Skip to Content

Vtech racebaan 3-in-1 review Turbo Force Racers Super Set

Vtech racebaan 3-in-1 review Turbo Force Racers Super Set

Opeens was hij er; een voorliefde voor auto’s vanuit onze zoon. We hebben altijd wel wat auto’s gehad maar hij was meer bezig met bouwen en dinosauriërs. Tot hij een paar keer achter elkaar vroeg om Hotwheels auto’s.

En ja hoor, toen ik ze bij de supermarkt bij de kassa tegenkwam voor een paar euro en dochterlief die mee was me vrolijk wees op het feit dat haar broertje die graag wilde hebben ging ik overstag. Om er welgeteld een avond mee te spelen. Want hij wilde liever een echte racebaan!

Toen hij op de influencersdag van Speelgoed van het Jaar dan ook de racebaan van Turbo Force Racers zag staan van VTech was hij daar niet meer weg te slaan en heeft hij heel lang met de autootjes staan racen.

Dolgelukkig was hij dan ook een paar dagen later toen we een pakketje kregen van VTech die hij mocht openmaken en deze racebaan spotte. Ik was meteen de liefste, beste en ga zo maar door moeder van de hele wereld ;-)

In elkaar zetten

Toen het pakketje binnen kwam hadden we eigenlijk geen tijd, want het was ondertussen ‘avondspits’ en ze zouden die nacht bij mijn ouders slapen dus ze moesten nog eten, omkleden, inpakken etc.

Maar toch werd er ook even tijd vrijgemaakt om de racebaan in elkaar te zetten en werden de taken verdeeld. Manlief smeerde alvast voor de lunchboxen terwijl ik ging puzzelen om de baan in elkaar te zetten. De ervaring leerde dat je dit echt even zelf moet doen, zodat alles goed en stevig in elkaar zit.

Als eerste plaatste ik direct even het autootje op de oplader van het horloge zodat die kon opladen. Toen ik de beschrijving erbij pakte was dat toch echt even puzzelen met de zwart-witfoto’s en gebrekkige uitleg.

De eerste twee stappen werden stap-voor-stap geshowd, maar was erg onduidelijk qua ‘tellen’ waar je ze op de steunpilaren moest bevestigen en ik had ergens 1 onderdeel gebruikt terwijl dat twee losse bleken te zijn. Het volgende plaatje was ook meteen de rest van de baan.

Maar met behulp van de duidelijke foto op de achterkant van de doos waarbij je wel ziet waar welke kleurtjes horen, is het toch vrij vlot gelukt.

Vanwege de tijd op dat moment alleen even in elkaar gezet, de stickers konden later wel. De kinderen konden natuurlijk niet wachten om er zelf mee te spelen!

Racen en / of stunten

Vtech racebaan 3-in-1 review Turbo Force Racers Super Set - Mamaliefde

In eerste instantie had ik de racebaan opgebouwd volgens de ‘uitgebreide’ manier. Echter zitten er ook een paar voorbeelden bij van andere banen waarmee je bijvoorbeeld een stuntbaan of echt een racebaan kan samenstellen.

In totaal zijn er vier tracks; twee racebanen en twee stuntbanen. Doordat er een motortje in de auto zit en er verschillende schansonderdelen en een soort looping bij zitten, kun je zelf variëren met de opbouw.

De kinderen hadden dit al snel door, en ook al heeft hij in de basis nog steeds de originele opbouw, hebben ze zelf een paar aanpassingen gemaakt zodat ze nog meer kunnen stunten.

Spelen met de Turbo Force Racers

Vtech racebaan 3-in-1 review Turbo Force Racers Super Set - Mamaliefde

Bij de set zit er standaard 1 auto en 1 oplaadhorloge. Gelukkig kun je ze er wel ‘los’ bij kopen, ideaal voor als je meerdere kinderen hebt, er vriendjes komen spelen die natuurlijk ook willen racen, of als je zoon tegen papa wilt racen.

Want stiekem vinden papa’s dit natuurlijk ook wel erg interessant! Als extra element zitten er een aantal uitspraken in het autootje die bijvoorbeeld aangeven als hij is opgeladen, deze zijn ingesproken door de bekende vlogger Furtjuh.

In het autootje zit een motor die behoorlijk krachtig is en hem dus ook eenvoudig naar boven laat rijden en je dus niet zelf de auto hoeft voort te bewegen of gebruik te maken van de zwaartekracht.

Je bestuurt het autootje via knopjes die je vindt op het horloge dat je ook gebruikt om hem op te laden. Er zit zelfs een turboboostknop waarmee je hem nog net wat meer power kan geven om bepaalde sprongen te laten maken.

Ook zitten er knopjes bij om hem naar links of rechts te sturen, dus ook op een gladde ondergrond, buiten het parcours om, kun je de auto besturen.

Vtech racebaan 3-in-1 review Turbo Force Racers Super Set - Mamaliefde

Al een paar dagen achter elkaar spelen ze er omstebeurt mee, voornamelijk zoonlief en heel soms als uitzondering mag dochter of papa ook een paar rondjes.

Daarom mag hij nog even een week beneden in de woonkamer staan, daarna komt de schoonmaakster en mag hij er toch echt op zijn eigen kamer mee spelen.

Speelgoed van het Jaar

VTech heeft niet alleen een zeer uitgebreid aanbod aan preschoolspeelgoed, ook oudere kinderen spelen nog steeds graag met VTech. Zo zijn meisjes groot fan van de Kidi-serie met een kidizoom, kidistar, lightshow, notebook etc. Op de Spielwarenmesse werd daar een nieuw product aan toegevoegd; namelijk de Turbo Force racers.

Een racebaan met elektrische autootjes die je met een horloge kan besturen en opladen. Dat dit zeer positief werd ontvangen werd duidelijk met de nominatie voor Speelgoed van het Jaar in de leeftijdscategorie 6-7 jaar.

Met als jury-oordeel; “Een spectaculair uitziende racebaan voor kinderen van 6 en 7 jaar. Heeft je vriendje ook een armband, dan kun je samen racen. De autootjes zijn oplaadbaar. “

En als toelichting van ontwikkelingspsycholoog Ger Raaijmakers: “De Turbo Force Racetrack is een racebaan met enkele loopings en een soort wissel met een race-auto die vanaf een polsband bestuurd kan worden. Leuk speelplezier voor kinderen die van racen en snelle auto’s houden.

Het leukst om samen met een vriendje te spelen, maar dan moet er wel een extra auto en polsband meegebracht of aangeschaft worden.”

De jury bepaalt welk speelgoed genomineerd wordt voor Speelgoed van het Jaar; maar wie de winnaar wordt, bepaal jij!

Op de website Speelgoedvanhetjaar kun je tot 3 november 2019 stemmen wie jij vindt dat zou moeten winnen per leeftijdscategorie. En om het stemmen nog leuker te maken, maak je kans om het genomineerde speelgoed te winnen!

Linda van Aken