Skip to Content

Little Tikes watertafel; review fountain factory met pomp

Little Tikes watertafel; review fountain factory met pomp

Spelen met water; menig kind doe je daar een plezier mee. Zeker als het zonnetje schijnt is spelen met water heerlijk om wat af te koelen. Maar om nu bij de eerste de beste zonnestraal een badje op te zetten…

Gelukkig zijn er genoeg andere alternatieven, zoals de Little Tikes Fountain Factory watertafel. Deze kregen we om te testen en daar was ik heel erg blij mee. Kwam goed uit met het mooie weer van de afgelopen dagen.

Een badje in de achtertuin, liever niet

Maar wat komt daar stiekem veel bij kijken. Je moet het badje opblazen, en als je pech hebt tig andere onderdelen omdat je zo nodig iets ingewikkelds wilde hebben. Zomaar je badje ergens neerzetten is er natuurlijk ook niet bij, het moet op een grasveld, of op een dekentje of speciale ondervloer omdat het badje anders lek gaat.

 De tuinslang uitrollen, wachten tot het badje vol is, weer loskoppelen of in plaats daarvan een paar keer heen en weer lopen met de gieter en dan maar hopen dat de zon het water opwarmt. Voor je het weet is de middag al voorbij.

Maar zelfs als er even in is gespeeld is alles natuurlijk zeiknat en moet je de kinderen weer afdrogen en aankleden.

En wat dacht je dan van het schoonmaken of opruimen; eigenlijk wil je iedere dag of meerdere keren per week het badje legen om enge ziektes te voorkomen.

En het badje moet gepoetst als het een paar dagen niet gebruikt is. Daar komt stiekem nog best veel bij kijken, dat moet ook anders kunnen toch? Zonder dat je het excuus moet gebruiken dat de tuin te klein is en al vol staat met ander speelgoed.

Lang leve de watertafel

Little Tikes watertafel; review fountain factory met pomp - Mamaliefde
Little Tikes watertafel; review fountain factory met pomp - Mamaliefde
Little Tikes watertafel; review fountain factory met pomp - Mamaliefde

Natuurlijk kan dat ook anders. Voor de eerste verjaardag van onze dochter kregen we een watertafel (de beroemde piratenboot van Little Tikes) en oh wat ben ik blij met deze uitvinding.

Lekker spelen met water, zonder dat alles helemaal nat wordt, je liters water kwijt bent of je kinderen moet omkleden naar zwemkleding. Zelfs als ze ruw spelen droogt de kleding snel weer in de zon. Na een paar jaar leken ze echter wel een beetje uitgekeken op de watertafel. Er werd niet veel meer naar omgekeken.

Gelukkig heeft Little Tikes weer een nieuwe watertafel; een heel gave Fountain Factory. In de waterspeeltuin vinden de kinderen het al heel gaaf om speciale banen te maken voor het water of er verschillende kanten mee op te gaan.

Hiermee kunnen ze naar hartelust spelen en experimenteren. Ze leren hoe ze de schuifjes moeten afstellen om het water wel of niet door te laten stromen, of dat je heel hard moet pompen om het water over een bepaald punt heen te laten gaan. 

Ik heb manlief de watertafel in elkaar laten zetten. Dat vindt hij altijd wel leuk om te doen. Bij het middenstuk had hij even een extra paar handen nodig, maar de rest zat zo in elkaar. Kon er na afloop meteen mee gespeeld worden.

De watertafel heeft 1 pomp, en met twee kinderen kan dat wel een beetje ruzie opleveren. Ze willen natuurlijk altijd allebei hetzelfde. Daarnaast zijn er echter drie kraantjes waardoor het water kan stromen. Of dat nu een brandslang is, of een weg met buizen met diverse kraantjes.

Er is een kantelbeker en een kiekeboediertje. Ook zitten er een paar losse onderdelen bij zoals een beker en een bootje. Officieel kan er in de tafel 22 liter, maar ik merk dat twee gieters van 5 liter ook voldoende zijn.

Heerlijk voor op een dag dat ze wel willen buitenspelen met water maar niet heel nat worden. Na afloop haal je heel eenvoudig de dop eruit zodat het water weg stroomt. Klaar om een volgende keer mee te gaan spelen.

Na de piratenboot is dit weer een groot succes. Het spelen met water heeft weer een andere dimensie gekregen en zorgt weer voor uren speelplezier. En niet alleen voor de kinderen ;-) Ook voor manlief. Of voor mezelf. Zo had ik het element met waterstraaltjes dusdanig open gedraaid dat als je gaat pompen je zelf nat zou worden.

Hadden jullie met het warme weer een badje staan of wat anders?

Linda van Aken