Skip to Content

Pippi Langkous feestje; 10 spelletjes & activiteiten op verjaardag

Pippi Langkous feestje; 10 spelletjes & activiteiten op verjaardag

Hoera mijn kleine meid wordt 7 jaar! Dat gaan we vieren uiteraard. Wil je een kinderfeestje? Ja natuurlijk! Waar gaan we dat vieren? Hier thuis natuurlijk! En wat voor feestje wil je dan? Een pippifeestje! Zelf hield ik als klein kind ook al zo enorm van Pippi Langkous, zij was echt mijn grootste held.

Nachten heb ik liggen dromen om ook net als Pippi gewoon lekker “mijn eigen zin” te kunnen doen en zo rond te trekken met mijn eigen pa…..nee liever niet met een paard, ik ben bang voor grote beesten (kleine beesten ook trouwens). Nee ik zou mijn hondjes dan wel meenemen….haha heerlijk de weide wereld in.

En nu heb ik mijn eigen kleine lieve Pippi in huis! Mijn dochter heeft namelijk ook rood haar en ’s zomers krijgt ze ook van die heerlijke sproetjes rond haar neus. Ook deze meid is eigenzinnig en doet ook graag haar eigen zin. Dus dit feestje is op haar lijf geschreven!

Uitnodiging Pippi verjaardag

Wat gaan we doen? Eerst maar eens bedenken wie je allemaal wil uitnodigen en gaan we de kaartjes dan zelf maken? Uiteraard, lekker knutselen samen, knippen en plakken en met mooie letters de namen van de kinderen opschrijven.

Het wordt natuurlijk een Pippikaartje.

Via Google vond ik hier een leuke Pippiplaat, uitgeprint en op gekleurd papier geplakt. Hier een kaartje van gevouwen en een leuke tekst in het kaartje geplakt. De jarige Jet schreef met haar mooiste letters de namen van de kinderen op het kaartje.

Eten en drinken & taart

Pippi Langkous feestje; 10 spelletjes & activiteiten op verjaardag - Mamaliefde

Het feestje vierden we op een vrijdagmiddag, na schooltijd. En omdat kinderen vaak een beetje moe (vooral aan het einde van de week) en hongerig/dorstig (dat maakt niet uit welke dag van de week) uit school komen, moesten we direct beginnen met iets lekkers aan de grote tafel.

We begonnen met een “theekransje bij de deftige dames (en heer!)”. Er stond een grote mand klaar met “deftige” verkleedkleding, een mooi colbertjasje (van de boze wolf), een oude opahoed, een echte damesclutch, sjaaltjes, hakken, boa’s, prinsessenjurken, tiara’s en nog veel kettingen en armbanden.

Iedereen mocht iets uitzoeken om zo deftig mogelijk aan tafel te komen voor een chic kopje thee. En deze thee drink je uiteraard met de pink omhoog! Bij de thee kregen de kinderen ook een stuk slagroomtaart.

Cadeautjes uitpakken

Pippi Langkous feestje; 10 spelletjes & activiteiten op verjaardag - Mamaliefde

Na  het vullen van de buikjes moest de Jarige Jet even weg, zodat de kinderen hun cadeautjes konden verstoppen. De jarige werd er weer bij geroepen en er werd al direct spontaan aanwijzingen als “koud” of “warm” geroepen. Alles gevonden gelukkig, dus nu snel uitpakken! En wat leuk dat ze toen een zelfgemaakt Pippi t-shirt kreeg, wat een verwennerij!

Speurtocht

Daarna hoorden we wat gerommel bij de voordeur en zagen we een vreemde man wegrennen. Buiten op de stoep lag een leeg geldkistje. Oh nee, Pippi’s goudstukken waren gestolen door de boeven, Donder-Kareltje en Blom.

Wie helpt Pippi mee alles weer terug te zoeken? Het ligt vast buiten allemaal verspreid, dus jas en schoenen aan en hup naar buiten! Het was goed zoeken geblazen want de vallende blaadjes van de bomen maakten het er niet makkelijk op. 

Gelukkig wisten we alle munten weer terug in het kistje te krijgen. Als dank zou na afloop van het feest alle kinderen worden beloond met een zakje munten.

Wedstrijdjes & spelletjes

Pippi Langkous feestje; 10 spelletjes & activiteiten op verjaardag - Mamaliefde

Daarna gingen we de tuin in. Pippi heeft megagrote schoenen aan, maar kan hier prima op rondlopen. Zou jij ook met veel te grote schoenen kunnen rondlopen met dan bijvoorbeeld een ei op een lepel, zonder het ei te laten vallen en dan ook nog een tegenligger tegemoet komen onderweg?

We maakten er een wedstrijdje van, wie loopt zijn rondje het snelst zonder het ei te laten vallen? Via via hebben we megagrote kaplaarzen weten te bemachtigen, beiden in maat 46!

Geweldig, want de kids konden hier prima met schoen en al in stappen haha! Twee kinderen startten steeds met de ruggen tegen elkaar en als de groep telde “3, 2, 1, start!” mocht ieder rechtdoor lopen en zijn of haar rondje van de tuin maken en onderweg zouden ze elkaar weer tegenkomen.

Soms zijn de tuinpaadjes een beetje smal, soms moet er een hoge stap op een vlonder gemaakt worden en je moest ook uitkijken als je langs de vijver kwam.

Niet botsen onderweg en zéker niet het ei laten vallen, want dan had je strafpunten…..oei wat was dit spannend. De kinderen moedigden elkaar spontaan en heel sportief aan.

Limonadepauze

Pippi Langkous feestje; 10 spelletjes & activiteiten op verjaardag - Mamaliefde

Na deze race was het tijd om wat te drinken. Bij Pippi drink je natuurlijk nooit normaal, maar bijvoorbeeld met zijn allen uit een vissenkom.

En tja, Pippi kent ook weinig (opvoedkundige) regels, dus ja je mag na het slurpen ook nog je allergrootste boer laten (en je hoeft ook geen “pardon” te zeggen).

We gebruikten hier normale rietjes voor, zo waren alle koppies lekker knus dicht tegen elkaar aan, maar je zou hier ook van die megalange rietjes kunnen gebruiken. En een echte vissenkom hebben we natuurlijk ook niet gebruikt, dat was maar een “alsof” kom, hier hebben we een glazen bowlschaal voor gebruikt.

En die boer? Die kwam er hoor, en hoe! Haha, dat hoefden we niet nog een keer te zeggen.

Pannenkoeken

Pippi Langkous feestje; 10 spelletjes & activiteiten op verjaardag - Mamaliefde

Als afsluiter hebben we pannenkoeken gegeten, met poffertjes, omdat niet iedereen van pannenkoeken houdt. En er mocht uiteraard nog een kopje limonade gedronken worden uit de mooie kopjes.

Alleen hoefde deze keer niet per se de pink omhoog gehouden te worden. Toch waren er een paar kinderen dat het niet konden laten om “netjes” te drinken.

Isabell
Latest posts by Isabell (see all)