Skip to Content

XXL kleurplaat met provincies Nederland van Very Mappy review

XXL kleurplaat met provincies Nederland van Very Mappy review

Leren hoeft niet altijd vervelend te zijn, het kan zelfs ontzettend leuk zijn. Zelfs zo leuk dat je kinderen er thuis graag mee verder gaan. Op de Indie Market van de Kleine Fabriek had ik hem al gespot; deze ontzettend gave XL speel- en kleurplaat. Ik ben dus ook super blij dat we hem nu zelf in huis hebben. Deze XL-tekening van Nederland, de Very Mappy. Hij heeft dan ook een mooi plaatsje gekregen in onze woonkamer.

Kleurplaat

Stiekem willen mama en papa ook kleuren, en dat is best bijzonder. Want ik ben nooit fan geweest van kleuren, was blij met de 6-jes op de middelbare school en nooit echt creatief geweest.

Wees gewaarschuwd; het is echt een enorme tekening. Dit is echter zo’n gave kleurplaat dat het zonde is om hem door de kinderen in te laten kleuren. Voor hun hebben we kopieën gemaakt die ze zelf mogen kleuren.

Decoratie

Om de kleurplaat mooi te houden hebben we hem onder het tafelziel gelegd. Zo kunnen we er iedere avond een paar huisjes, boompjes etc. inkleuren en is hij goed te bewonderen. En niet alleen wij, de kleurplaat valt lekker op zodat we er veel vragen en complimenten over krijgen. Dat ze hem zo gaaf vinden. Voorlopig blijft hij dus lekker liggen!

Spelend leren

Ok, het is geen topografische kaart maar voor de groep vier leerling die de hoofdsteden van de Nederlandse provincies moet leren kennen is dit een echte aanrader. Wie wil er nu niet op een leuke creatieve manier mee bezig zijn? Ook goed voor de ouders; want weet jij wel wat de hoofdstad is van Noord-Holland?

Bij iedere hoofdstad zijn er ook een aantal kenmerkende afbeeldingen geplaatst; van de grachtenpanden in Amsterdam (ook beschikbaar in een eigen XL kleurplaat) tot en met de Martinitoren in Groningen of de vlaaien in Limburg.

Niet alleen de steden maar ook de grote rivieren staan vermeld. Ook leuk om cadeau te geven als ze hiervoor een toets hebben gehad en gehaald. Dan kunnen ze bijvoorbeeld het paspoort aan de binnenkant van de verpakking invullen als soort van diploma.

Zoekplaat

Jongere kinderen kunnen ook heerlijk spelen met deze plaat; je kan ze bijvoorbeeld laten zoeken naar het vliegtuig, de baby, de voetbal, de trompet, zeilboot en ga zo maar door.

Om mee te spelen

Voor kleine broertjes, of grote jongens, is dit trouwens ook een erg leuke ondergrond om mee te spelen. Met de auto’s kunnen ze zo een rondje Nederland doen. Hier en daar staan er verkeersborden. Dat ze daarom op tafel klimmen zullen we maar voor een keertje door de vingers zien.

Speel jij soms ook stiekem met het speelgoed van de kids?

Linda van Aken