Skip to Content

Graffiti kinderfeestje met jongens & meisjes in Amsterdam of Utrecht

Graffiti kinderfeestje met jongens & meisjes in Amsterdam of Utrecht

Bijna iedere week hebben de kinderen wel een kinderfeestje, het lijkt wel alsof er heel wat ingehaald moet worden dus voor het ene kinderfeestje wordt nog meer uitgepakt dan het andere.

Waar ze als kleuter nog een kinderfeestje vierden bij een binnenspeeltuin, is dat nu niet meer ‘cool’. Gelukkig is er heel veel keuze. Zoals dit graffiti kinderfeestje van een klasgenootje. 

Graffiti kinderfeestje

Graffiti kinderfeestje - Mamaliefde.nl

Graffiti vinden ze machtig interessant sinds ze daar een les van nieuwsbegrip over hebben gehad. Dat ging onder andere over het verschil tussen graffiti en street art. Sindsdien valt het ze veel meer op als we door de stad rondlopen, ze hebben er veel meer oog voor gekregen.

Op weg naar school fietsen we altijd langs een flat waar aan de zijkant een enorm street art kunstwerk is gemaakt, dat vinden ze dan wel mooi. Maar ze weten ook dat andere varianten van graffiti op openbare plekken niet mogen. Dat maakt het juist alleen maar interessanter. ;-)

De oudste heeft een paar jaar geleden al een keer een graffitikunstwerk gemaakt op een zomerkamp. Nu was zoonlief uitgenodigd voor een graffiti-kinderfeestje. Van de moeder van de jarige hoorde ik dat het nog best een uitdaging was om dat te organiseren, omdat het een erg populair kinderfeestje is.

Bij zowel jongens als meisjes is dit een groot succes. Ze kunnen lekker creatief zijn, en mogen hun eigen fantasie loslaten.

Daarnaast hebben de meeste kinderen het nog nooit eerder gedaan; en hoe gaaf is het om met een spuitbus aan de slag te gaan.

Graffiti kinderfeestje met jongens & meisjes in Amsterdam of Utrecht - Mamaliefde

De kinderen mogen eerst zelf aan de slag en beginnen met de achtergrond waar ze hun fantasie op kwijt kunnen. Voor sommige kinderen kan het indrukken van het knopje wel wat lastig zijn.

Daarna maakt iemand het kunstwerk af met zwarte en / of witte lijnen zodat het beter leesbaar is en ze ook iets mee kunnen nemen naar huis om aan de muur te hangen.

Met een korte naam van 3/4 letters past de hele naam er op, maar je kan ook kiezen voor alleen de eerste letter, de initialen of heel iets anders zoals een “Among Us”-poppetje.

Het kinderfeestje van Graffitifun wordt door heel Nederland en zelfs over de grens in België georganiseerd; van Den Haag tot Utrecht tot aan Vinkeveen. Het maakt dus niet uit waar je woont.

In Amsterdam wordt het op een toepasselijke locatie georganiseerd onder een brug met diverse graffitikunstwerken. Vlakbij ligt er ook een skatepark waar ze ook even kunnen spelen als ze klaar zijn. De kinderfeestjes worden altijd buiten georganiseerd zodat de kinderen geen last krijgen van eventuele nevel of dampen van de spuitbussen.

Kunstwerk

Wil je echt iets unieks; dan kun je er ook voor kiezen om je naam of zelfs een complete thema-animatie te laten maken. Dit kan bijvoorbeeld in de gang, slaapkamer of zelfs op een muur in de tuin.

Hoe gaaf is het bijvoorbeeld om een Ninjago- of Frozenmuur in je kamer te hebben? Het voordeel van een graffitimuurschildering is dat je altijd een uniek kunstwerk in je huis hebt, een kunstwerk dat ook echt onderdeel is van de kamer en op maat gemaakt wordt.

Zo kan het ook afgestemd worden op de kleuren van het interieur en de meubels. Eventueel kun je er voor kiezen om het op een panel te laten spuiten zodat je die thuis kunt ophangen, maar ook van locatie kan verwisselen.

Ook voor bedrijven is het mogelijk om bijvoorbeeld een logo te laten spuiten op een muur, dan weet je zeker dat je een unieke muurdecoratie hebt.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)