Skip to Content

Elektrische fiets voor kinderen; Cortina e-bike

Elektrische fiets voor kinderen; Cortina e-bike

Gemak dient de mens, en ook kinderen. En waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Oké, mijn eigen kinderen zijn er nog iets te jong voor. Dochterlief fietst nu nog graag op haar Cortina-meisjesfiets naar school en de jongste moet eerst nog leren fietsen. Maar ze kunnen nu al niet wachten op hun eigen e-bike. En ik eigenlijk ook niet.

Geen stress om ’s ochtends op tijd op school te komen, omdat ze niet doortrappen. Of dat ze een duwtje nodig hebben… Daarom deze primeur: Cortina lanceert de allereerste e-bike voor kinderen vanaf 8 jaar tot 12 jaar. De kids e-bike gaat maximaal 25 km/uur. Volgens fietsfabrikant Cortina biedt de E-U4 Transport Mini niets dan voordelen voor kinderen en hun ouders.

De Cortina E-U4 Transport Mini

Als eerste fietsfabrikant ter wereld heeft het Nederlandse merk Cortina een elektrische fiets voor kinderen vanaf 8 jaar ontwikkeld. De Cortina E-U4 Transport Mini wordt uitgevoerd in de mooie felle kleur Greeny voor meiden en in stoer mat-zwart voor jongens met 24 inch en 26 inch wielen.

De e-bike kan maximaal 25 kilometer per uur. De snelheid is in te stellen, want veiligheid boven alles! Zo kunnen ze eerst rustig wennen aan de andere manier van fietsen. De eerste e-bikes voor kinderen komen in juni 2017 op de Nederlandse markt. Sinds afgelopen dinsdag zijn de fietsen te bestellen.

“Laten we eerlijk zijn: welk gezin kan tijdens de dagelijkse ochtendspits niet een kwartiertje extra tijdswinst gebruiken?”, redeneert Wilco Kruitbosch, brandmanager bij Cortina.

“Dankzij hun e-bike zijn kinderen straks in minder dan de helft van de gewone tijd op school, bij voetbaltraining en speelafspraken. Dat betekent dus meer quality time om leuke dingen te doen!”

Kinderen zijn early adaptors

Voor fietsfabrikant Cortina is de E-U4 Transport Mini een logische uitbreiding van het productassortiment. Het merk startte vier jaar geleden met e-bikes en richt zich bewust op een jongere doelgroep. Hun hippe e-bike-modellen spreken met name jonge vrouwen, scholieren en forenzen aan. En nu dus kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Volgens Wilco Kruitbosch zijn er nog geen andere merken die elektrische fietsen voor deze doelgroep brengen: “Dat andere merken nog geen e-bikes voor kinderen aanbieden, heeft voornamelijk te maken met de snelheid van de fietsen.

Maar het reactievermogen van kinderen is veel sneller dan van volwassenen. Wij zien dus geen problemen, alleen maar kansen! Kinderen zijn van nature early adaptors, ze houden van nieuwe dingen.

Daarnaast is het een product dat ze dagelijks kunnen gebruiken en kun je er lekker hard mee gaan. Het heeft alle ingrediënten om populair onder kinderen te worden denken wij.”

Interesse?

De Cortina E-U4 Transport Mini zal in juni 2017 in een gelimiteerde editie op de markt komen. De prijs van de fiets wordt 1099 euro, inclusief accu en lader. Verkoop van de e-bike voor kinderen gebeurt via tweewielerspeciaalzaken.

Ook is het mogelijk om via de website van Cortina fietsen  een model te reserveren en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom dit fietsmodel. Of maak kans op deze fiets door mee te doen aan de winactie op Facebook.

Zou jij er ook een aanschaffen voor je kind?

Linda van Aken