Skip to Content

Uitnodiging kinderfeestje zelf maken; tekst & 10 voorbeelden

Uitnodiging kinderfeestje zelf maken; tekst & 10 voorbeelden

Een kinderfeestje aankondigen vraagt natuurlijk om een leuke uitnodiging. Een simpel Whatsappje sturen, wat ik pas een keer hoorde van een vriendin, wat is dáár nu leuk aan?

Een uitnodiging, die al de sfeer van het feestje verklapt bijvoorbeeld of een heel originele manier van aankondigen is toch veel leuker?!

Tips voor de uitnodiging

Kies een uitnodiging dat alvast in het thema is van het kinderfeestje. Zo komen de kinderen alvast in de stemming en krijgen ze misschien wel een idee van wat ze gaan doen.

Krijg je op het feest zowel jongens als meisjes? Dan zou je een leuke jongens- en meidenvariant kunnen maken. Uiteraard hoeft dat niet… Een mooi prinsesje geef je toch niet aan een jongen. Dan kies je gewoon voor een riddervariant, om maar even wat te noemen.

Voor kinderen is post ondertussen iets heel speciaals geworden, want alles gaat immers via de telefoon… Maak een leuke uitnodiging en verstuur die over de post! Liefst in een enveloppe, zodat het helemaal spannend is.

Leuke uitnodigingen

Uitnodiging kinderfeestje zelf maken; tekst & 10 voorbeelden - Mamaliefde

Tja, voor de creatievelingen onder ons is het super om zelf aan de slag te gaan. Maar als je wat minder bent van het knippen en plakken of gewoonweg geen tijd hebt om te gaan ‘fröbelen’, wat doe je dan? Geen paniek, pak nu niet meteen toch Whatsapp erbij!

Uitnodigingen zijn er in alle soorten en maten te koop. Van heel simpele kaarten met alleen het woord ‘uitnodiging’ erop, tot kaarten die al helemaal de tekst hebben staan en jij alleen nog datum en tijd enzo moet invullen.

Of je laat je kaartjes gewoon drukken, dat is tegenwoordig toch ook heel simpel. Leuke foto voorop van de jarige en je bent klaar!

Bij Kaartje2go heb ik de kinderfeestje uitnodiging gemaakt voor het kinderfeestje van onze dochter die binnenkort 7 jaar wordt. Er zijn heel veel ontwerpen in verschillende thema’s zodat je zelf kan kijken wat bij het kind of het thema van het kinderfeestje past.

Er zijn heel veel ontwerpen, dus ik heb een voorselectie gemaakt en dochter mocht zelf kiezen welke ze wilde hebben. Voor haar kinderfeestje wilde ze graag bloemen plukken wat een Oerrr kinderfeestje met boswachter werd dus zochten we een vrolijke uitnodiging uit met bloemetjes.

Natuurlijk moest er ook een roze detail bij dus de flamingo maakte het helemaal af!

Vervolgens konden we deze personaliseren met haar eigen naam, leeftijd en foto op de voorkant. Vervolgens kan je zelf een tekst op de achterkant schrijven.

Twijfel je wat je daar moet vermelden? Kaartje2go heeft ook fijne suggesties voor teksten. Deze kan je kopiëren en plakken in de uitnodiging. Datum, tijd en adres aanpassen en klaar!

Het voordeel is dat je dan ook gelijk bijzonderheden kan vermelden en die er niet tussen hoeft te krabbelen. Zo kan je tijdens het boswachtersfeestje goed vies worden tijdens het feestje dus moet zwemkleding mee en moeten mooie jurkjes lekker thuis gelaten worden! Natuurlijk moest dit in het roze ;-)

Als je klaar bent met de uitnodiging kan je kiezen voor het formaat (drie verschillende maten), of je er ook een (gekleurde) envelop bij wil of een extra luxe uitvoering van de kaart. Zo hebben wij gekozen voor papier met parelmoerglans en roze enveloppen.

Als je het eenvoudig houdt ben je voor de uitnodigingen hetzelfde kwijt als dat je kant en klaar uitnodigingen koopt!

Uitnodiging kinderfeestje; tekst

Uitnodiging kinderfeestje zelf maken; tekst & 10 voorbeelden - Mamaliefde

Vergeet niet op de uitnodiging de nodige informatie te vermelden.

  • De naam van de jarige en hoe oud de jarige wordt.
  • De datum van het feestje (inclusief begintijd en eindtijd).
  • Adres en telefoonnummer.
  • Eventuele cadeauwensen.
  • Indien het kinderfeestje buitenshuis plaatsvindt, vinden ouders dit vaak prettig om te weten. Ook kan hierdoor rekening worden gehouden qua kleding en spullen (te denken valt aan zwemkleding, sportkleding, kleren die vies mogen worden).
  • Heeft het feestje een bepaald thema? Vermeld dit in de uitnodiging! Niets is zo sneu als een kindje dat als enige niet verkleed is.
  • Geef in de uitnodiging ook aan of de kinderen blijven eten of niet. Vraag ook of ouders eventuele allergieën door willen geven. Zo kun je hier alvast rekening mee houden tijdens het doen van de boodschappen.
  • Worden de kinderen thuis gebracht of is het de bedoeling dat de ouders hen op komen halen?
  • Bij een kinderfeestje voor jonge kinderen is het gebruikelijk dat de ouders meekomen, vermeld duidelijk op de uitnodiging of papa & mama ook welkom zijn op het feestje.
  • Of je bij verhindering dit door wilt geven. Wel zo handig met de planning van de boodschappen.
Linda van Aken