Skip to Content

LOL Surprise 3d puzzel sieradenbakje review

LOL Surprise 3d puzzel sieradenbakje review

Als je een dochter in huis hebt zal je het vast wel herkennen dat ze groot fan is van LOL Surprise; en niet alleen zij maar ook al haar vriendinnetjes. Onlangs waren er twee verjaardagsfeestjes en beide vriendinnen vroegen om LOL Surprise. Onze dochter is er geen uitzondering op en alles wat LOL Surprise is het helemaal.

Veel speelgoedmerken en fabrikanten hebben dat ook meegekregen en daarom is er steeds meer beschikbaar van LOL. Van tandenborstels tot dekbedden, en van puzzels tot bordspelletjes en verkleedkleding. Allemaal een beetje met het roze en stoere print.

Ook Ravensburger heeft een aantal producten uitgegeven met een LOL Surprise licentie waaronder 3d-puzzels. Voor onze dochter kregen we een sieradenbakje. 

Puzzelen maar!

LOL Surprise 3d puzzel sieradenbakje review - Mamaliefde

Het was niet de bedoeling maar per ongeluk had ze de inhoud van de doos al gezien toen hij van de kast was gevallen. Ze kon dus ook niet wachten tot ze hem mocht openmaken!

Het grappige is dat ze normaal niet zoveel met puzzelen heft, ze is snel afgeleidt en weinig concentratie, maar hiervoor maakte ze dus een uitzondering.

In de doos zitten een aantal hartjes en alle stukjes. Ik had ergens verwacht dat het stevige kartonnen stukjes waren maar ze waren van stevig plastic gemaakt zodat het doosje echt goed in elkaar blijft zitten.

Alle stukjes hebben op de achterkant een nummer, wat handig is omdat stukje 1 tot en met 28 het ene hartje is en 29 tot en met 54 het tweede hartje. Nadat we alle stukjes hadden uitgezocht kwamen we er achter dat ze ook nog eens eenvoudig op volgorde liggen.

Je begint dus met nummer 1 en zoekt zo iedere keer het volgende stukje. Het voordeel daarvan is dat je hem niet om hoeft te draaien om de afbeelding te zien en er stukjes uit kunnen vallen.

Onderaan de nummers staat ook een pijltje zodat je precies waar het volgende stukje moet komen. Voor een kleuter is dit gelijk een goede oefening met tellen en wat de volgende is in een lijn ;-)

We waren ongeveer tien minuten bezig, al hadden we het vast veel sneller gekund als ze wat meer concentratie had gehad. Het ‘moeilijkste’ was om de hartjes er aan te klikken die beide hartjes aan elkaar bevestigd met een scharnier.

Sieradendoosje

LOL Surprise 3d puzzel sieradenbakje review - Mamaliefde

Nadat het doosje in elkaar zat wilde ze hem natuurlijk gelijk meenemen naar haar kamer zodat ze een aantal armbandjes en kettingen er in kon opbergen. Een echt meisjes meisje dus ;-)

Helaas viel hij een dag later wel uit elkaar toen hij van de kast op de grond viel. Voor de zekerheid zou je hem dus in elkaar kunnen zetten om daarna vast te lijmen.

LOL Surprise 3d puzzel sieradenbakje review - Mamaliefde
Linda van Aken