Skip to Content

Trampoline review voor binnen en buiten

Trampoline review voor binnen en buiten

Pas over een maand zijn onze dochter en ik jarig. Toch is vlak voor het weekend ons verjaardagscadeautje al bezorgd. Althans, tje…. Misschien heb je de foto wel voorbij zien komen op social media. We kregen deze trampoline Hi-Flyer om te reviewen.

Nu hebben we vorig jaar een trampoline geleend van de speel-o-theek en daar gedurende het voorjaar dankbaar gebruik van gemaakt. Het was heerlijk weer dus hebben we lekker veel buiten gezeten. Als je dan het verzoekje krijgt of je een trampoline wilt hebben, zeg ik geen nee.

Er is alleen een kleine maar. Die trampoline van vorig jaar was misschien een meter doorsnede. Deze was 140 cm, een slagje groter dacht ik nog. Het bewijs dat vrouwen en ruimtelijk inzicht toch niet altijd even goed afgaan. Zelfs niet met een technische vooropleiding… 140 Cm is namelijk wel heel erg groot! Bijna twee keer de lengte van onze zoon.

Vlak voordat hij bezorgd werd kregen we een telefoontje, dat is wel erg fijn. Dan weet je dat er over vijf minuten iemand voor de stoep staat en je alvast de woonkamer speelgoedvrij kan maken. En voor de bezorger dat hij niet met zo’n immens pakket voor niets voor de deur staat.

Eigenlijk moest er ingepakt worden, als je peuter het plaatje van de trampoline ziet is er echter geen houden meer aan. Die moest uitgepakt worden. En vervolgens in elkaar gezet.

In een klein doosje zitten 8 pootjes die je er los opschroeft. Je moet alleen de rubberen dopjes van het schroefdraad af te halen. Nu heeft manlief onlangs de schuur opgeruimd en heb ik geen idee waar welk gereedschap ligt.

Dus heb ik het eerste de beste met iets van een tang gepakt (volgens mij was het een waterpomptang) en met een beetje improviseren gingen de dopjes er van af. De poten er op draaien was zo gebeurd. Omdraaien en het plezier kon beginnen.

Wat dat betreft kwam het wel goed uit; kan je kind zich even binnen uitleven op de trampoline terwijl het buiten miezert en jij rustig alles bij elkaar zoeken. Beter dan tv kijken als ze daarna nog minimaal 3,5 uur in de auto moeten zitten!

Fun

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om gewoon lekker te genieten. Je lekker uit te leven. Door zo hoog mogelijk te springen. Of zittend een beetje te bewegen. Je vast houden aan een tafel of de rand van een box blijkt in de praktijk ook prima te werken. Of gezellig samen met mama springen. Hij is in ieder geval zeer populair. Gelukkig maar, want hij is zo groot dat we nog even een goede opbergplaats moeten vinden.

Trampoline fitness

Deze trampoline is voor de momenten dat de kinderen op bed liggen of weg zijn ook voor mama. Hij is namelijk prima geschikt om bepaalde fitness oefeningen mee te doen. Ideaal om op een leuke manier calorieën te verbranden. Op youtube vindt je een groot aanbod van filmpjes die je op kan zetten terwijl je mee springt.

Muziekje aan en niets houdt je tegen. Gewoon lekker thuis in je eigen woonkamer! Voorlopig heb ik dus geen excuses meer om op een leuke manier te bewegen.

Relaxen

Met baby’s en jonge kinderen is het ook heerlijk om over een trampoline te beschikken. Veel kinderen vinden het heerlijk om een beetje te deinen. Als je een hydrofiele doek neerlegt, kan je kind daar heerlijk op liggen terwijl jij rustig de trampoline induwt

Geen grote sprongen dus, maar gewoon zachtjes op en neer. Dit is een hele gewaarwording voor ze. Als ze ouder zijn, of na een intensieve work-out is het ook heerlijk om hier zelf even op uit te rusten. Het is niet zo hard als de grond en ligt heerlijk.

Het fijne is dat deze trampoline prima geschikt is om je buiten op uit te leven. Bij slecht weer rol je hem zo naar binnen. Ideaal voor die dagen waarop er geen einde lijkt te komen aan de regen.

Nu vinden mijn kinderen het ook heel leuk om zich als een slang onder de trampoline door te bewegen. Daar ben ik iets minder blij mee, als er niemand op springt is het geen probleem. Zeker voor onze zoon is het nog erg lastig te bedenken dat het de ene keer wel mag en de andere keer niet. Dan maar liever helemaal niet.

Deze trampoline is dus zowel voor onze dochter als voor mama. Hij is sterk genoeg dat dat geen probleem is! Natuurlijk mogen zoonlief en papa er ook op springen. Het er vanaf klauteren is echter nog iets lastig voor onze zoon. Hij moet nog even leren om eerst met zijn voetjes te zakken in plaats van voorover met zijn hoofd.

Linda van Aken