Skip to Content

History of Life on Earth review

History of Life on Earth review

Speelgoed hoeft niet alleen leuk te zijn, maar kan ook een educatief karakter hebben, of gebruik maken van moderne technieken zoals augmented reality en vr-bril.

Als ik zoonlief zal vragen of hij geschiedenisspeelgoed wil hebben, zal hij niet heel enthousiast zijn. Als er daarentegen dino’s bij komen kijken verandert dat al een beetje, maar het idee van een vr-bril vindt hij helemaal fantastisch.

Een mooie manier dus om de geschiedenis van de aarde te ontdekken, maar dan op een leuke interactieve multimediale manier ipv saai een boek lezen of een filmpje kijken.

History of Life on Earth

History of Life on Earth review - Mamaliefde.nl

Reis door de tijd en herbeleef de evolutie van de aarde in honderdduizenden jaren. In History of Life on Earth word je goed begeleid en kun je verschillende experimenten en activiteiten uitproberen. Dankzij de informatieve 360° video’s en virtuele tours stap je zo de veranderende wereld in. Kies een eigen avatar en beleef dit grote avontuur op aarde.

History of Life on Earth review - Mamaliefde.nl

Clementoni is ontstaan met het doel om kinderen op een leuke manier te laten leren. Spelen is de taal van het kind en Clementoni begrijpt die als geen ander. Clementoni heeft passend en leerzaam speelgoed voor kinderen in verschillende leeftijdsfases en is al jaren toonaangevend als het aankomt op educatief speelgoed.

Onze ervaringen

History of Life on Earth review

Wat deze uniek maakt is de combinatie van verschillende manieren om de geschiedenis te ontdekken. Zo wordt er gebruik gemaakt van fysieke materialen en experimenten zodat je actief aan de slag gaat om iets te ontdekken of maken.

Gelukkig zijn er twee avatars die je op weg helpen. Als je de bijbehorende app op je telefoon hebt gedownload kun je de speelkaart scannen en kiezen uit verschillende elementen om het bijbehorende tijdperk te ontdekken.

Maar daar tegenover staan informatieve filmpjes over bepaalde onderwerpen uit de geschiedenis, samen met 360 graden filmpjes die je in je vr-bril kan bekijken. Stiekem was dat ook één van de redenen waarom deze set onze jongste heel erg aansprak. Nadat we een paar keer een vr-game hebben gedaan vindt hij dit ontzettend interessant. Of filmpjes waarbij er gebruik gemaakt wordt van augmented reality.

History of Life on Earth review

Ook wordt er gebruik gemaakt van en combinatie in de vorm van mixed media waarbij je de voorwerpen die je hebt gemaakt tot leven laat brengen in augmented reality. De eerste keer dat zoonlief dit zag was hij erg onder de indruk.

History of Life on Earth review - Mamaliefde.nl

In de set zitten verschillende activiteiten die je kan doen; zo kun je met gips je eigen vulkaan maken om te laten uitbarsten, maar ook het skelet van een T-rex in elkaar zetten, of die van een mens compleet met alle organen. Heel bijzonder vonden ze ook het uithakken van een stuk gips op zoek naar een maansteen. Dat was wel echt een uitdaging waar veel geduld voor nodig was. Bij alle opdrachten zitten ook filmpjes met uitleg zodat je eerst kan kijken wat je moet doen.

History of Life on Earth review

Dit speelgoed bewijst dat, ook al worden ze ouder, kinderen nog steeds interesse blijven hebben in speelgoed. Alleen de manier waarop verandert. De adviesleeftijd van deze set is 8+ maar ook als ze ouder zijn beleven ze hier veel plezier aan. En ja, stiekem vinden ze het ook wel interessant omdat je zo toch ook met je telefoon kan ‘spelen’.

Speelgoed van het Jaar

Deze set is een van de drie winnaars van Speelgoed van het Jaar in de categorie STEAM, samen met Smartmax My First Build & Drive & Ik leer ontdekken het lichaam. STEAM speelgoed stimuleert competenties als programmeren, samenwerken, creatief denken en onderzoeken. Speelgoed maakt dat leuk, aantrekkelijk en toegankelijk.

Spelenderwijs leren programmeren, ontwerpen, berekenen en combineren zijn belangrijke vaardigheden. In iedereen schuilt een nieuwsgierige wetenschapper!

Linda van Aken