Skip to Content

Bobike One Mini & Maxi review met voorzitje & achterzitje

Bobike One Mini & Maxi review met voorzitje & achterzitje

Voor onze dochter heb ik destijds een fietsstoeltje van Bobike gekocht. Een roze met bloemetjes, een van de weinige stoeltjes waarmee ik gemakkelijk kon opstappen. Ik ben namelijk niet zo groot en het zadel kon niet lager.

We wonen in een stad dat soms voelt als een klein dorp, alles is in de buurt. Voor mij dus ook geen tweede autootje, maar een goede degelijke fiets die me brengt waar dat nodig is. In het begin met de fietskar, ideaal als je met meerdere kinderen ergens heen wilt. Maar je een baby hebt die nog niet rechtop kan zitten en dus niet veilig in een fietsstoeltje getransporteerd kan worden.

Bobike Mini & Maxi One; voorzitje & achterzitje

Bobike heeft nu een nieuw model ontwikkeld, de Bobike One. Een stoeltje in zeven fashionable kleuren. Van Snow White en Urban Black tot Chocolate Brown en Strawberry Red. Dat klinkt toch fantastisch?

Van Bobike kreeg ik een set van het voorzitje Mini One en achterzitje Maxi One in de kleur Snow White. Was onze zoon eindelijk verlost van zijn fietsstoeltje met roze randen en bloemetjes…

En het goede nieuws is dat deze stoeltjes niet alleen er mooi uitzien, maar dat veiligheid centraal stond in het proces. Waardoor dit stoeltje niet alleen aan de verplichte veiligheidseisen voldoet maar verder gaat.

Meer informatie vind je hier.

Wil jij ook je kind veilig op de fiets vervoeren let dan op het volgende:

Je hebt stoeltjes die wat ‘slanker‘ zijn dan andere, waardoor het makkelijker is om op te stappen. Hierdoor wordt het fietsen ook een stuk veiliger omdat je minder slingert bij het opstappen en je fiets stabieler vast kan houden.

Een dubbelwandige constructie zorgt er voor dat het zitje beter schokken kan opvangen. Hierdoor is het niet alleen comfortabeler is voor uw kind, maar ook veiliger.

Een zitkussentje is fijn zodat je kind een beetje zacht zit en ook beter de schokken opvangt. Het liefst ook nog voorzien van een waterafstotend laagje zodat je kind niet wegglijdt.

Een 3-punts veiligheidsgordel dat makkelijk te verstellen is. Bij Bokike werken allebei op dezelfde manier en met een hand te bedienen. Hierdoor zal je ze ook sneller verstellen en zitten je kinderen dus veiliger in het stoeltje. Zeker als ze zijn voorzien van een zacht en comfortabel schouderkussentje dat niet gaat snijden.

Voetsteuntjes die makkelijk te verstellen zijn, liefst zonder dat er schroevendraaiers of ander gereedschap nodig is om de lengte te verstellen. Zodat je kind hier goed met zijn voeten bij kan. Anders laat je dat toch sneller zitten, tenminste ik wel.

Een van de grootste gevaren is dat de voetjes van je kind tussen de spaken van het wiel komt. Dan is het fijn als er een soort van bakje van is gemaakt waarbij het over de volledige lengte is dicht gemaakt waardoor het fysiek vrijwel onmogelijk wordt gemaakt om dit voor elkaar te krijgen.

De rugsteuntjes van de achterstoeltjes zijn altijd vrij lang. Met een reflector zorg je ervoor dat jij en je kind goed zichtbaar zijn voor verkeer dat van achteren komt.

Een windscherm zorgt ervoor dat je kind beschermd wordt tegen zon, wind en regen als het voor op de stoel zit. Perfect voor hele jonge kinderen.

Tot slot; is het goed om te letten op een fiets met een stuurslot. Op het moment dat jij je kind in het voorzitje doet blijft het voorwiel recht staat zodat jij rustig en veilig je kindje in de stoel kan zetten.

Niet zozeer veilig, maar het is ideaal dat deze Bobike stoeltjes ook nog eens voorzien zijn van een Click & Go Montage zodat je het stoeltje eenvoudig van fiets kan wisselen en zelfs op een e-bike past. Compleet met draadslotje zodat hij niet zomaar meegenomen kan worden als je even stil staat.

Meer informatie over de Bobike Mini & Maxi fietsstoeltjes vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. smart hoverboard sale schreef:

  It’s absolutely essential in these times to stay running attentively for your method thinking that your particular offer attempts are to get potential funding.
  smart hoverboard sale

 2. Yvonne schreef:

  Hij is 93 cm (gemiddeld, denk ik). Maar we hadden een ‘oud’ Bobike fietszitje voorop (die hadden we van m’n schoonzusje gekregen. Haar oudste van 10 heeft er ook nog op gezeten). Misschien dat die voetsteunen niet zo lang waren destijds? Hij zat nl.echt niet lekker meer en dat is sneu.

 3. Yvonne schreef:

  Wij hebben afgelopen weekeinde dit stoeltje gekocht (in het zwart, achterop de fiets). Wat me opviel toen de fiets in de garage stond, is dat de rugleuning (over de gehele lengte) een doffe plek vertoont. Dit is niet te zien als je de gordels in het stoeltje laat hangen, maar als je ze achter de rugleuning hangt, zie je het meteen. Is jou dat toevallig ook opgevallen bij de witte variant? Of is dat minder te zien?

  Nog een andere vraag … Ik had aanvankelijk het witte stoeltje willen hebben, maar de verkoper raadde het me af, aangezien gekleurde kleding (denk ook m.n.aan spijkerbroeken) een blauwe waas op het witte zitje achterlaat. Heb jij dit (al) ervaren? En heb je eventuele ‘schoonmaaktips’?

  Gr.Yvonne

  • Linda schreef:

   Hoi Yvonne, Nee, die doffe plek is mij niet opgevallen. En blauwe plekken blijven er ook niet achter. Ze zijn nog steeds strak wit. Het enige aan onderhoud is af en toe met een stoffer er over heen als we naar de waterspeeltuin / strand zijn geweest. Vaak laat ik het dan eerst even drogen en dan met borstel er overheen.

  • Yvonne schreef:

   Hoi Linda,

   Bedankt voor je snelle reactie. Dan ga ik er toch maar even mee terug naar de fietsenzaak. Leuke stoeltjes zijn het hoor! En inderdaad ideaal in gebruik. Onze zoon (van mei 2013) heeft tot afgelopen vrijdag nog voorop de fiets gezeten, maar z’n knieën kwamen zo in de knel bij het stuur … En nu zit hij prinsheerlijk achterop, te genieten van onze fietstochten! :)

  • Linda schreef:

   Succes bij de fietsenwinkel. Vervelend dat hij in de knoop komt is hij dan zo groot? Mijn zoon is namelijk van november 2012 en zit nog prima voorop, tenminste wel met de voetsteunen naar beneden. Gelukkig maar want zijn zus zit nog achterop.

 4. Sylvie schreef:

  De stoeltjes zien er mooi en solide uit! Maar wat ik me net als Tamara afvraag is of je fiets(stuur) zo niet ontzettend zwaar is?

  • Linda schreef:

   Daar heb ik eigenlijk nooit iets van gemerkt. Alleen met het opstappen iets minder ruimte. Soms vind ik het met het achterstoeltje wel iets zwaarder, maar als de banden goed hard opgepompt zijn is dat gelijk weer over.

 5. Tamara schreef:

  Ziet er leuk uit met zijn tweetjes zo op de fiets! Is het niet ontzettend zwaar trouwens? Vooral als je even stilstaat ofzo?

 6. Sigrid schreef:

  Ooit voor de oudste een tweedehands voor- en achterzitje gekregen (de oude Bobikes zeg maar) maar als ik die verhoogde achterzitjes zie, met zo’n hoge rugsteun, dan lijkt me dat toch wel heel ideaal hoor. Vooral met slapen. Of valt het verschil mee?

 7. janske schreef:

  deze zien er fijn degelijk uit..Ik heb een Yepp stoeltje, maar die zit volgens mij stukken verder naar achter…of het lijkt maar zo op de foto’s…ik zou best wel wat meer ruimte kunnen gebruiken ;-)

  • Linda schreef:

   Als je het hebt over het voorstoeltje, ja. Heb eerst met die proef mogen fietsen en kwam niet eens op de fiets. Wel de mamafiets genomen maar zonder dat stoeltje. Misschien ook eens tijd voor een proefritje?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.