Skip to Content

VTech speelgoed collectie review

VTech speelgoed collectie review

Nog twee maanden en dan barst het grote cadeautjesfestijn weer los. Tijd dus om op jacht te gaan naar de leukste cadeautjes! De komende tijd zal je hier dan ook de leukste speelgoedmerken en tips voorbij zien komen. Met vandaag aandacht voor VTech.

Onlangs vertelde ik al dat ik bij een gezellige perslunch was waarbij de nieuwste items voor dit najaar werden gepresenteerd. En kreeg ik het een en ander mee. Hoog tijd dus om hier meer over te vertellen; want wat zijn nu echt de aanraders van dit seizoen? Want VTech is er echt niet alleen voor baby’s en peuters, maar zelfs voor papa’s!

Leuk voor baby’s

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Speel met het VTech Baby Spiegel Speelpaneel verstoppertje met de dieren uit de jungle! Druk op de knipperende ster-toets en zie de aap en de leeuw op magische wijze verschijnen in de spiegel! Luister naar de grappige geluiden, vrolijke zinnetjes en gezongen liedjes door de vlinder te bewegen of aan de ster te trekken. Kleintjes kunnen op de vloer of in een box of kinderbedje met het paneel spelen.

Deze spiegel vind je hier.

Leuk voor dreumesen

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Zodra je kind een jaar is gaan ze zichzelf en de omgeving ontdekken. Ze worden steeds mobieler. Speelgoed dat die ontdekkingen stimuleert is dan ook altijd goed. Zoals de Swing & Speelaap. Deze vrolijke aap beweegt en moedigt kleintjes aan om een ‘pak me dan’-spelletje te spelen.

Door de ingebouwde sensors aan de voor- en achterkant ontwijkt de aap obstakels en loopt hij weg wanneer je in de buurt komt. Druk op de toetsen om cijfers en letters te leren of dans mee op verschillende muziekstijlen in de speelstand ‘Muziek’.

De aap is stevig dus kan tegen een stootje, het zijn tenslotte kinderen die er mee spelen en er zit een aan- en uitknop op. Of hij schakelt zichzelf automatisch uit.

De Swing & Speel aap vind je hier.

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Ga op avontuur in de jungle met Aaron Aap en de tuimeldiertjes in de Zoef Zoef Dieren Avonturenjungle. Zo kunnen de dieren plaatsnemen in het mandje van de kabelbaan en naar de waterval vliegen. Lanceer Aaron Aap van de glijbaan en zie hem voorbij zoeven.

Nieuw zijn de tuimeldiertjes; deze plaats je in de opening van de bergtop en de boomtop om ze naar beneden te zien tuimelen. Dit is een spel wat veel herhaald zal worden en voor veel plezier zal zorgen.

De dieren kunnen spelen in het bad van de neushoorn en plaats Aaron Aap of andere Zoef Zoef Dieren op één van de 6 Magische Sensors voor vrolijke reacties! Natuurlijk kan je deze Avonturenjungle verbinden met andere Zoef Zoef Dieren speelsets voor nog meer speelplezier.

De ZoefZoef dieren vind je hier.

Leuk voor peuters

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Tijd om te picknicken! Met deze vrolijke Speelpret Picknickset maak je in 2 speelstanden spelenderwijs kennis met vormen, kleuren, etenswaren en tegenstellingen. Luister mee naar meer dan 30 vrolijke reacties.

De kleurrijke vormgeving, vele accessoires en lieve stem stimuleren het spelen van rollenspellen en zorgen ervoor dat je kind helemaal klaar is voor een smaakvolle picknick. Goed voor de cognitieve ontwikkeling, fijne motoriek, oog-handcoördinatie en fantasie.

De Speelpret Picknickset vind je hier.

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Na het grote succes van het Magisch Koninkrijk Kasteel gaan ze dit jaar de onderwaterwereld in. Ga samen met Zeemeermin Lynn of een ander vrolijk vriendje (apart verkrijgbaar) op een magisch avontuur in de onderwaterwereld in het Vrolijke Vriendjes Magisch Koninkrijk Magisch Diepzeepaleis!

Plaats een vriendje op één van de drie Magic Points en luister naar vrolijke reacties. Draai de bloem om de schelp te openen of plaats een vriendje in de schelp en zie hoe het lichtje van de schelp van kleur verandert. Verschuif de krab om de vriendjes te laten dansen of druk op de zeester om de diepzeecarrousel naar beneden te laten draaien.

Kom mee, het is tijd voor een feestje in de zee! Inclusief Vrolijk Vriendje Zeemeermin Lynn, 2 zeevriendjes en 2 accessoires. Kortom; genoeg uitdaging voor interactie en het stimuleren van de fantasie.

Het Vrolijke Vriendjes Magisch Koninkrijk Magisch Diepzeepaleis vind je hier.

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Zijn jouw kinderen ook groot fan van de ToetToet-auto’s? Dan heeft VTech dit jaar weer iets nieuws, namelijk het ToetToet Auto’s Press & Go Stunt show! Een must voor de echte stuntliefhebbers !

Deze Toet Toet Auto’s® Press & Go – Stuntshow laat voertuigen spectaculair stunten en racen over de baan! Lanceer Mees Monstertruck of andere Toet Toet Auto’s voertuigen met de hendel en zie ze over de schans rijden en naar de overkant springen.

Plaats de monstertruck op het lanceerplatform en druk op het voertuig om de vlammen rond te laten draaien. Ben je klaar voor een show? Dit wordt te gek!

Met 5 Magische Sensors die vrolijke zinnetjes, gezongen liedjes en grappige geluiden activeren wanneer de Toet Toet Auto’s er overheen rijden. Maak creatieve combinaties en verbindt de stuntshow met andere Toet Toet Auto’s speelsets. Naast de speelset zijn er ook Press & Go auto’s los verkrijgbaar waarmee je de auto’s uit zichzelf kan laten rijden.

De ToetToet-auto’s vind je hier.

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Met de Schep & Leer ijscokar word je de beste ijsverkoper. De interactieve ijslepel herkent op magische wijze de verschillende smaken en toppings. Plaats één van de zes dubbelzijdige kaarten in de kassa en maak de bestellingen voor de dieren klaar. Of speel grappige spelletjes en leer tellen, kleuren, smaakjes en nog meer!

In totaal zijn er 15+ leerzame activiteiten waarmee je kleuren, dieren en leert tellen. Met vier vrolijke melodietjes en zes gezongen liedjes, bijvoorbeeld als je de kar vooruit duwt door de woonkamer om iedereen van een ijsje te voorzien. Gebruik je fantasie en maak de lekkerste ijscreaties, mmm verrukkelijk!

Het Vtech Schep & Leer ijscokar vind je hier.

Lees ook: Review: VTech Bla Bla Blocks woonhuis & dieren & vrachtwagen; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2018

Leuk voor kleuters

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Het Magibook is, zoals ik al eerder aangaf, genomineerd voor speelgoed van het jaar 2017. Het is een compleet, interactief én educatief systeem dat aansluit bij de ontwikkeling van je kind en een bijdrage levert aan de eerste voorbereiding op school.

Ga op avontuur in de interactieve wereld van de verschillende activiteitenboeken. Gebruik de magische pen en tik op alles wat je ziet in het boek! De vrolijke karakters, liedjes, geluiden en muziek begeleiden je tijdens de activiteiten.

Kinderen ontdekken de boeken op een speelse manier en maken kennis met cijfers, dieren, vormen, kleuren en nog veel meer!

De boeken, die je er los bij kan kopen, hebben een ruime, gevarieerde en educatieve inhoud, van dagelijkse routine tot een eerste kennismaking met de wetenschap! Als je het magibook koopt zit er al wel een boek bij.

Het Magibook vind je hier.

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Voor de echte poppenmoeders is er ook een nieuwe pop in de Little Loves-serie; namelijk Suzy en haar puppenvriendje. Eigenlijk krijg je dus twee voor de prijs van één. Ook dit speelgoed is genomineerd voor speelgoed van het jaar. 

Suzy is een schattige pop die dol is op haar lieve puppy. Druk op haar strikje of beweeg haar armen en het hondje zal op haar reageren met verschillende blafjes en dansjes.

Wanneer Suzy vaker met haar hondje speelt zal het hondje kunstjes leren en zelfs leren spreken. Leer tellen, emoties herkennen en luister naar verzorgingstips.

Meer dan 100 vrolijke zinnetjes, geluiden, melodietjes en gezongen liedjes zorgen voor oneindig speelplezier. Speel met Suzy, haar puppyvriendje of met allebei!

Suzy en haar puppenvriendje vind je hier.

Leuk voor schoolkinderen

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Na de handige fototoestellen en camera’s is er nu weer iets nieuws op de markt. Namelijk de Kidizoom Flix, een fototoestel maar dan in de plus-pluseditie om het zo maar even te zeggen.

Hiermee maak foto’s en video’s met jouw high-tech, buitenaards vriendje en bewerk ze met de grappigste effecten, of speel superleuke augmented reality spelletjes. Flix herkent je gezicht en maakt grappige geluiden wanneer je tegen hem praat.

Flix is overal eenvoudig te bevestigen dankzij een flexibele driepoot. Als ‘kamerbewaker’ maakt Flix foto’s wanneer hij beweging detecteert van mogelijke indringers. De Kidizoom Flix is verkrijgbaar in het roze en blauw.

Je vind de Kidizoom Flix hier.

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Wil jouw dochter graag een echte superster worden? Met de VTech Kidi Superstar zing, dans en word je een echte superster met deze magische microfoon! 

De VTech Kidi Superstar heeft 8 ingebouwde liedjes, maar je kunt ook je externe muziekspeler aansluiten zodat je op je favoriete muziek mee kan zingen.

Druk op de ‘Muziek Magie’ – toets om de stem van de oorspronkelijke zanger of zangeres zachter te maken of zelfs helemaal te verdwijnen. Nu kun je zelf het liedje zingen en word jij de ster van de show! 

Om de juiste sfeer te creëren kun je kiezen uit 6 verschillende lichteffecten om je optreden onvergetelijk te maken. Wil je liever eerst oefenen met zingen? Dat kan met de verschillende muzikale spelletjes en activiteiten om je ritmegevoel te verbeteren. Neem je eigen stem op en vervorm hem met 4 grappige effecten.

De Kidi Superstar vind je hier.

Leuk voor papa’s

VTech speelgoed collectie review - Mamaliefde

Zoals ik al aangaf is VTech leuk voor alle leeftijden; dus ook voor papa’s! Of in ieder geval mijn man dan ;-) Die is groot fan van Star Wars en laat VTech nu dit najaar komen met een heel gave smartwatch. Die ligt dus nu op zolder te wachten om straks uitgepakt te worden. 

De STAR WARS™ Cam-Watch met kleuren touchscreen is namelijk meer dan alleen een horloge! Je kan kiezen uit 30 digitale en analoge 3D-klokweergaves om je horloge te personaliseren.

Zo maak je foto’s en video’s met je favoriete STAR WARS™ helden, er zitten maar liefst 20+ speciale effecten, kaders en filters op om je foto’s en video’s te bewerken of beweeg je arm om coole Lightsaber-geluidseffecten te horen.

Er zit een stemopname & stemvervormer op. Je kan drie spellen spelen op je telefoon of gebruik maken van de stappenteller om te zien hoeveel je beweegt. Of de wekker, stopwatch, timer, rekenmachine en kalender om geen afspraken meer te hoeven vergeten.

Inclusief een ingebouwde oplaadbare accu en kabel, wel zo handig ;-) Volop intergalactisch speelplezier dus!

Deze Star Wars smartwatch vind je hier.

Over VTech

VTech staat voor leuk speelgoed waar kinderen wat van kunnen leren. En dat doen ze al 25 jaar! Dit jaar wordt er dus een feestje gevierd met leuke acties waarbij speelgoed gewonnen kan worden! Houd daarvoor de website / facebookpagina in de gaten!

VTech heeft een aanbod voor speelgoed voor alle leeftijden. Ieder jaar zijn er ook weer items die worden genomineerd voor speelgoed van het jaar. Dit jaar zijn dat het MagiBook voor 0 tot 3 jaar, Little Love Suzy en haar hondenvriendje voor 4 en 5 jaar en de Kidizoom Flix voor 6-7 jaar.

Spelen is tenslotte het fundament voor de ontwikkeling van je kind. Een manier om de wereld te ontdekken, nieuwe dingen te leren, contact te leggen en zelfstandiger te worden. Om kinderen van alle leeftijden en ontwikkelingsfasen hierbij te helpen, ontwikkelt VTech technologisch hoogwaardige, educatieve en sprekende speelproducten.

Dat doen ze samen met panels van kinderen, ouders, pedagogen en speelgoedspecialisten. Zo sluit het VTech speelgoed perfect aan op de belevingswereld van jonge kinderen en wat ze leren op school.

Zo is er bijvoorbeeld VTech Baby, VTech Toet Toet Auto’s, VTech Junior Gadgets, VTech Zoef Zoef Dieren, VTech Vrolijke Vriendjes, VTech Little Love, VTech PreSchool, VTech Switch & Go Dino’s of de VTech Storio.

Dit bedrijf komt oorspronkelijk uit Azië, met als gevolg dat het speelgoed dat hier in Europa en in Amerika op de markt wordt gebracht, vertaald moet worden. Daar gaat best wat tijd en aandacht in zitten.

Zo moeten alle geluidjes, zinnetjes en muziekjes ‘vertaald’ worden en opgenomen. Daarbij moeten natuurlijk ook de ‘grapjes’ vertaald worden. Net als de verpakkingen.

Afhankelijk van het product zijn ze daar tussen de drie maanden en het jaar mee bezig. Voor alles helemaal goedgekeurd is en het in productie genomen kan worden. En jij en ik het in de winkel kunnen kopen.

Wat is jouw favoriet?

Lees ook

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)