikipedia is een hoverboard “een door elektromotoren aangedreven eenpersoonstransportmiddel. Het is een uit twee delen bestaande plank met een ingebouwde accu met aan weerszijden wieltjes”.
Een hoverboard heeft geen stuur; je stuurt door het verplaatsen van gewicht en het manipuleren van de plank met je voeten. Je kent de naam misschien nog wel uit de film “Back to the Future Part II”, waar hij als een soort zwevend skateboard geïntroduceerd werd.
De maximumsnelheid van een hoverboard kan variëren, maar gemiddeld ligt dit rond de 12 km/u. Hoverboards zijn op dit moment in Nederland en Engeland op de openbare weg verboden.
Op eigen terrein rijden is daarentegen wel legaal. Ik zocht de “goedkoopste” hoverboards op voor jullie (hoewel ze alsnog behoorlijk aan de prijs zijn vind ik).
Dit hoverboard laadt op in 60 tot 120 minuten en komt met een oplader en draagtas. Er zitten twee LED-lampen aan de voorzijde, waardoor je ook in het donker goed zichtbaar bent. Hij rijdt ongeveer 12 km/u en heeft een actieradius van 20-25 km. Het maximale draagvermogen is 100 kg. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
CELECT hoverboard 6.5 inch Scooter wit
Een CELECT hoverboard is momenteel één van de beste op de markt. Je kunt hem gebruiken als speelgoed, maar ook als vervoersmiddel (op eigen terrein dus). Hij is eenvoudig te besturen en hij biedt een stabiel en aangenaam rijcomfort. Hij gaat maximaal 15 km/ en is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
Miiyou Smart Glideboard 6.5 Zwart
Deze elektrische smart scooter biedt een hands-free rijervaring, aangedreven door dual-hubmotoren voor een soepele en stille rit. Dit hoverboard heeft een slim balans-technologie en anti-slip platform om je stabiel te houden.
Duurzame rubberen wielen om te zorgen tevens dat hij goede grip heeft op de weg. Het frame is gemaakt van stevig, breukvast polymeer.
Hij gaat maximaal 10 km per uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Hoverboard INAR P5B BT Rood Incl. Bluetooth en speakers
Dit hoverboard beschikt over een extra zware motor van 2x 300Watt en haalt daarmee een snelheid van 15km/h en dan ook nog eens met een hellingshoek tot 25 graden. Met de anti-lekbanden rijdt hij moeiteloos over de meeste oppervlaktes.
Deze versie beschikt over Bluetooth en afstandsbediening waardoor je je favoriete muziek kunt afspelen via de ingebouwde speakers!
Hij gaat maximaal 15 km/u en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Meer informatie vind je hier.
Denver DBO-6520 Hoverboard Zwart – 6.5 inch
Het Denver DBO-6520 Hoverboard haalt een snelheid tot 15 km per uur. Er is een waarschuwingspiep te horen wanneer je de 12 km per uur bereikt. Daarnaast zorgen het ABS-omhulsel en de aluminium velgen met rubberen wielen er ook voor dat je veilig kunt rondrijden.
Wanneer je ongeveer 15 km heb gereden, moet het hoverboard worden opgeladen. Dit duurt gemiddeld 4 uur.
Vinz Hoverboard incl. Bluetooth Boxen & LED 6,5 Inch – Zwart
Dit hoverboard kan maximaal 14 km/u en heeft een bereik van 15-20 km. Er zitten ingebouwde geluidsboxen in, die werken via bluetooth en het maximaal belastbare gewicht is 120 kg. De ingebouwde batterij heeft een oplaadtijd van ongeveer 3 uur.
Hij is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en hij heeft ook nog eens ingebouwde LED-verlichting.
McFly Hoverboard – 6 inch – Rood
Dit hoverboard gaat 10-15 km/uur en bevat een batterij van het merk Samsung (24V, Lithium-ion) waardoor je gemakkelijk 20 km kunt rijden, zonder dat je hoeft op te laden.
Hoe beweegt een hoverboard?
Om zich voort te bewegen maakt een hoverboard gebruik van balans.
Door gebruik te maken van een gyroscoop (rotatiesymmetrische massa die om zijn as kan draaien) en softwarematige aansturing van de wielen kan er zowel vooruit als achteruit gereden worden. Ook kun je met een hoverboard 360 graden draaien.
Hoe bestuur je een hoverboard?
Het lijkt allemaal supermakkelijk, maar enige oefening is wel degelijk nodig. Op een gegeven moment zal je wel het gevoel hebben en dan lijkt het haast ‘automatisch’ te gaan.
- Vooruit rijden; om vooruit te rijden moet je naar voren leunen. Je voeten moet je op beide platforms plaatsen en je tenen moeten daarbij naar beneden wijzen.
- Achteruit rijden; om achteruit te rijden moet je naar achteren leunen. Je voeten moet je op beide platforms plaatsen en je hakken moeten daarbij naar beneden wijzen.
- Naar rechts sturen; om naar rechts te sturen moet je de druk leggen op je linkerbeen.
- Naar links sturen; om naar links te sturen moet je de druk leggen op je rechterbeen.
Veiligheidsadvies; draag het liefst een veiligheidshelm en beschermende kleding als je gebruik maakt van een hoverboard. Verder is het advies om dit altijd te doen onder toezicht van een volwassene.
Buitenspeelgoed
- Buitenspeelgoed baby, dreumes & peuter
- Buitenspeelgoed achtertuin
- Duurzaam buitenspeelgoed
- HEMA buitenspeelgoed
- LIDL buitenspeelgoed
- Little Tikes buitenspeelgoed
- Speelhuisjes met glijbaan of schommel
- Vervoersmiddelen kinderen
- Skelters voor kinderen
- Steps voor kinderen
- Kinderstepjes
- Elektrische steps legaal Nederland
- Elektrische auto kind
- Hoverboards kind
- Loopfiets kind
- Eerste kinderfiets
- Drones voor kinderen
- Trampoline review
- Slackline review
- Zandbak speelgoed
- Zandbak kind
- Watertafel kind
- DIY: Zandbak zelf maken
- DIY: Modderkeuken & buitenkeuken
- Houten schommels in de tuin
- Glijbaan voor in de tuin
- Alternatief zand en watertafel
- Waterspeelgoed
- Waterbaan maken
- Zwembad voor kinderen
- DIY Bellenblaas maken
- DIY Blotevoetenpad maken
- Vakantie speelgoed
- Sinterklaas hapjes; 25 gezonde en hartige snacks - 1 October 2023
- Surprise maken; 75x makkelijke & grappige Sinterklaas ideeën - 1 October 2023
- Sinterklaas gedicht maken met rijmmachine - 1 October 2023