Skip to Content

Smart Trike 4-in-1 review van Vtech driewieler tot fiets voor baby en peuter

Smart Trike 4-in-1 review van Vtech driewieler tot fiets voor baby en peuter

Het is zo leuk om een trotse MessyMommy van twee stoere meiden te zijn. Elke dag beleven we samen weer nieuwe avonturen. We gaan er graag samen op uit. Klimmen en klauteren in de speeltuin,  door de plassen stampen, eendjes voeren of lekker naar het bos.

Tot nu toe meestal lopend, maar daar komt nu verandering in! Samen met mijn twee mini-testers nam ik de VTech Super Trike 4-in-1 onder de loep. Een interactieve driewieler, die met je kids meegroeit tot een stoere fiets waar ze echt mee kunt driften. Hoe cool is dat?

Jippie! We mogen een de VTech Super Trike 4-in-1 testen! Deze interactieve driewieler is verkrijgbaar in twee kleuren. Ik liet de keuze aan mijn jongste dochter over. Ze koos voor de blauw met groene fiets.

Hoewel de roze variant een echte meidenfiets is, ben ik stiekem wel blij dat we er niet weer een roze item bij hebben;). Besteld? En dan afwachten maar!

Smart Trike 4-in-1 review van Vtech driewieler tot fiets voor baby en peuter - Mamaliefde

De VTech Super Tike 4-in-1 – Unboxing en even uitproberen

Ik was een beetje verbaasd toen de VTech Super Trike 4-in-1 als pakket geleverd werd. Kan in deze doos een fiets zitten waar kinderen van 4 tot 6 jaar nog op kunnen fietsen? De doos was niet zo heel groot. Samen met de meiden pakten we de fiets uit…

Oh nee, een bouwpakket! Niet helemaal mijn ding en al helemaal niet met twee stuiterende kids die niets liever willen dan meteen fietsen.

Het bouwen laat ik dus even aan de klusser in huis over. Met heel wat meer technisch inzicht dan ik, was hij toch ook wel even bezig met het in elkaar zetten van de fiets. Toch wijst de handleiding voor zich. Je kunt zien dat er goed over nagedacht is.

De onderdelen klikken makkelijk in elkaar. Langzaam aan ontstaat er een stoer en stevig fietsje. Ik probeer ondertussen de meiden wat af te leiden. Tevergeefs… Terwijl papa aan het bouwen is, stuiteren ze door de kamer. Is het fietsje al klaar?

Aan het wachten komt gelukkig een eind! Fietsje klaar? Fietsen maar! Het is al avond en buiten is het al donker. De eerste test doen we dus in huis. Kunnen de meiden vast oefenen voor als we echt naar buiten gaan.

Omstebeurt sjezen ze door de kamer. Mijn oudste heeft het driften al snel onder de knie. Het fietsje reageert heel soepel en snel, waardoor ze heel gecontroleerd kan driften.

Op een gegeven moment zit mijn jongste wel een half uur met het interactieve led-scherm te spelen. De VTech Super Trike 4-in-1 is dus meer dan alleen een fiets.

Het ene na het andere vrolijke muziekje passeert de revue. Zelfs binnen is het fietsje al een succes. Het bouwpakket avontuur zijn we dan ook snel vergeten;).

Van veilige duwfiets tot stoere driftfiets

Zo, nu zal ik jullie wat meer over het fietsje vertellen. Ik was al bekend met het meegroeibed en de meegroeistoel. Van een meegroeifietsje had ik wel eens gehoord. Toch kun je die fietsjes meestal maar tot een jaar of drie gebruiken. De VTech Super Trike 4-in-1 is anders. Deze interactieve driewieler kun je van +9 maanden tot wel zes jaar gebruiken!

Als MessyMommy heb ik daar wel oren naar. Voor je het weet heb je voor elke leeftijdsfase een ander fietsje staan. En weg doen? Ho maar! Daar ben ik echt niet goed in. Vier fietsjes in één klinkt mij als muziek in de oren. Hoe dat precies zit met het meegroeien? Ik neem je mee naar de vier ontwikkelfases waarop de VTech Super Trike is afgestemd.

+9 maanden – samen wandelen

Smart Trike 4-in-1 review van Vtech driewieler tot fiets voor baby en peuter - Mamaliefde

Als je kindje 9 maanden oud is, kan het waarschijnlijk goed rechtop zitten. Dit is het moment dat je deze interactieve driewieler kunt gaan gebruiken om samen te wandelen. De duwstang is daarbij erg handig. Je duwt het fietsje makkelijk voor je uit.

Voor de allerkleinsten kun je voetensteuntjes gebruiken. Zo zitten ze lekker stevig en komen hun voetjes niet steeds bij de trappers en op de grond. De gordeltjes en de veiligheidsbeugel zorgen ervoor dat je kindje veilig zit. Wat kunnen ze zo goed om zich heen kijken! Er gaat een wereld voor ze open.

De driewieler bevat een interactief elektronisch paneel met een led-scherm. Ook het scherm is afgestemd op verschillende ontwikkelfases van je kindje.

De lampjes, geluiden en muziek zullen je kind motiveren bij het leren fietsen. En ook als je kindje niet heel lang stil kan zitten, is dit een handige en welkome afleiding.

Er zit zelfs nog een afneembaar speelstuurtje bij, zodat je kindje onderweg lekker kan spelen, terwijl jij je benen sterkt. Het verstelbare zonnescherm zorgt ervoor dat je kindje uit lekker uit de zon zit. Met de VTech Super Trike 4-in-1 kun je dus zorgeloos met je kleine op pad.

+12 maanden – leren fietsen

Smart Trike 4-in-1 review van Vtech driewieler tot fiets voor baby en peuter - Mamaliefde

Het ene kindje leert sneller dan het andere. Vanaf ongeveer 12 maanden kun je je kindje leren fietsen op de driewieler. De fiets heeft hiervoor een aantal handige functies.

  • Trappers los en vast zetten: Met een simpel kliksysteem kun je de pedalen los of vast zetten. Begint je kindje net met fietsen? Zet dan de pedalen los. Nu kan je kindje zijn voeten op de trappers zetten. De trappers draaien niet met het wiel mee. Houd je kindje zijn/haar voetjes netjes op de trappers? Zet ze dan vast en ga wandelen. Nu leert je kindje de trap beweging maken. Vroeg of laat krijgen ze dan vanzelf door, dat ze op die manier zelf vooruit kunnen. Dan wordt het pas echt leuk!
  • Stuur los en vastzetten: Ook het stuur kan net als de trappers los en vastgezet worden. Als je kindje nog niet zo goed kan sturen, is het handig om het stuur vast te zetten. Zo heb je als ouder de controle over waar je heen gaat. Zet het stuur los om je kindje te laten sturen.
  • Het elektronische paneel met led-scherm: Dit scherm staat in verbinding met de bewegingssensoren in de trappers. De muziek verandert van tempo naar mate je kindje harder of zachter trapt. Een extra stimulans om harder te gaan trappen dus! Vooral bij mijn dochtertje van twee jaar werkt dat heel goed.

Zelf heb ik ervaring met een andere, minder geavanceerde driewieler. Doordat ik het stuur niet vast kon zetten, zwabberde die driewieler alle kanten op. Er zat dan wel een duwstang aan, maar als je het stuur niet vast kunt zetten is dat hopeloos.

Ik heb het oefenen toen ook al vrij snel opgegeven. Jammer dat ik deze fiets toen nog niet had! Het product ademt kwaliteit en functionaliteit.

2 tot 4 jaar – driewieler

Smart Trike 4-in-1 review van Vtech driewieler tot fiets voor baby en peuter - Mamaliefde

Heeft je kindje door hoe het zelf moet fietsen? Dan gaan we het nu zonder mama of papa proberen! Het activiteitenpaneel leert je kindje wat links en rechts is. Ook wordt er kennis gemaakt met verschillende karakters, locaties en zelfs de eerste verkeersregels. Kunnen veiligheidsbeugel en de duwstang er al af, mama?

Voor je het weet moet je rennen om je kleine bij te houden. Wat ik zelf erg prettig vind aan het fietsje, is dat het weinig lawaai maakt. Ik vertelde al, dat ik voor mijn oudste dochter een andere driewieler had.

Het sturen was niet het enige probleem. Het fietsje maakte erg veel lawaai, zoveel dat je ons al van veraf kon horen aankomen. De VTech Super Trike 4-in-1 is opvallend stil, op de muziekjes en geluidjes na dan;).

We hadden stiekem al een beetje in huis geoefend. De volgende dag is het heerlijk weer. Na het ontbijt gaan we erop uit. Met een beetje hulp van papa, fietste onze jongste dochter zo met deze interactieve driewieler weg.

Het stuursysteem is echt heel mooi. Het stuur draait iets verzwaard. Hierdoor zwabberen ze niet zo snel van links naar rechts en kan ze gecontroleerd leren sturen. Bij eerdere pogingen met de andere driewieler lukte dat onze dochter nog niet zo goed. Met de VTech 4-in-1 gaat het, met wat instructies van papa en mama, al heel snel goed!

Wat mij buiten wel opvalt, is dat mijn dochter soms wat moeite heeft om goed bij de trappers te komen. Ze kan erbij, maar kracht zetten is nog wat lastiger. Ik denk wel dat er een fase is, dat hij voor sommige kinderen wat te groot is. Ik heb het dan over de fase vanaf +12 maanden. Een klein kussentje achter haar rug biedt uitkomst.

De fiets moet uiteraard ook voor de oudere kinderen zeker niet te klein zijn. De duwstang laten wij er nog even aan zitten. Handig om bij harde polderwind een beetje te helpen of om snel in te grijpen als ze vergeten te stoppen bij de weg.

4 tot 6 jaar – driften maar!

Smart Trike 4-in-1 review van Vtech driewieler tot fiets voor baby en peuter - Mamaliefde

Fietst je kind al rond als een pro? Dan wordt het tijd voor het echte werk! Met wederom een simpel kliksysteem kun je de achterwielen ontgrendelen. De interactieve driewieler is nu getransformeerd in een stoer stuntfietsje om mee te driften. Klinkt heel leuk.

Toch was wel even benieuwd hoe dat in praktijk zou werken. Is het fietsje dan nog controleerbaar? Nu was mijn oudste dochter van vier jaar aan de beurt. Meteen toen wij het fietsje in elkaar gezet hadden, mocht ze binnen al wat rondjes rijden

. En weet je wat? Het fietsje is juist extra goed te controleren. Ik wist niet zo goed wat ik mij erbij voor moest stellen en op YouTube vond ik ook geen duidelijke voorbeelden. Ik heb voor jullie dus meteen even een filmpje gemaakt.

Je ziet het al: Als je kind eenmaal doorheeft hoe het driften werkt, willen ze echt niet meer anders! Ik denk dat ze zeker een half uur rondjes gefietst heeft door de kamer.

Conclusie – VTech Super Trike 4-in-1 interactieve driewieler

En? Is het fietsje wat ons betreft geslaagd voor de test? Over de kwaliteit van de fiets maak ik mij geen zorgen. Het voelt allemaal stevig aan en zit goed in elkaar.

Eigenlijk kan ik daar heel kort over zijn. De glunderende koppies van mijn meiden zeggen genoeg. Ik hoor nu elke dag: “Mama? Wanneer gaan we weer fietsen?”

Je merkt aan alles dat er gewoon heel goed over dit fietsje nagedacht is. Het fietsje is voor verschillende leeftijden te gebruiken en dat is niet het enige. Doordat je kids er steeds meer mee kunnen, raken ze er niet zo snel op uitgekeken.

Mijn jongste dochter fietst er nu vrolijk op los. Ze heeft al door, dat de muziek sneller gaat als je sneller fietst. Leuk om te zien hoe dat motiveert!

Mijn oudste maakt steeds stoerdere drift moves. Het bouwpakket was zeker voor een MessyMommy als ik even een dingetje, maar dat gaan we nu snel vergeten. Wij fietsen en driften vrolijk het voorjaar in met de VTech Super Trike 4-in-1!

Floortje