Damiën is van nature een nieuwsgierig kind. Hij komt altijd wel met vragen over hoe de dingen werken. Waar mijn vader vroeger de hele encyclopedie uit de kast trok om een antwoord voor mij te vinden, ga ik met de tijd mee. Google is my friend, antwoorden zijn snel gevonden. Ook speelgoed gaat met de tijd mee, daarom is de Smartscope ook echt een aanrader voor de kleine, moderne onderzoekertjes onder ons.

De Smartscope is een van de Science X Experimenteerdozen en uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2015. Op de doos staat groot “Microscopie met de camera van je smartphone zonder app!” en dat maakt me nieuwsgierig. Ik open de doos en zie een aantal onderdelen. Ai, ik ben niet goed met onderdelen, daar kan ik me beter verre van houden. Gelukkig is manlief een stuk handiger, dit is meer een taak voor hem.

Review: Ravensburger Smartscope - Mamaliefde

Je hebt ook 3 AAA- batterijen nodig ( dat zijn die hele smalle ) dus die moet je niet vergeten. Damiën vond het leuk om zijn tablet te gebruiken en dat werkte allemaal eigenlijk heel simpel. Je zet het licht van de smartscope aan, zorgt ervoor dat de lens van de tablet ( of je smartphone ) op de lens van de smartscope ligt en hij werkt al. Nu is het zaak om iets onder de microscoop te leggen.

Review: Ravensburger Smartscope - Mamaliefde

Damiën rende naar buiten en kwam direct naar binnen met een blaadje en een klavertje 3 wat hij buiten vond. Met de knoppen aan de zijkant kun je scherpstellen en zo kon hij een uitgebreide studie maken van het blaadje en het klavertje. Hij was serieus verbaasd over de nerven van het blaadje en hoe alles er van dichtbij uitzag.

Review: Ravensburger Smartscope - Mamaliefde

Hij probeerde het ook met een druppel water, een haartje van de hond en er werd een muntje van 2 cent onder gelegd. Vooral op zo`n muntje is veel te zien als je het van heel dichtbij bekijkt.

Review: Ravensburger Smartscope - Mamaliefde

Natuurlijk kun je heel veel verschillende dingen bekijken onder de Smartscope. In het boekje staan verschillende ideetjes aangegeven. Ook waar je materialen vandaan kunt halen, in je tuin, in het bos of gewoon in je eigen huis. Ik vind de Smartscope wat ingewikkeld om in elkaar te zetten en je moet wel voorzichtig zijn dat je de lens niet breekt. Bij ons zat er al vrij snel een barstje in. Onder de streep is het een erg leuk en leerzaam artikel voor kinderen die ouder zijn dan 8 jaar en heel eenvoudig in het gebruik.

Review: Ravensburger Smartscope - Mamaliefde

Meer informatie vind je hier.

Is jouw kind ook zo’n echte onderzoeker?

Lees ook

laura
Volg mij via