Skip to Content

Kleuterdans activiteiten voor peuters en kleuters

Kleuterdans activiteiten voor peuters en kleuters

Mijn naam is Geertje Boekhouder en ik ben mama van Sarah! Sarah is 4 jaar en wordt in maart 5 en zit op kleuterdans.

Saar vindt het geweldig om te knutselen en te kleien of spelletjes te doen (bordspellen, Memory of Wie is het), en te spelen met haar pony’s. Maar ze kijkt ook heel graag naar Paw Patrol of filmpjes op YouTube.

Ook zit er altijd beweging in haar, het liefst danst ze de hele dag! Toen ik merkte dat Sarah dansen en muziek heel erg leuk vond ben ik rond gaan kijken naar danslessen in onze woonplaats.

Via Google kwam ik uit op het kunstcentrum hier in het dorp, Cultura. Na een keer te hebben meegekeken heb ik Sarah ingeschreven, het was een hit!

Kleuterdans

Hoe zou je de hobby / sport kort beschrijven? Sarah is toen ze 3 was met peuterdans begonnen en toen ze 4 werd en naar de basisschool ging, is ze doorgestroomd naar de kleutergroep. De dansjes worden dan net iets ingewikkelder.

Op welke leeftijd is hiermee begonnen / Vanaf welke leeftijd is dit mogelijk? Vanaf drie jaar was het mogelijk om in de peutergroep te beginnen. Sarah was 3,5 toen ze begon met peuterdans en zit op dit moment in de kleutergroep.

Hoe vaak is het per week? Dansles is één keer per week op zaterdagochtend. Gemiste lessen kunnen ingehaald worden op woensdagmiddag.

Zit er een jaaropbouw in / wordt er ergens naar toe gewerkt? Ja, er zijn twee seizoenen per jaar (september-februari en februari-juli) en er wordt naar een soort voorstelling toegewerkt. Dan mogen alle ouders en opa’s en oma’s ook komen kijken.

Wat zijn ‘doorgroei’ mogelijkheden naar mate ze ouder worden of zijn er verschillende niveaus? Na peuterdans en kleuterdans is er de mogelijkheid om klassiek ballet te gaan doen vanaf 6 jaar.

Ook zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan kinderstreetdance, kinderdans klassiek of dancefusion.

Financiële plaatje

Wat betaal je voor deze hobby / sport? Per ‘seizoen’ betalen we 100 euro, dus voor een heel jaar dansen 200 euro. Dat komt neer op 36 lessen. Ik vind het heel erg betaalbaar, want je betaalt nog geen zes euro per les.

Heeft je kind speciale kleding / uitrusting nodig voor zijn / haar hobby? Het maakt niet zoveel uit, als de kleding maar makkelijk zit.

Sarah heeft een sportshirtje, sportlegging en een rokje met glitters (je bent een meisje of je bent het niet). Ik betaalde voor de hele outfit nog geen 20 euro.

Plus- & minpunten

Wat vind je kind zo leuk aan deze hobby? Heerlijk bewegen op muziek, nieuwe dansjes leren en natuurlijk optreden voor papa, mama, opa en oma. Ook vindt ze het gezellig om met andere kinderen bezig te zijn.

Wat is er minder leuk aan? Het is elke zaterdag, waardoor we toch een stukje zaterdag kwijt zijn. Ook is het de laatste tijd wat drukker geworden.

Wat vind jij van deze hobby? Ik vind het geweldig om Sarah te zien genieten als ze aan het dansen is. Ze heeft een perfect ritmegevoel en is dol op muziek.

Ook vind ik het belangrijk dat ze lekker veel beweegt en daar draagt haar hobby zeker aan bij!

Floortje