Skip to Content

Bellenblaas maken

Bellenblaas maken

Met water spelen is altijd leuk. Soms is het weer er gewoon niet naar. Prima weer om buiten te spelen, maar te koud om echt met water aan de slag te gaan. De bellenblaas is voor onze peuter dan een prima alternatief. En daarom is dit gelijk mijn opdracht om met water te spelen vanuit de mamachallenge. Heerlijk bellen blazen.

Vaak een heel geconcentreerd werkje, waar ze haar volle aandacht bij nodig heeft. Namelijk met touwtjes aan een stokje. Deze xl bellen zie je wel eens vaker bij speelgoedwinkels bijvoorbeeld, maar nooit gerealiseerd dat het zo makkelijk is om dit zelf te maken.

Weer eens iets anders dan de gewone bellenblaas die het altijd goed doet bij kinderen en min of meer het goedkoopste speelgoed is wat je kan kopen.

Wat heb je nodig om bellenblaas te maken?

Alles wat je nodig hebt zijn;

 • Twee stokken, diegene die ik heb gebruikt waren niet eens precies even lang.
 • Een touwtje / draadje / stukje wol
 • Een moer

Voor het maken van een sopje heb je nodig

 • een emmer / wasteil
 • Water
 • afwasmiddel
 • en geheim ingrediënt; glycerine (gewoon te koop bij kruidvat / etos etc.)

Bellenblaas maken

Het is zo simpel; je knoopt het touwtje vast aan beide stokken. Heen en weer. Zelf heb ik er voor gekozen om het ene touwtje wat langer te houden dan het andere zodat dit makkelijker is voor onze peuter. Aan het langere touwtje hang je vervolgens een moertje zodat deze door de zwaartekracht naar beneden wordt getrokken.

Het geheim van een goede bellenblaasmiddel is een paar scheutje glycerine. Met alleen afwasmiddel krijg je al snel een sopje (probeer schuim zoveel mogelijk te voorkomen, dit maakt de oppervlaktespanning kapot. De glycerine maakt het wat steviger en zorgt er voor dat je mooie bellen kan maken.

Natuurlijk eerst even zelf proberen, en daarna kan peuter aan de slag met blazen. De grote bellen hebben helaas toch wel snel de neiging om kapot te gaan dus hebben we er ook een ‘gewone’ bellenblaas bij gehaald. Kon broerlief alle bellen kapot slaan. Vond hij heel vervelend.

Vinden jullie kinderen de bellenblaas ook altijd zo machtig interessant?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)
 1. Tom schreef:

  Dag Linda,

  Nooit problemen gehad met glicerine en plekken op kleding? ‘k heb vorig jaar een superrecept met een alternatief gehad van een kameraad. Dit was ipv glicerine met guar gum. Top resultaat, gedaan met vlekken op kleding. Iedereen vraagt nog steeds naar het recept ;) Zelfs hele grote bellen springen niet stuk…

Comments are closed.