Skip to Content

Wat vind jij de makkelijkste manier om je kinderen te vervoeren?

Wat vind jij de makkelijkste manier om je kinderen te vervoeren?

Als ouder weet je dat je een groot deel van de jeugd van de kinderen vooral erg handig bent als taxibedrijf. Kinderen moeten van hot naar her gebracht worden, en natuurlijk wordt er naar jou gekeken; het staat tenslotte in je taakomschrijving. Wat vind jij de makkelijkste manier om je kinderen te vervoeren?

De (bak)fiets: typisch Nederlands

De meest Nederlandse manier om je kinderen te vervoeren, is toch wel per fiets. Buitenlanders die ons land voor het eerst bezoeken, kijken vaak hun ogen uit.

Overal zien zij mensen op de fiets, waaronder ook heel wat ouders die al fietsend hun kinderen vervoeren. Iets dat men in andere landen nauwelijks gewend is.

Zelf weten we niet beter. Al op jonge leeftijd, wanneer een kindje zelf kan zitten, wordt het in een kinderzitje op de fiets gehesen. Eerst voorop, wanneer het wat groter wordt meestal achterop. En zit het eenmaal op school? Dan wordt er vaak al snel begonnen met de volgende grote stap: zelf leren fietsen en het verkeer ontdekken.

De manier waarop we fietsen met onze kinderen is in de loop der jaren wel veranderd. Van simpele fietsen met een versnelling of drie, zijn we steeds meer overgestapt naar elektrische modellen die speciaal ontworpen zijn om onze kinderen te vervoeren.

De moederfiets, liefst elektrisch, is populair door zijn stevige frame en mogelijkheden om de kinderen makkelijk te vervoeren. Naast de elektrische mamafiets is ook de bakfiets, vaak ook elektrische moederfiets, een blijvertje waarmee menig ouder van hot naar her gaat met de kinderen.

De auto: zeker als het regent of wanneer er veel spullen mee moeten

Natuurlijk kan het ook makkelijk of handig zijn om je kinderen in de auto te vervoeren. Veel ouders kiezen hiervoor als de afstand vrij groot is, het slecht weer is of wanneer er veel spullen mee moeten.

Uitwedstrijden van het voetbalteam, bijvoorbeeld, worden meestal per auto bezocht. Ook wanneer je buiten de stad woont, en de afstanden vaak wat groter zijn, kan de auto een uitkomst zijn. In een grote stad, die autoluw is, kan het echter juist een gruwel zijn.

Het openbaar vervoer: vaak een uitkomst

Tenslotte is het openbaar vervoer natuurlijk ook nog een optie. Veel kinderen vinden dat harstikke leuk, omdat er vanuit een trein, tram of bus zo lekker naar buiten gekeken kan worden.

Heel structureel gebruiken de meeste ouders het niet, omdat het ook wat gedoe op kan leveren. Met name in grote steden wordt het echter wel veel gebruikt, en zie je ook schoolgaande kinderen iedere dag in de metro, tram of bus stappen.

Lees ook: Zelfstandig reizen met openbaar vervoer voor kinderen: Vanaf welke leeftijd en handige tips

Linda van Aken