Skip to Content

Thule Yepp 2 review mini & maxi fietsstoel

Thule Yepp 2 review mini & maxi fietsstoel

Nederland is natuurlijk het fietsland bij uitstek; met 1,3 fietsen per inwoner zijn wij het enige land ter wereld met meer fietsen dan inwoners. ;-) Of de zon schijnt, of het regent, we stappen regelmatig op de fiets, en de kinderen gaan natuurlijk gewoon mee!

Thule heeft als betrouwbaar outdoorbrand natuurlijk ook mooie, functionele en heel veilige fietsstoeltjes in het assortiment en lanceert op 15 februari de Thule Yepp 2. De Thule Yepp stijliconen hebben namelijk een modieuze twist gekregen en het design is iets aangepast waardoor hij nog comfortabeler zit en makkelijker is te installeren.

Dit zijn de meest verkochte fietszitjes in Nederland, en ik begrijp dat helemaal. De fietsstoeltjes zijn namelijk licht in gewicht, maar toch stevig, en snel te monteren en te demonteren, op iedere fiets.

Daarnaast hebben ze een mooi strak en tijdloos ontwerp met een stijlvolle uitstraling in diverse kleuren.

En natuurlijk voldoen ze ook aan alle (inter)nationale veiligheidsnormen (inclusief de nieuwe European Safety Standards die vanaf mei 2023 gaan gelden) en worden ze uitgebreid getest in het Thule Test Center zodat je zo veilig mogelijk op de fiets kunt zitten met je kleine, want dat is toch je kostbaarste bezit!

Thule Yepp Mini 2

Thule Yepp 2 fietsstoeltje review

De Thule Yepp stijliconen hebben een modieuze twist gekregen en het design is iets aangepast waardoor hij nog comfortabeler zit en makkelijker is te installeren.

De Thule Yepp mini 2 is een fietsstoeltje dat je voor op de fiets kan monteren en is geschikt voor baby’s vanaf 9 maanden (zodra ze kunnen zitten en hun hoofd rechtop kunnen houden), tot aan circa 3 jaar.

Het stoeltje is verkrijgbaar in 6 frisse en moderne kleuren en vervaardigd uit een hoogwaardig materiaal hetgeen bestand is tegen weer en wind

. Het zitje is gemaakt van een zachte en schokabsorberende, geventileerde EVA-zitting dat ook wel bekend is van de crocs. En is daarnaast waterafstotend en makkelijk schoon te maken is zodat je kindje comfortabel zit.

Aan de rugleuning zitten twee schouderbandjes met zachte kussentjes waar je kind comfortabel en stevig in kan zitten. Het heeft een meest veilig vijfpuntsgordel met een kind veilige sluiting. Deze is makkelijk met 1 hand te openen.

De comfortabele voetsteuntjes zijn makkelijk in hoogte te verstellen tot de juiste hoogte. Ook zit er een bandje die je over de voet kan vast maken zodat de voetjes beschermd en vast zitten.

Je kunt eventueel kiezen voor een windscherm die alle regen en wind tegenhoudt en een Miffy-rol. Dit is een rond zacht kussentje voor op het stuur met een Nijntje-knuffel. Dit is lekker zacht zodat kind het hoofdje kan laten rusten op een zacht kussentje als hij of zij in slaap valt.

De kenmerken van de Thule Yepp mini 2

Thule maakt fietsstoeltjes van heel goede kwaliteit en maakt tijdloze en moderne ontwerpen zodat je op een meest veilige, comfortabele en plezierige manier je kind kan vervoeren. Je wil als ouder een kwalitatief zitje dat in de meest extreme condities is getest en niet enkel aan de standaard EN-eisen voldoet.

Waar veiligheid voorop staat en die makkelijk te monteren en demonteren is. Een extraatje is het antidiefstalslot. De Thule Yepp mini 2 voldoet makkelijk aan al deze eisen.

Thule Yepp 2 fietsstoeltje review
 • Het belangrijkste kenmerk is de zachte, schokabsorberende en geventileerde EVA-stoel met een strak uiterlijk.
 • Het heeft een verstelbare, gewatteerde 5-punts veiligheidsgordel voor een veilige, persoonlijke pasvorm en maximaal kindercomfort.
 • Kindveilige veiligheidsgesp om jouw kind snel en gemakkelijk vast te zetten
 • Makkelijk verstelbare voetsteunen en voetbanden zorgen voor een perfecte pasvorm naarmate jouw kind groeit.
 • Comfortabel stuur voor de handen van jouw kind tijdens de rit
 • Eenvoudige montage van het fietskinderzitje op jouw fiets. Compatibel met de meeste fietsmodellen
 • Waterafstotende materialen maken de stoel gemakkelijk schoon te maken en droog te houden.
 • Het fietszitje kan in paar seconden geplaatst en verwijderd worden met de universele montagebeugel met snelkoppeling dat zowel geschikt is voor normale als Ahead-stuurpennen.
 • Inclusief hoogwaardig metalen slot dat het kinderfietsstoeltje aan jouw fiets bevestigt.
 • Ontworpen en getest voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar oud, tot maximaal 15 kg. Raadpleeg een kinderarts als het kind jonger dan 1 jaar is.
 • Verkrijgbaar in 6 frisse en moderne kleuren.
 • Op het fietszitje zit een slotje zodat het stoeltje beschermd is tegen diefstal.
 • Vanaf mei 2023 gelden voor producenten nieuwe European safety standaarden (EN 14344:2022), dat meer inspeelt op het belang van veiligheid op de weg. Thule staat voor veiligheid en heeft er voor gezorgd dat fietsen met je kleintje in een Thule-fietszitje aan alle standaarden voldoen en optimaal veilig is.

Onze ervaringen

Thule Yepp 2 fietsstoeltje review - Mamaliefde.nl

Nu het weer langzaam mooier wordt en onze jongste groter wordt, wil ik hem en zijn broer wat vaker meenemen op de fiets. Dit levert mij extra beweging op in de frisse buitenlucht en de jongens vinden dit heerlijk.

Ik heb gekozen voor de kleur Agave omdat deze mooi bij mijn mamafiets past en redelijk dezelfde kleur heeft als het stoeltje van de peuter die achterop zit.

Het stoeltje kwam in een grote stevige doos binnen en samen hebben we het uitgepakt. De peuter vond vooral de Miffy-rol heel erg leuk en heeft er leuk mee zitten spelen. Hij vond het vooral leuk hoe Nijntje er makkelijk op en af kan. Terwijl hij lekker aan het spelen was, heb ik de fiets naar binnen gereden.

Het fietszitje installeren

Thule Yepp 2 fietsstoeltje review - Mamaliefde.nl

Bij het stoeltje zit een goede handleiding en er is een zakje met benodigdheden. Ook zitten hier inbussleutels bij zodat je geen ander gereedschap nodig hebt. Je begint met het vastzetten van de stuurstang en de voetsteunen. Deze zet je in totaal met 4 schroeven vast.

Ik vond het zelf fijner om hiervoor toch een losse schroevendraaier te pakken, maar dan heb je wel het juiste bitje nodig. Het is namelijk geen kruiskop maar een ster-vorm. Heb je deze niet dan werkt de bijgeleverde inbussleutel ook prima.

Thule Yepp 2 fietsstoeltje review - Mamaliefde.nl

Als het zitje helemaal in elkaar zit, kun je de standaard op de stuurstang bevestigen. Dit gaat heel makkelijk en snel. Je haalt eerst de standaard uit elkaar met twee lange bouten.

Dan kijk je naar de hulpstukken of die de goede kant op zitten. Door deze om te draaien komt de standaard rechter of schuiner op de stang te zitten. Dit is erg handig zodat het op elke fiets past en het stoeltje recht op je fiets zit.

Daarna schuif je de standaard om de stang en draai je de twee bouten weer stevig vast. Uiteindelijk was het hele stoeltje in minder dan 15 minuten op de fiets gemonteerd.

Thule Yepp 2 fietsstoeltje review - Mamaliefde.nl

Als de standaard zit hoef je het zitje er alleen maar op te klikken. Ook dit gaat heel makkelijk. Je zet het stoeltje op de standaard, trekt het schuifje aan de onderkant naar achter en duw het zitje verder op de standaard tot je een klik hoort.

Er zit een kleine indicator op waar je aan kan zien of hij goed zit. Om het stoeltje te verwijderen trek je het schuifje naar achter en trek je het stoeltje er weer af.

Veilig op pad

Rechtsonder het stoeltje zit een handig slotje met twee sleutels. Het is even zoeken om de sleutel erin te krijgen, maar daarna draai je hem een kwartslag en haal je de sleutel er weer uit. Dit voorkomt dat het stoeltje van je fiets gejat kan worden.

In het dorp waar ik woon zal dit niet zo snel gebeuren, maar in een grotere stad is het toch een fijne toevoeging. Het is erg vervelend als je met je kind bij je fiets komt en het stoeltje is ineens weg!

De Miffy-rol klem je heel makkelijk over het stuur heen en gaat dan nergens meer heen. Het scherm is ook heel makkelijk vast te zetten. Het beste is om het stoeltje er af te halen zodat je alle ruimte hebt.

Eerst haal je het dopje waar Thule op staat van de standaard op het stuur. Hieronder zit de aansluiting verstopt voor het scherm. Daarna haal je het scharnierpunt van het scherm af. Dit gaat ook heel makkelijk.

Je trekt het hendeltje uit de zijkant, draait hem los en dan trek je de dop er zo af. Daarna moet je het scherm op de standaard van het stoeltje zetten. Zodra hij weer zit steek je het hendeltje er weer doorheen en draai je hem vast door het moertje heen.

Tip: Let erop dat je hem niet te strak draait want dan krijg je het hendeltje niet meer omhoog terug aan de zijkant! Ook kun je hem niet makkelijk verstellen als je hem te strak vastdraait.

Een klein minpuntje van het scherm vind ik dat hij er niet heel snel op te zetten is. Mijn man gebruikt deze fiets soms ook als hij naar zijn werk gaat zonder dat hij de kinderen mee hoeft te nemen.

Dan is het fijn als het scherm er net zo makkelijk op en af zou kunnen net als het stoeltje. Dat deze er namelijk makkelijk op en af kan is een heel groot pluspunt.

Samen op stap

Thule Yepp 2 fietsstoeltje review - Mamaliefde.nl

Nadat alles op de fiets gemonteerd was en ik goed had gekeken of hij echt stevig zat was het tijd om de kinderen erin te zetten. Hij ging er heel makkelijk in en hij bleef al heel goed zitten door de hoge rugleuning en de zijkantjes.

De schouderbandjes pasten heel goed over zijn schouders en waren heerlijk zacht door de kussentjes op de schouders. Je klikt ze heel makkelijk vast in de houder tussen de beentje en kan daarna heel makkelijk de bandjes strakker trekken door de touwtjes aan de voorkant.

Bij de voetsteunen was het even zoeken naar de hendel, maar toen ik ze gevonden had, kon ik het steuntje makkelijk omhoog trekken tot de juiste hoogte.

Daarna klik je de bandjes er overheen zodat ze veilig vast zitten. Tijdens het vastzetten was onze zoon geïnteresseerd naar Nijntje aan het kijken. Hij vond het best interessant wat er allemaal gebeurde.

De volgende ochtend konden we hem eindelijk uitproberen toen we naar de kapper moesten. Eerst zette ik de baby in zijn stoeltje achterop, en daarna de peuter voorop. Helaas miezerde het iets, maar daardoor konden we wel het regenscherm uitproberen.

De baby had weinig last van de regen en was heerlijk aan het rondkijken in zijn stoeltje. Toen ik de fiets naar buiten reed voelde het stuur wel zwaar aan, maar tijdens het fietsen heb je daar totaal geen last van en kun je nog steeds makkelijk sturen.

Toen we weer naar huis gingen was het even een doekje over de stoel om hem droog te maken en hij kon er weer in. Ook dit ging zonder protest en was hij heerlijk aan het rondkijken.

Deze fietsstoeltjes vind je hier.

Linda van Aken