Skip to Content

VTech Kidizoom Action Cam review

VTech Kidizoom Action Cam review

Sinds enkele weken hebben we de Kidizoom Action Cam in huis van VTech. Onze peuter vindt het erg leuk om foto’s te maken. Een leuk cadeautje dus voor haar derde verjaardag. Ik had eroverheen gelezen dat dit er eentje was voor 5+ in plaats van 3+. Gelukkig maakte dat niets uit, al snel had ze de knopjes door.

Omdat de camera zelf vrij compact is hebben we er voor de zekerheid de waterhoes omheen gedaan, als stootbeveiliging ;-) Twee weken lang heeft ze met enige regelmaat foto’s gemaakt. Ik vond het erg leuk om de foto’s terug te zien. Het aantal onscherpe foto’s (ondanks de lage resolutie) en foto’s met een duim ervoor vielen nog best mee.

Kamperen

We zijn twee weekenden achter elkaar weggeweest om te kamperen. Grappig om te zien hoe zij dit heeft ervaren. Naast foto’s van mama, papa en broertje (of pogingen tot) is de grond en lucht ook vaak gefotografeerd. Ze heeft zelfs een heuse selfie gemaakt. Aan de foto’s heb ik helemaal niets bewerkt.

In het zwembad

Met de waterhoes kan je de camera ook in het zwembad gebruiken. Ideaal dus voor een dagje met tropische temperaturen die je doorbrengt in en om het water. De foto’s onder water lijken zelfs scherper dan boven water.

VTech Kidizoom Action Cam

De foto’s die je met de camera maakt zijn 0.3 mPix  oftewel 640 bij 480 pixels. Iets groter dan de foto’s die ik op mijn blog plaats. Ik heb er dus niets aan verkleind. Als je gaat filmen is het beeld 320 bij 240 pixels. Standaard is het intern geheugen 128 MB.

Als je gebruik maakt van een optionele micro sd card kan je het geheugen uitbreiden en ook filmen in groter formaat en het geheugen uitbreiden tot 32 GB. Ze had ook al snel ontdekt hoe je een frame kan toevoegen aan het beeld. Of hoe je een van de drie spelletjes kan spelen.

De camera wordt bijgeleverd met allerlei extra onderdelen zodat je kind er alle kanten mee op kan. Zoals ik al aangaf hebben wij de waterhoes gebruikt als stoothoes, maar ook in het zwembad werkte hij prima.

Naast het polsbandje hebben we er zelf een keycord aan vast gemaakt zodat ze hem om haar nek kan hangen en niet makkelijk kan verliezen. Ook zit er een mechaniekje bij waarmee je de camera kan bevestigen aan het stuur van je fiets of step. En een plaatje waarmee je hem ergens kan opplakken. Multifunctioneel en geschikt om de echte actie vast te leggen.

Vinden jullie kinderen het ook al zo leuk om foto’s te maken / hetzelfde toen als mama of papa?

Linda van Aken