Skip to Content

Babboe City bakfiets review & ervaringen

Babboe City bakfiets review & ervaringen

Wie mij volgt op instagram, of twitter, heeft de afgelopen twee weken vast de foto’s voorbij zien komen van de Babboe City bakfiets. Twee weken lang mochten wij hierop rond fietsen. De tweewielige Babboe City bakfiets bestaat namelijk vijf jaar en dat wordt gevierd met de Babboe City Tour. 

Waarbij vijf bloggers twee weken lang mogen genieten van de luxe van deze bakfiets. De bakfietsen van Babboe ken ik van de negenmaandenbeurs en leken me altijd superhandig, maar niet goedkoop.

Ik was erg benieuwd naar hoe het zou zijn met een bakfiets. En dan niet voor een kort testritje maar door er twee weken gebruik van te maken. Twee weken op een Babboe City fiets in Delft, langs alle toeristische hoogtepunten.

Proefrondje

De bakfiets werd op maandag bezorgd. Zodra ik thuis kwam heb ik daarom gelijk een rondje gefietst. Het was die dag mooi weer dus de halve straat zat buiten en vond dit natuurlijk erg interessant om te aanschouwen. De fiets is namelijk erg lang doordat het twee wielen heeft; aan de voor en achterkant.

Het belangrijkste is dus het bewaren van je evenwicht. Wat even lastig is bij het opstappen, in ieder geval de eerste keert. Gelukkig woon ik in een vrij rustige straat. Voordat ik de straat uit was, of zelfs halverwege had ik de fiets onder controle en ging het prima.

Na dit proefrondje heeft manlief het zadel voor de zekerheid nog wel iets lager gezet zodat ik zittend op het zadel toch met de voeten op de grond kan.

Delft vanaf de Babboe City

Review: Babboe CIty Tour bakfiets - Mamaliefde

De rest van de week hebben we de fiets gebruikt in de stad voor korte ritjes om een pakketje op te halen bij een kialapunt, maar ook naar de kinderboerderij, vol met bagage voor een dagje uit naar het station en wat verder weg naar de huisarts met op de terugweg een bezoekje aan de markt of naar oma.

Langere afstanden dan 7 km heb ik er echter niet mee afgelegd omdat ik het toch best wel vermoeiend vind doordat je continu bezig bent met je evenwicht bewaren. Hij fietst ook iets zwaarder dan een normale fiets, al kan je daar met de versnellingen goed in spelen.

Waarbij zelfs de hoogste bruggen geen probleem waren. Het kan natuurlijk ook aan mijn uithoudingsvermogen liggen.

Mijn ervaringen

Met twee kinderen heb je maar een bankje nodig. Aan de voorkant is er echter ruimte voor een tweede bankje zodat je in totaal vier kinderen kan vervoeren. Of ruimte biedt voor een handig ophangpunt voor de maxi cosi of babyschaal.

Peuter zat prima in de riempjes die je kon verstellen, voor zoonlief waren deze toch nog iets te groot waardoor hij soms weg leek te zakken. Hij kan echter prima rechtop zitten dus een babyschaal is ook niet nodig.

Ideaal is dat je aan de voorkant geen kinderzitje hebt waardoor je meer ruimte hebt om op te stappen. Ook heb je beide kinderen voor je, in plaats van een achterop. Dan kan je ze een beetje in de gaten houden.

De bak is erg ruim waardoor er enorm veel ruimte is en zelfs de Nuna Pepp Luxx buggy hier in past. Dat is wel echt ideaal, want op een normale fiets heb je een speciale standaard nodig om hem achterop te hangen. En ga ik dan toch vaker met het openbaar vervoer in plaats van de fiets.

Het was erg bijzonder om even bij de groep ‘mama’s met een bakfiets’ te horen. Dat is voor mijn gevoel vaak toch een specifiek soort mama’s. Op bepaalde plaatsen zie je het toch vaker dan ‘normaal’.

Al moet ik eerlijk toegeven dat als je eenmaal fiets op een bakfiets je hem echt overal ziet. Net als dat je zwanger bent en dan opeens overal andere zwangeren ziet.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Janske schreef:

  Ik wilde heeeel graag een bakfiets, maar we kunnen hem hier niet achter het huis in de tuin zetten vanwege de grootte en de draai die hij maakt achter bij de poort…en voor het huis jatten ze hem zo weg vrees ik…Hier in Eindhoven zie ik dagelijks bakfietsen voorbij fietsen…dat ziet er altijd zo gezellig uit :-)

  • Linda schreef:

   Dat is inderdaad een nadeel, toevallig kwam ik onlangs een vouwbare bak tegen. Geen idee of dat een oplossing is?

 2. Nicole schreef:

  Mij lijkt zo’n bakfiets echt ideaal!
  Jammer dat ze zo duur zijn inderdaad, maar ik heb hem ook nog niet nodig. Met 1 kindje ;-)

 3. barbara schreef:

  Leuk om die foto’s te zien! Zelf lijkt het me niet fijn een bakfiets maar dat is persoonlijk… hopelijk kan dochterlief snel los fietsen dan is dat probleem ook weer uit de wereld

 4. Tamara schreef:

  haha ideaal he? Ik heb een babboe big en ik kan absoluut niet zonder! Ik heb er een peuterschaal bij, misschien was dat handiger geweest voor je zoontje! Maar hij is inderdaad wel erg lang en die van mij blijft gewoon staan bij het afstappen, wat ik echt heel erg handig vind.

 5. Joyce schreef:

  fijn he? Hier is hij nu een dag en ik ben er al super blij mee :D

 6. Noraly schreef:

  Wat leuk om je ervaringen nu uiteindelijk te lezen, ik was namelijk erg benieuwd! ;) En wat ik ook leuk vond was om de highlights van Delft te zien, ha! Toch een beetje toerist gespeeld in je eigen stad.

 7. Julia schreef:

  Leuk stuk. Ff je laatste zin aanpassen…. :)

 8. Marlies schreef:

  Een bepaald soort moeders?
  Waar haal je die wijsheid vandaan? Jij kent alle moeders met bakfiets persoonlijk en de reden van aanschaf?

  • Nicole schreef:

   Jij neemt het volgens mij persoonlijk en negatief op. Terwijl nergens staat dat ze het negatief bedoeld.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.