Skip to Content

Unicorn kinderfeestje organiseren; van draaiboek tot activiteiten

Unicorn kinderfeestje organiseren; van draaiboek tot activiteiten

Een unicorn kinderfeestje is een droom voor veel meisjes. Met het kleurrijke thema van deze mythische wezens zijn er talloze mogelijkheden om een magisch feestje te organiseren. In dit artikel delen we tips en ideeën om een onvergetelijk unicorn kinderfeestje te organiseren.

Lees ook: Kinderfeestje thema’s

Uitnodigingen en decoraties

Begin met het versturen van uitnodigingen die het unicornthema weergeven. Maak bijvoorbeeld uitnodigingen met een regenboog en een eenhoorn erop, of ontwerp ze met glitter en pastelkleuren. Je kunt ook online uitnodigingen vinden die speciaal zijn ontworpen voor een unicornfeestje.

Voor de decoraties kun je de kleuren en symbolen van eenhoorns gebruiken. Denk aan ballonnen in pastelkleuren, posters met eenhoorns of een banner met de naam van de jarige en eenhoornversieringen. Maak bijvoorbeeld zelf eenhoornhoorns van papier-maché en hang deze op als decoratie.

Draaiboek unicorn kinderfeestje

13:00 – 13:15 uur: Gasten arriveren en welkom heten met limonade en unicorn-cupcakes.

13:15 – 14:00 uur: Unicornhoorn maken. Laat de kinderen hun eigen unicorn-hoorn maken met behulp van kleurrijke klei, glitters en versieringen. Gebruik vooraf gemaakte kegelvormen van karton om de hoorns op te bouwen en laat ze daarna drogen voordat de kinderen ze kunnen versieren.

14:00 – 14:30 uur: Activiteit 2 – Regenboog speurtocht. Organiseer een speurtocht waarbij de kinderen op zoek moeten gaan naar verschillende kleuren van de regenboog. Zorg ervoor dat ze een prijs krijgen als ze alle kleuren hebben gevonden.

14:30 – 15:00 uur: Activiteit 3 – Unicorn cupcake versieren. Laat de kinderen hun eigen unicorn-cupcake versieren met fondant en eetbare glitter. Zorg voor cupcakes met een regenboogkleurige frosting.

15:00 – 15:30 uur: Activiteit 4 – Unicorn verkleedwedstrijd. Laat de kinderen zich verkleden als hun favoriete eenhoorn en beoordeel ze op originaliteit en creativiteit. Zorg voor een leuke prijs voor de winnaar.

15:30 – 16:00 uur: Eten en drinken – Regenboog-frietjes en unicorn-drankjes.

16:00 – 16:15 uur: Goodie bags uitdelen.

Activiteiten en spelletjes

Een unicornfeestje kan niet zonder de nodige activiteiten en spelletjes. Hier zijn een aantal ideeën:

 • Unicorn cupcakeversiering: Laat de kinderen hun eigen unicorn-cupcake versieren met fondant en eetbare glitter.
 • Unicorn verkleedwedstrijd: Laat de kinderen zich verkleden als hun favoriete eenhoorn en beoordeel ze op originaliteit en creativiteit.
 • Regenboog speurtocht: Organiseer een speurtocht waarbij de kinderen op zoek moeten gaan naar verschillende kleuren van de regenboog. Zorg ervoor dat ze een prijs krijgen als ze alle kleuren hebben gevonden.
 • Unicornhoorn maken: Laat de kinderen hun eigen unicorn-hoorn maken met behulp van kleurrijke klei, glitters en versieringen.

Meer inspiratie vind je hier.

Unicorn knutselen

Unicorn-knutsels zijn een geweldige manier om het thema van het feestje voort te zetten en de kinderen te laten genieten van creatief bezig zijn. Hieronder staan enkele leuke unicorn-knutsels die gemakkelijk te maken zijn:

 1. Eenhoornmaskers: Laat de kinderen hun eigen eenhoornmaskers maken door witte papieren borden te beschilderen en deze te versieren met glitter, lint en een hoorn van papier-maché.
 2. Eenhoorntassen: Laat de kinderen hun eigen eenhoorntassen maken door witte canvastassen te versieren met stofverf, glitter en eenhoorn-versieringen zoals oren, hoorns en manen.
 3. Regenboogslingers: Maak samen met de kinderen een regenboogslinger door papieren cirkels in verschillende kleuren uit te knippen en deze aan een touwtje te rijgen.
 4. Eenhoornsieraden: Laat de kinderen hun eigen eenhoornsieraden maken door kralen in pastelkleuren te gebruiken en deze te combineren met eenhoornbedels.
 5. Glitterslijm met eenhoornhoorn: Maak glitterslijm en voeg eenhoornhoorns van papier-maché toe om het extra speciaal te maken.
 6. Eenhoornhoofdbanden: Laat de kinderen hun eigen eenhoornhoofdbanden maken door lint en bloemen te gebruiken om de hoorn op een haarband te bevestigen.

Unicornspeurtocht

Een unicornspeurtocht is een leuke activiteit voor een magisch kinderfeestje. Hier zijn enkele ideeën voor een geslaagde unicornspeurtocht:

 1. Maak een thematisch verhaal: Bedenk een verhaal waarbij de kinderen op zoek moeten gaan naar eenhoornschatten of moeten helpen om een betoverd bos te redden. Maak het verhaal zo interactief mogelijk en betrek de kinderen bij het avontuur.
 2. Maak kaarten en aanwijzingen: Maak kaarten van het gebied waar de speurtocht zal plaatsvinden en geef aanwijzingen in de vorm van raadsels, puzzels of aanwijzingen die leiden naar een volgende aanwijzing.
 3. Verstop schatten: Verstop kleine schatten die aansluiten bij het unicornthema, zoals glitterstiften, eenhoorn-hoorns of glitterslijm. Deze kunnen de kinderen verzamelen terwijl ze de speurtocht volgen.
 4. Creëer magische plekken: Maak onderweg magische plekken waar de kinderen hun vaardigheden kunnen testen. Bijvoorbeeld een regenboogbrug waar ze over moeten springen, een hindernisparcours met een eenhoornthema of een plek waar ze hun eigen eenhoorn kunnen tekenen.
 5. Maak een eindpunt: Maak een eindpunt waar de kinderen worden beloond voor hun inspanningen. Dit kan bijvoorbeeld een speciale schat zijn, een eenhoorn pinata of een klein cadeautje voor elke deelnemer.

Zorg ervoor dat de speurtocht veilig en overzichtelijk blijft en dat er voldoende volwassenen zijn om de kinderen te begeleiden. Een geslaagde unicornspeurtocht zal zeker bijdragen aan een magisch kinderfeestje.

Eten en drinken

Ook het eten en drinken kan aansluiten bij het unicorn-thema. Hier zijn enkele ideeën:

 • Unicorn-cupcakes: Maak cupcakes met een regenboogkleurig frosting en versier deze met fondant en eetbare glitter.
 • Regenboogfrietjes: Maak frietjes in verschillende kleuren met behulp van eetbare kleurstof.
 • Unicorn-drankjes: Serveer drankjes in pastelkleuren met een eetbare glitterrand en een suikerspin op de rand van het glas.

Goodie bags

Geen feestje is compleet zonder een goodie bag om mee naar huis te nemen. Hier zijn enkele ideeën voor unicorn-goodie bags:

 • Eenhoornhaarbanden: Geef de kinderen hun eigen eenhoornhaarband om mee naar huis te nemen.
 • Glitterslijm: Maak zelf glitterslijm en doe dit in kleine potjes om als goodie bag mee te geven.
 • Regenboogpennen: Geef de kinderen hun eigen regenboogpen om mee naar huis te nemen.

Een unicorn kinderfeestje is een geweldige manier om de verbeelding en creativiteit van kinderen te stimuleren. Met deze tips en ideeën kun je een magisch feestje organiseren waar de kinderen nog lang aan zullen terug denken.

Linda van Aken