Skip to Content

Mad Science hobby & kinderfeestje met experimenten

Mad Science hobby & kinderfeestje met experimenten

In deze gastblog vertel ik graag iets meer over Mad Science. Het is meer een naschoolse activiteit dan echt een hobby waar je wekelijks naar toegaat.

Hier op de basisschool krijgen de kinderen een introductieles en als ze het leuk vinden kunnen ze deelnemen aan de cursus. Vaak zijn dit 6 à 7 woensdagen achter elkaar voor kinderen in de groepen 4 tot en met 8.

Financiële plaatje

Normaal gesproken doen de oudste kinderen hier beiden aan mee, echter dit jaar doet alleen mijn dochter mee. Niet omdat de oudste het niet leuk vond, hij is druk bezig met het uitzoeken van een passende middelbare school aangezien hij in groep 8 zit.

Hij zou dus een aantal middagen van Mad Science moeten missen en daar vind ik het dan toch iets te prijzig voor. Gemiddeld betaal ik per kind rond de €70 voor een cursus. Hier komen verder geen kosten meer bij voor kleding of materialen.

Thema compleet met proefje als ‘huiswerk’

Bijna elke woensdag in november/december heeft mijn dochter dus een les. De vrijdag van tevoren krijg ik een mailtje met de leerdoelen van die week en kan ik alvast een thuisexperiment met haar doen.

De lessen duren tussen de 45 en 60 minuten en doordat er echt actief met de kinderen gewerkt wordt, steken ze ook echt iets op. Na een les krijgen ze een proefje mee naar huis wat aansluit op het onderwerp dat ze behandeld hebben in de les.

Denk bijvoorbeeld aan de ruimte, robots of bijvoorbeeld hoe een wetenschapper werkt in een laboratorium. Het zijn leuke onderwerpen die kinderen interessant vinden.

Wat wij er van vinden?

Ik vind het leuk dat ze dit op school organiseren. Ik ben van mening dat kinderen meer leren door iets te zien en te doen dan door in de schoolbanken te zitten.

De lessen zijn op woensdagmiddag direct na school, de kinderen hebben een kwartiertje pauze voor aanvang van de les om even te lunchen en daarna gaan ze aan de slag.

Onze dochter gaat elke week met veel plezier en kijkt er ook echt naar uit. Eenmaal thuis gaat ze ook direct aan de slag met haar proefje en legt ze enthousiast aan mij uit wat ze gedaan heeft. Zolang dit georganiseerd wordt op school en ze enthousiast is, mag ze van mij zeker deze cursussen blijven volgen.

Mijn naam is Laura, ik ben moeder van 3 kinderen in de leeftijden 12, 9 en 2 jaar oud met een zoon die naar Mad Science lessen gaat. Ik blog op mijn eigen website Wereldvanmama.