Skip to Content

Tiptoi wereldatlas & startersset review

Tiptoi wereldatlas & startersset review

Tiptoi van Ravensburger is een groot succes hier in huis. Al een paar jaar spelen ze hier met veel plezier mee. Toen ze nog jong waren, was de boerderij met dieren een groot succes. Deze dieren zijn in 3D zodat de kinderen er makkelijk mee kunnen spelen. O

f het nu losse dieren zijn, of in combinatie met de boerderijset. Ze hebben er veel plezier van gehad. Daar blijft het echter niet bij, het fijne van Tiptoi is dat je dit speelgoed kan uitbreiden met andere sets en boeken. Zodat je er plezier van blijft houden.

Het afgelopen jaar zijn we veel op vakantie gegaan en daardoor heeft hij veel interesse gekregen in andere landen. Als we in de auto stappen vraagt hij bijvoorbeeld of we naar Frankrijk of Duitsland gaan.

Twee begrippen die voor hem te maken hebben met vakantie, en dat wil hij heel erg graag ;-) Om die begrippen wat tastbaarder te maken was ik erg blij met het Tiptoi-boek met de wereldatlas. De doelgroep is wellicht kinderen van 5 tot 8 jaar, maar als 4-jarige heeft hij er ook al veel plezier van.

Met de Tiptoi® starterset ‘Mijn grote Wereldatlas’ gaan kinderen op een ware ontdekkingsreis rond de wereld en leren ze op een speelse manier de continenten, zeeën, landen en hoofdsteden kennen.

Naast het boek en de Tiptoi®-stift, bevat de starterset overigens ook een grote wereldkaart. Deze kan je in je slaapkamer ophangen. Ook daar zit informatie in verwerkt. Met de stift kan je op de plaatjes in het boek of op de kaart tippen zodat je meer dan 1500 geluiden, liedjes en spannende informatie.

Met het boek en de wereldkaart kom je echt van alles te weten over onze planeet. Van hoe heet het kleinste continent en waar leven de giftigste dieren ter wereld tot wat eten mensen in andere landen en wie heeft de piramides gebouwd?

En… je kunt direct beginnen, want de bijgeleverde Tiptoi® is al voorzien van alle audiobestanden. Uiteraard zijn er ook leuke spelletjes te spelen.

Zo vraagt de stift bijvoorbeeld om landen en hoofdsteden aan te wijzen. Daardoor is hij geschikt voor kinderen van diverse leeftijden.

Kleuters kunnen oefenen met spelletjes waarbij het geheugen wordt getraind en ze op walvissenjacht gaan en vuurtorens zoeken, voor oudere kinderen is dit een leuke interactieve manier van oefenen voor de topografietoetsen.

De starterset ‘Mijn grote Wereldatlas’ heeft een prijs van circa € 39,99 en is zowel online als bij speelgoedwinkels en warenhuizen verkrijgbaar. Het Tiptoi® assortiment, waaronder ook losse stiften, bestaat uit startersets (incl. Tiptoi®-stift), boeken, spellen, puzzels en speelfiguren voor kinderen van circa 4 – 10 jaar.

Heb je al een stift, dan kun je deze voor ieder Tiptoi®-product gebruiken door simpelweg gratis het programma van het juiste product te downloaden. Het voordeel is dat op de stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)