Skip to Content

Streetdance & Disneydance voor kleuters

Streetdance & Disneydance voor kleuters

Na een half jaar zwemles wilde ze daar graag wat extra bij doen. Wij kozen in eerste instantie voor haar door haar op Judo te zetten. Iets met goed luisteren naar anderen en discipline bijbrengen zagen wij voor ons.

Maar onze dochter vond het niks! Op de vraag wat ze dan wilde? Dansen! Onze dochter zit tegenwoordig op Disneydance en Streetdance in Voorburg bij the Dance Factory.

Disneydance en Streetdance

De Disneydance is voor peuters/kleuters van 3-6 jaar. Op allerlei klassieke, vrolijke muziekjes van voornamelijk bekende disneyfilms krijgt dochterlief op de zaterdagochtend les van Florence Rapati.

Wellicht heb je haar naam wel voorbij zien komen in het nieuws, want zij heeft de hoofdrol gespeeld in de Amerikaanse productie van Mata Hari. Florence ken ik nog van vroeger doordat ze een vriendinnetje van mijn broertje is geweest en ze heeft een jaar in mijn huis gewoond.

Dus echt toeval is het niet dat wij elke zaterdagochtend van Delft naar Voorburg rijden.

Na twee lessen merkten wij al dat dochterlief na de les nog niet echt was uitgedaagd. Maar de klassiek balletles een uur later zat al vol en leek ons ook niet echt bij dochterlief passen.

Weer twee lessen later zat ze ook op Streetdance 4-5 jaar. Ja ook! Ze danst nu vrolijk twee lessen van 45 minuten achter elkaar. Wij grappen nu dat ze de warming up bij Juf Flo krijgt en daarna aan de bak bij de Streetdance moet. Want dat is hard werken hoor!

Tussendoor komen de kinderen een bekertje water halen om daarna weer met volle overtuiging te swingen en te huppelen op de liedjes van K3 en Kinderen voor Kinderen. Overigens stoppen we over 1 maand met de Disneydance en dan gaat ze gewoon lekker 1 uurtje Streetdancen.

Wat ik leuk vind aan deze kleuterles Streetdance is dat we thuis ook gewoon YouTube aan kunnen zetten op Kinderen voor Kinderen en ze dan lekker mee kan dansen. Zo hoef ik niet in de kou langs de kant te staan aanmoedigen bij trainingen haha, dat doet ze gewoon in de woonkamer!

Natuurlijk wordt er ook nog eens bij gezongen dus het is dansen en zingen in 1 les. De ouders mogen af en toe om het hoekje spieken, maar liever hebben ze dat je in de wachtkwamer blijft zitten en geniet van gratis thee/koffie/water of even gaat winkelen om de hoek.

Doorgroeien bij Streetdance

Straks als ze 6 is gaan we weer kijken wat ze dan verder wil gaan doen. Er is dan wel een streetdancegroep van 6-8 jaar maar die les begint om 12.15 uur en dat vind ik teveel midden op de dag.

Er zijn nog al eens persuitjes op zaterdag natuurlijk, maar ook gewoon om zelf dingen te ondernemen vind ik de zaterdag tussen de middag een rottijd.

Op woensdagmiddag heeft ze nu zwemles dus misschien als ze haar ABC heeft dat ze dan op de woensdag kan gaan streetdancen en dan op zaterdag naar de scouting in de ochtend.

Of misschien moeten we dan toch eens gaan kijken of er niet een leuke streetdancegroep in Delft is waar ze verder bij kan aansluiten.

En of het streetdancen gaat blijven dat weet ik natuurlijk niet. Misschien zegt ze wel over een paar maanden dat ze op hockey wil of turnen of.. Zolang wij het kunnen betalen en zij er blij van wordt ben ik helemaal pro beweging!

Kosten Streetdance

Nu zijn wij voor een les van 45 minuten 25 euro per maand kwijt en voor de twee lessen samen krijgen we 10 euro korting. Zodra ze naar de groep van 6-8 jaar gaat, is het een les van 60 minuten en betalen we 29 euro per maand.

Daarnaast heb ik bij de H&M gave glittergympen en een joggingpak gekocht die ze aandoet bij de streetdancelessen. Met de capuchon op en de vest helemaal dicht geritst overigens. Want dat hoort zo mama!

Hoi allemaal, ik ben Ellen van MamaScrapelle en wil graag wat vertellen over de hobby Disneydance van onze dochter van 5,5 jaar. Nadat ze eerst op toneelles heeft gezeten voor een half jaar, was het tijd voor zwemles.

Wij genieten in elk geval dat onze dochter sportief bezig is en nemen de rit van Delft naar Voorburg elke zaterdag voor lief.