Skip to Content

Kinder yoga of Wobbel Yoga voor kinderen

Kinder yoga of Wobbel Yoga voor kinderen

Fleur van Mama’s Liefste heeft twee dochters van 10 en van 6 jaar. De oudste gaat naar Kinder Yoga en de jongste naar Wobbel Yoga.

Ze kwamen hierbij via het Yoga Festival Leiden. Daar ben ik marktcoördinator en de Kinder/Wobbel Yoga school had daar workshops.

Mijn oudste dochter heeft hen de hele dag een beetje geholpen en samen hebben ze ook meegedaan aan de Wobbel Yoga Workshop. Wat ze er van vinden?

KinderYoga als hobby

Hoe zou je de hobby / sport kort beschrijven? Bij Kinder Yoga worden er yoga en mindfullnesoefeningen gedaan aan de hand van verhalen.

Zo zijn de meeste Yoga-oefeningen gelinkt aan een dier. Bij Wobbel Yoga worden de Yoga-oefeningen gedaan op de Wobbel (balansbord).

Op welke leeftijd is hier mee begonnen / vanaf welke leeftijd is dit mogelijk? Mijn meiden zijn er dit jaar mee begonnen, maar de lessen zijn al vanaf 4 jaar.

Hoe vaak is het per week? Zij doen elke zondagochtend aan Kinder Yoga en een paar keer per maand aansluitend de Wobbel Yoga Les. Maar thuis worden de oefeningen nog regelmatig herhaald op hun eigen yogamatje en Wobbel

Zit er een jaaropbouw in / wordt er ergens naar toe gewerkt? Nee, er is geen uitvoering oid aan het einde van het jaar.

Wat zijn ‘doorgroei’mogelijkheden naar mate ze ouder worden of zijn er verschillende niveaus? De doorstroming is meer leeftijdgebonden dan aan vaardigheid.

Mijn oudste dochter zou naar een andere groep mogen, maar die vindt het veel gezelliger om het samen met haar zusje te doen.

Financiële plaatje

Wat betaal je voor deze hobby / sport? De kosten voor de Kinder Yoga zijn €6,50 per les. We hebben een 10-strippenkaart die 3 maanden geldig is, dus als we een les overslaan, zijn er geen kosten aan verbonden. De Wobbel Yoga les kost €10 en betalen we per keer apart.

Heeft je kind speciale kleding / uitrusting nodig voor zijn / haar hobby? Zoja, wat is een indicatie van de kosten hiervan? Ze kunnen de yoga gewoon doen in een legging en een t-shirt. Wel hebben ze allebei een paar yogasokken gekregen, maar die zijn niet echt noodzakelijk.

Plus & minpunten

Wat vindt je kind zo leuk aan deze hobby? De diversiteit van de lessen is erg leuk. Zo hebben ze al eens een les gedaan waarbij ze van alles mochten proeven en vorige week maakte ze Mandala’s (ik heb een foto als je wilt). Tussendoor doen ze de yoga-oefeningen

Wat is er minder leuk aan? Minder leuk is voor ons dat het op zondagochtend om 10.00 uur is. Uitslapen zit er dan dus niet echt in.

Gelukkig is de wachtruimte zo ingericht dat je er kan relaxen of werken (WiFi en overal stopcontacten) Ook staat er voor ons altijd thee en koffie klaar.

Wat vind jij van deze hobby? Ik denk dat het een goede sport/hobby is voor de meiden. Het helpt ze ontspannen, hun lichaam kennen, maar het allerbelangrijkste is dat ze het erg leuk vinden om te doen.

Floortje