Skip to Content

Bobike One Mini & Maxi review met voorzitje & achterzitje

Bobike One Mini & Maxi review met voorzitje & achterzitje

Voor onze dochter heb ik destijds een fietsstoeltje van Bobike gekocht. Een roze met bloemetjes, een van de weinige stoeltjes waarmee ik gemakkelijk kon opstappen. Ik ben namelijk niet zo groot en het zadel kon niet lager.

We wonen in een stad dat soms voelt als een klein dorp, alles is in de buurt. Voor mij dus ook geen tweede autootje, maar een goede degelijke fiets die me brengt waar dat nodig is. In het begin met de fietskar, ideaal als je met meerdere kinderen ergens heen wilt. Maar je een baby hebt die nog niet rechtop kan zitten en dus niet veilig in een fietsstoeltje getransporteerd kan worden.

Bobike Mini & Maxi One; voorzitje & achterzitje

Bobike heeft nu een nieuw model ontwikkeld, de Bobike One. Een stoeltje in zeven fashionable kleuren. Van Snow White en Urban Black tot Chocolate Brown en Strawberry Red. Dat klinkt toch fantastisch?

Van Bobike kreeg ik een set van het voorzitje Mini One en achterzitje Maxi One in de kleur Snow White. Was onze zoon eindelijk verlost van zijn fietsstoeltje met roze randen en bloemetjes…

En het goede nieuws is dat deze stoeltjes niet alleen er mooi uitzien, maar dat veiligheid centraal stond in het proces. Waardoor dit stoeltje niet alleen aan de verplichte veiligheidseisen voldoet maar verder gaat.

Wil jij ook je kind veilig op de fiets vervoeren let dan op het volgende:

Je hebt stoeltjes die wat ‘slanker‘ zijn dan andere, waardoor het makkelijker is om op te stappen. Hierdoor wordt het fietsen ook een stuk veiliger omdat je minder slingert bij het opstappen en je fiets stabieler vast kan houden.

Een dubbelwandige constructie zorgt er voor dat het zitje beter schokken kan opvangen. Hierdoor is het niet alleen comfortabeler is voor uw kind, maar ook veiliger.

Een zitkussentje is fijn zodat je kind een beetje zacht zit en ook beter de schokken opvangt. Het liefst ook nog voorzien van een waterafstotend laagje zodat je kind niet wegglijdt.

Een 3-punts veiligheidsgordel dat makkelijk te verstellen is. Bij Bokike werken allebei op dezelfde manier en met een hand te bedienen. Hierdoor zal je ze ook sneller verstellen en zitten je kinderen dus veiliger in het stoeltje. Zeker als ze zijn voorzien van een zacht en comfortabel schouderkussentje dat niet gaat snijden.

Voetsteuntjes die makkelijk te verstellen zijn, liefst zonder dat er schroevendraaiers of ander gereedschap nodig is om de lengte te verstellen. Zodat je kind hier goed met zijn voeten bij kan. Anders laat je dat toch sneller zitten, tenminste ik wel.

Een van de grootste gevaren is dat de voetjes van je kind tussen de spaken van het wiel komt. Dan is het fijn als er een soort van bakje van is gemaakt waarbij het over de volledige lengte is dicht gemaakt waardoor het fysiek vrijwel onmogelijk wordt gemaakt om dit voor elkaar te krijgen.

De rugsteuntjes van de achterstoeltjes zijn altijd vrij lang. Met een reflector zorg je ervoor dat jij en je kind goed zichtbaar zijn voor verkeer dat van achteren komt.

Een windscherm zorgt ervoor dat je kind beschermd wordt tegen zon, wind en regen als het voor op de stoel zit. Perfect voor hele jonge kinderen.

Tot slot; is het goed om te letten op een fiets met een stuurslot. Op het moment dat jij je kind in het voorzitje doet blijft het voorwiel recht staat zodat jij rustig en veilig je kindje in de stoel kan zetten.

Niet zozeer veilig, maar het is ideaal dat deze Bobike stoeltjes ook nog eens voorzien zijn van een Click & Go Montage zodat je het stoeltje eenvoudig van fiets kan wisselen en zelfs op een e-bike past. Compleet met draadslotje zodat hij niet zomaar meegenomen kan worden als je even stil staat.

Linda van Aken