Skip to Content

Kinderdisco organiseren voor kinderfeestje thuis

Kinderdisco organiseren voor kinderfeestje thuis

Wie houdt er nu niet van een feestje? Het is fijn om zelf af en toe even te ontspannen en te genieten, maar ook kinderen houden wel van een feestje! En daarvoor heb je echt niet veel nodig!

Van de camping met een animatieteam ken je vast wel het minidiscoprincipe; iedere avond ipv de vaste tv-programma’s even lekker dansen en bewegen op muziek.

De perfecte afsluiting van de dag, en nog net even die laatste energie er uit. Echter kun je heel eenvoudig ook van het in bad gaan, of het buiten spelen een feestje bouwen!

Hieronder vind je een aantal ideeën:

Bellen jump

In de achtertuin staat een trampoline, wat ideaal is voor als ze energie over hebben of even willen springen. Eigenlijk is dat al een feestje op zich ;-) Echter vinden ze het ook geweldig om bellen kapot te maken, buiten in het park zie je soms wel eens volwassenen die bellen maken die de kinderen dan kapot kunnen trappen en slaan.

Stiekem ook best de perfecte oefening om energie kwijt te raken. Als je die twee met elkaar combineert heb je natuurlijk het ultieme feest; lekker op de trampoline springen en ondertussen zoveel mogelijk bellen kapot proberen te maken voordat ze de grond raken. Daar zijn ze echt wel even zoet mee!

Disco douchen

Hier in huis is het discodouchen een groot feest. Dit kennen ze van een scoutingkamp waar ze van het douchen een feestje maken, dat voorkomt gezeur van kinderen die niet willen douchen ;-)

Ook thuis willen ze niet altijd even graag, maar als ik dan voorstel om te gaan discodouchen is dat direct over. Hoe we dat doen?

  • We geven het water in bad een kleurtje met een tablet dat oplost in water (en niet je lichaam kleurt), er zijn ook bruismiddelen of badschuim die het water kunnen kleuren.
  • We dimmen het licht; het grote licht gaat uit en alleen de ‘sfeerverlichting’ naast de spiegel gaat aan zodat het een stuk donkerder is. Het voordeel van onze badkamer is dat we die echt goed donker kunnen maken.
  • En natuurlijk mag de muziek ook niet ontbreken!
  • We hebben een discobol gekocht met lichtjes die we aanzetten voor extra verlichting op het plafond, hiervoor moet het wel echt donker zijn om te zien.
  • Sinds kort hebben we ook een heel gave bellenblaasmachine; die natuurlijk van het badderen helemaal een feestje maakt!

Karaoke / ‘Dansles’

Kinderen voelen zich behoorlijk aangetrokken door het beeldscherm. Daar kun je natuurlijk ook handig gebruik van maken; waar we vroeger tv-zenders keken met de nieuwste videoclips hebben we tegenwoordig YouTube waar je diverse versies kan vinden. Met muziekclips, dansuitleg of instrumentale karaokeversie.

Ideaal om, als je dan toch de tv aanzet, er een actief feestje van te maken en lekker te gaan dansen en gek doen. Natuurlijk vinden kinderen dit het allerleukst als je zelf ook vrolijk meedoet! Er zijn zeer betaalbare karaokemachines met microfoons zodat je het thuis kan omtoveren tot privékaraokecentrum.

Wat heb je nodig voor de ultieme kinderdisco?

Natuurlijk kun je het disco kinderfeestje zo gek maken als je zelf wil;

  • Het belangrijkste is natuurlijk de muziek. Zoek bijvoorbeeld op Spotify of YouTube naar fijne playlists; hier in huis is de kids top 20 erg populair of de liedjes van Minidisco. Deze zet je een keer aan en de kinderen kunnen er vervolgens even tegenaan!
  • Verlichting. Pas de verlichting aan voor de ultieme kinderdisco. Buiten kun je er niet zoveel aan doen, maar binnen helpt het door de ruimte iets te verduisteren; gordijnen dicht bijvoorbeeld en dan sfeerverlichting / spotjes aan. Helemaal het einde zijn natuurlijk discoballen of discoverlichting met gekleurde lampjes die ronddraaien en de kleurtjes verspreiden over de ruimte. Deze zijn er in diverse prijsklassen.
  • Bellenblaasmachine. Een enorm succes hier in huis is de bellenblaasmachine. Ik weet niet wat het is maar bellen blijven machtig interessant, ook als ze ouder worden. Natuurlijk kun je ze zelf gaan blazen, maar ook als ze gemaakt worden en rondvliegen is dat feest. Bellen zorgen voor een stuk meer sfeer en nodigen natuurlijk uit tot spel en ze bijvoorbeeld kapot te trappen. Deze bellenblaasmachine kregen we van MaxiAxi en maakt heel veel bellen achter elkaar. Bij de machine wordt een fles bubbels geleverd zodat je meteen aan de slag kan!
  • Eventueel karaokemachine. Een geluidsbox in combinatie met microfoons die je kunt gebruiken om je eigen liedjes te zingen.

Organiseren jullie thuis wel eens een kinderdisco?

Linda van Aken