Skip to Content

Minecraft kinderfeestje; van draaiboek tot activiteiten

Minecraft kinderfeestje; van draaiboek tot activiteiten

Als je op zoek bent naar een leuk en populair thema voor een verjaardagsfeestje van kinderen, dan is een Minecraft-thema een uitstekende optie. Hieronder vind je een stap-voor-stap-gids voor het organiseren van een perfect Minecraft-kinderfeestje.

Lees ook: Kinderfeestje thema’s

Uitnodigingen

Maak een lijst van de kinderen die je wilt uitnodigen en stuur hen een uitnodiging die past bij het Minecraft-thema. Je kunt bijvoorbeeld een afbeelding van een Minecraft-pickaxe of Creeper op de uitnodigingen zetten. Of maak een uitnodiging in de vorm van een blokje uit het spel.

Decoratie en versiering

Creëer een Minecraft-sfeer door te werken met pixel-achtige blokken en groene kleuren. Zorg voor een groen tafelkleed, groene ballonnen en Creeper-afbeeldingen op de muren. Maak een Minecraft-taart of cupcakes met een afbeelding van Steve of Alex erop.

Minecraft-kinderfeestje draaiboek

14:00 – 14:15 uur: Aankomst van de gasten. De gasten worden ontvangen en de ouders kunnen hun kinderen geruststellen. De kinderen krijgen een welkomstdrankje en worden naar de feestlocatie geleid.

14:15 – 14:45 uur: Minecraft-speurtocht. De kinderen krijgen een missie om een schat te vinden door middel van een Minecraft-speurtocht met verschillende opdrachten. Dit zal hen bezighouden terwijl andere gasten arriveren.

14:45 – 15:00 uur: Minecraft-fotomoment. De kinderen worden verzameld voor een Minecraft-fotomoment met achtergronddecoratie, props en kostuums. Er worden foto’s gemaakt van elk kind om mee naar huis te nemen als aandenken.

15:00 – 15:30 uur: Bouwwedstrijd. De kinderen worden in groepen verdeeld en krijgen een bepaalde tijd om hun eigen Minecraft-huis te bouwen met blokken. De winnaars worden beloond met een prijs.

15:30 – 16:00 uur: Minecraft-taart en hapjes. De kinderen worden uitgenodigd om te genieten van een feestelijke Minecraft-taart en hapjes die passen bij het Minecraft-thema, zoals blokjes kaas en fruit.

16:00 – 16:30 uur: Minecraft-verkleedwedstrijd. De kinderen mogen zich verkleden als hun favoriete Minecraft-karakter. De winnaar wordt beloond met een prijs.

16:30 – 17:00 uur: Minecraft-video en goodies. De kinderen kunnen genieten van een Minecraft-video en krijgen hun eigen goodie bags met Minecraft-gerelateerde items om mee naar huis te nemen.

17:00 uur: Einde van het feestje. De ouders van de kinderen komen de kinderen ophalen en krijgen de goodie bags mee naar huis.

Minecraft-thema kinderfeestje activiteiten

Een Minecraft-kinderfeestje organiseren betekent dat je ook leuke activiteiten moet bedenken om de kinderen te vermaken. Hieronder volgen een aantal leuke activiteiten:

 • Minecraft-spelletjes spelen. Kinderen vinden het leuk om spelletjes te spelen en het spelen van Minecraft-spelletjes is een geweldige manier om het feestje in gang te zetten. Speel bijvoorbeeld een competitief spel zoals Hunger Games of Sky Wars.
 • Diamond Hunt. Organiseer een speurtocht waarbij de kinderen op zoek moeten gaan naar verborgen ‘diamonds’. Verstop de diamonds op verschillende locaties en geef aanwijzingen om ze te vinden. De kinderen kunnen de gevonden diamonds inruilen voor een prijs.
 • Creeper pinata – maak een pinata in de vorm van een Creeper en laat de kinderen erop slaan om snoepjes en kleine cadeautjes te krijgen.
 • Minecraft knutselen – laat de kinderen hun eigen Minecraft-personage of -blokjes maken met behulp van gekleurd papier en lijm.
 • Minecraft-taart decoreren – laat de kinderen hun eigen Minecraft-taart decoreren met snoepjes en frosting om het eruit te laten zien als hun favoriete personage of gebouw.
 • Minecraft-fotocabine – maak een fotocabine met Minecraft-decoraties en laat de kinderen leuke foto’s maken met Minecraft-rekwisieten.
 • Minecraft-danswedstrijd – maak een afspeellijst met Minecraft-muziek en laat de kinderen dansen op de muziek. Organiseer een wedstrijd om te zien wie de beste Minecraft-danser is.
 • Minecraft-kleurplaten maken. Laat de kinderen hun eigen Minecraft-kleurplaten maken. Geef ze een afbeelding van Steve of Alex en laat ze de kleurplaat inkleuren.
 • Pixel-art maken. Laat de kinderen hun eigen Minecraft-pixel-art maken door kleine blokjes te gebruiken. Geef ze een afbeelding van een Creeper of een Enderman en laat ze hun eigen pixel-artwerk maken.
 • Minecraft-modeshow. Laat de kinderen zich verkleden als hun favoriete Minecraft-karakter en houd een wedstrijd om te zien wie de beste outfit heeft.
 • Bouwwedstrijd. Laat de kinderen in teams werken om een Minecraft-gebouw te maken. Beoordeel de gebouwen op creativiteit, originaliteit en uiterlijk.

Meer inspiratie vind je hier.

Minecraft-speurtocht

Een Minecraft-speurtocht is een spannende manier om kinderen te vermaken en hun Minecraft-vaardigheden te testen. Hier is een voorbeeld van hoe je een Minecraft-speurtocht kunt organiseren:

 • Bedenk een thema en verhaal voor de speurtocht. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het vinden van een verloren schat of het redden van een Minecraft-personage. Schrijf het verhaal uit en bedenk opdrachten en aanwijzingen die passen bij het thema.
 • Maak aanwijzingen en opdrachten die de kinderen door de speurtocht leiden. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de kinderen puzzels moeten oplossen, bouwwerken moeten maken, of verborgen locaties moeten vinden.
 • Bouw een Minecraft-wereld die past bij het thema van de speurtocht. Plaats aanwijzingen en opdrachten op verschillende locaties in de wereld en verstop schatten die de kinderen kunnen vinden.
 • Leg de kinderen uit wat hun missie is en wat ze moeten doen om de speurtocht te voltooien. Geef ze instructies over wat ze moeten zoeken, waar ze heen moeten gaan, en welke opdrachten ze moeten uitvoeren.
 • Beloon de kinderen als ze de speurtocht hebben voltooid. Dit kan bijvoorbeeld door ze een certificaat te geven of een prijs uit te reiken aan het winnende team.

Een Minecraft-speurtocht kan een leuke en creatieve manier zijn om kinderen te vermaken en hun Minecraft-vaardigheden te testen. Zorg ervoor dat de speurtocht uitdagend is, maar niet te moeilijk voor de leeftijd van de kinderen en dat de beloningen de moeite waard zijn. Veel plezier!

Minecraft quizvragen

Hier zijn 20 Minecraft quizvragen en antwoorden:

 1. Hoe heet de maker van Minecraft? Antwoord: Markus Persson (Notch).
 2. Hoeveel blokken hoog kan een Minecraft personage springen? Antwoord: Twee blokken hoog.
 3. Hoe maak je een diamanten zwaard in Minecraft? Antwoord: Door drie diamanten en twee stokken in de werkbank te plaatsen.
 4. Hoe heet de groene vijand in Minecraft die explodeert? Antwoord: Creeper.
 5. Hoeveel blokken moet je vanaf de grond graven om diamanten te vinden? Antwoord: Tussen de laag 1 en 16.
 6. Hoe heet de rode paddenstoel in Minecraft? Antwoord: Rode paddenstoel.
 7. Hoeveel hongerpunten geneest een gouden appel in Minecraft? Antwoord: Twee hongerpunten.
 8. Hoe maak je een boog in Minecraft? Antwoord: Door drie stokken en drie koorden in de werkbank te plaatsen.
 9. Hoeveel harten heeft een Minecraft personage? Antwoord: Tien harten.
 10. Hoe maak je een vuurwerkraket in Minecraft? Antwoord: Door buskruit, papier en een kleurstof in de werkbank te plaatsen.
 11. Hoeveel blokken moet je graven om obsidiaan te vinden? Antwoord: Tussen de laag 4 en 10.
 12. Hoe heet de bekendste vijand in Minecraft? Antwoord: Enderman.
 13. Hoe maak je een leren broek in Minecraft? Antwoord: Door leer in de werkbank te plaatsen in de vorm van een broek.
 14. Hoeveel items kan een Minecraft kist bevatten? Antwoord: 27 items.
 15. Hoe heet de blauwe bloem in Minecraft? Antwoord: Orchidee.
 16. Hoe maak je een ijzeren golem in Minecraft? Antwoord: Door vier blokken ijzer en een pompoen in de vorm van een T te plaatsen.
 17. Hoeveel hongerpunten geneest een gewone appel in Minecraft? Antwoord: Twee hongerpunten.
 18. Hoe heet de meest zeldzame Minecraft-structuur? Antwoord: De endstad.
 19. Hoe maak je een glazen fles in Minecraft? Antwoord: Door drie glazen blokken in de werkbank te plaatsen.
 20. Hoeveel hongerpunten geneest een gouden wortel in Minecraft? Antwoord: Drie hongerpunten

Plan B als het regent

Houd altijd een Plan B achter de hand. Het kan regenen of koud zijn op de dag van het feestje, dus zorg dat je een backupplan hebt. Je kunt bijvoorbeeld de activiteiten binnen doen of een speelhal reserveren.

Hapjes en drankjes

Bij een feestje hoort ook eten en drinken. Maak Minecraft-cupcakes of maak een taart die eruit ziet als een Creeper. Serveer limonade in groene bekers en laat de kinderen snacken op ‘TNT’ (rode en zwarte dropjes) en ‘Diamonds’ (blauwe en witte snoepjes).

Minecraft-goodiebags

Een goed kinderfeestje eindigt met een leuke goodiebag voor de kinderen. Vul de goodiebag met Minecraft-stickers, knuffels, of andere kleine cadeautjes zoals een sleutelhanger in de vorm van een Minecraft-zwaard.

Foto’s

Zorg dat je foto’s maakt van het feestje, zodat de kinderen later terug kunnen kijken op een geslaagd feestje. Maak foto’s van de activiteiten, de Minecraft-taart en de outfits van de kinderen.

Bedanktberichtje

Stuur na afloop van het feestje een bedanktberichtje naar de ouders van de gasten. Je kunt ze ook een paar foto’s sturen van het feestje, zodat ze kunnen zien hoeveel plezier de kinderen hebben gehad.

Een Minecraft-kinderfeestje is een fantastische optie voor ouders die op zoek zijn naar een leuk en vermakelijk thema voor de verjaardag van hun kind. Door de bovenstaande stappen te volgen en op tijd te plannen, zul je in staat zijn om het perfecte Minecraft-feestje te organiseren waar de kinderen nog lang over zullen napraten.

Linda van Aken