Skip to Content

50 Karaoke nummers & liedjes met muziek en tekst om te zingen

50 Karaoke nummers & liedjes met muziek en tekst om te zingen

Karaoke is een leuke en populaire activiteit waarbij mensen hun favoriete liedjes zingen voor publiek. Het is een geweldige manier om plezier te hebben met vrienden en familie, en tegelijkertijd te laten zien hoe goed je kunt zingen.

In dit artikel bespreken we de geschiedenis van karaoke, hoe het werkt, waarom het zo populair is en tips om een geweldige karaoke-ervaring te hebben.

Karaoke zingen

Karaoke is een activiteit waarbij je meezingt met de muziek terwijl de songteksten op een scherm worden weergegeven. Het kan een leuke manier zijn om je stem te oefenen, plezier te hebben met vrienden en nieuwe nummers te ontdekken.

Als je wilt gaan karaoke zingen, zijn er verschillende opties. Sommige bars en karaokeclubs hebben privé-kamers waar je met je vrienden kunt zingen, terwijl andere locaties openbare podia hebben waar je voor een publiek kunt optreden.

Er zijn ook veel online platforms waar je karaoke kunt zingen, zoals YouTube en speciale karaoke-apps.

Om te beginnen met karaoke zingen, moet je een nummer kiezen dat je kent en leuk vindt. De songteksten verschijnen meestal op een scherm, dus je kunt meezingen terwijl je ze leest.

Het is ook handig om de toonsoort van het nummer te kennen, zodat je weet welke noten je moet zingen. Je kunt online zoeken naar karaokeversies van nummers met de juiste toonsoort.

Karaoke zingen kan een beetje nerveus zijn, vooral als je voor een publiek optreedt. Maar onthoud dat het vooral gaat om plezier hebben en jezelf laten gaan. Probeer jezelf te ontspannen en geniet van de muziek. Veel plezier met karaoke zingen!

Ontstaan van Karaoke

Karaoke is ontstaan in Japan in de jaren 1970. Het woord “karaoke” betekent “leeg orkest” in het Japans.

Het concept van karaoke is dat mensen naar een bar gaan en daar liedjes zingen terwijl ze worden begeleid door een instrumentale versie van het nummer dat wordt afgespeeld via een karaoke-machine.

Karaoke werd snel populair in Japan en verspreidde zich snel over de hele wereld. In de jaren 1980 en 1990 werd karaoke een wereldwijde sensatie, vooral in Azië en Europa. Vandaag de dag is karaoke nog steeds een populaire activiteit over de hele wereld.

Hoe werkt karaoke?

Karaoke werkt als volgt: een persoon kiest een liedje uit en zingt mee met de muziek en de tekst die op een scherm worden weergegeven. De persoon wordt beoordeeld op hoe goed hij of zij het nummer zingt, en het publiek kan meezingen en dansen.

Er zijn verschillende manieren om karaoke te spelen. In sommige bars en clubs is er een live-band die de muziek speelt terwijl de persoon zingt. In andere gevallen wordt de muziek afgespeeld via een karaoke-machine.

Waarom is karaoke zo populair?

Karaoke is zo populair omdat het een leuke en sociale activiteit is die mensen samenbrengt. Het geeft mensen de kans om te laten zien hoe goed ze kunnen zingen, en het publiek kan meezingen en meedansen.

Karaoke is ook een geweldige manier om stress te verminderen en je zelfvertrouwen te vergroten. Door te zingen voor een publiek krijg je een gevoel van voldoening en prestatie.

Soorten karaoke

Er zijn verschillende soorten karaoke. Hier zijn er een paar:

 • Karaokebars. Dit zijn bars waar mensen karaoke kunnen zingen terwijl ze drinken en sociale contacten opdoen. Karaoke-bars zijn populair in veel steden over de hele wereld.
 • Karaokewedstrijden. Dit zijn wedstrijden waar mensen tegen elkaar strijden om te laten zien wie de beste zanger is. De winnaar ontvangt meestal een prijs.
 • Karaokemachines thuis. Karaokemachines zijn ook beschikbaar voor thuisgebruik, zodat mensen kunnen zingen in de privacy van hun eigen huis.
 • Online karaoke. Er zijn ook websites en apps beschikbaar waar mensen karaoke kunnen zingen en zich kunnen laten beoordelen door anderen over de hele wereld.

Top 50 karaokeliedjes

Hieronder staan 50 populaire karaokeliedjes die mensen vaak kiezen om te zingen tijdens karaoke-avonden:

 1. “Bohemian Rhapsody” – Queen
 2. “Don’t Stop Believing” – Journey
 3. “I Will Always Love You” – Whitney Houston
 4. “Sweet Caroline” – Neil Diamond
 5. “Livin’ on a Prayer” – Bon Jovi
 6. “I Want it That Way” – Backstreet Boys
 7. “Billie Jean” – Michael Jackson
 8. “Eye of the Tiger” – Survivor
 9. “Summer of ’69” – Bryan Adams
 10. “Let It Go” – Idina Menzel (Frozen)
 11. “Shallow” – Lady Gaga & Bradley Cooper (A Star is Born)
 12. “My Heart Will Go On” – Celine Dion (Titanic)
 13. “Hello” – Adele
 14. “All of Me” – John Legend
 15. “Killing Me Softly With His Song” – Roberta Flack
 16. “The Way You Make Me Feel” – Michael Jackson
 17. “Total Eclipse of the Heart” – Bonnie Tyler
 18. “When You Say Nothing at All” – Alison Krauss
 19. “I Will Survive” – Gloria Gaynor
 20. “Wonderwall” – Oasis
 21. “Someone Like You” – Adele
 22. “Girls Just Want to Have Fun” – Cyndi Lauper
 23. “Love Shack” – The B-52’s
 24. “Kiss” – Prince
 25. “I’m Yours” – Jason Mraz
 26. “Angels” – Robbie Williams
 27. “Sweet Home Alabama” – Lynyrd Skynyrd
 28. “Dancing Queen” – ABBA
 29. “Uptown Funk” – Mark Ronson ft. Bruno Mars
 30. “Footloose” – Kenny Loggins
 31. “Sweet Child O’ Mine” – Guns N’ Roses
 32. “Say You, Say Me” – Lionel Richie
 33. “Mamma Mia” – ABBA
 34. “Hallelujah” – Leonard Cohen
 35. “I Don’t Want to Miss a Thing” – Aerosmith (Armageddon)
 36. “Baby One More Time” – Britney Spears
 37. “Eye of the Needle” – Sia
 38. “Roar” – Katy Perry
 39. “All About That Bass” – Meghan Trainor
 40. “Thinking Out Loud” – Ed Sheeran
 41. “Black Velvet” – Alannah Myles
 42. “I Want to Dance With Somebody” – Whitney Houston
 43. “Livin’ la Vida Loca” – Ricky Martin
 44. “Purple Rain” – Prince
 45. “Happy” – Pharrell Williams
 46. “Smooth” – Santana ft. Rob Thomas
 47. “Don’t Stop the Music” – Rihanna
 48. “I’m a Believer” – The Monkees
 49. “Heaven is a Place on Earth” – Belinda Carlisle
 50. “Take on Me” – A-ha

Deze lijst bevat een mix van klassiekers en meer recente hits, en biedt voor ieder wat wils. Of je nu een ballade of een uptempo nummer wilt zingen, er is genoeg keuze voor een geweldige karaoke-ervaring.

Gratis karaokemuziek downloaden online

Er zijn verschillende manieren om gratis karaokemuziek te downloaden, hier zijn een paar opties:

 1. YouTube – YouTube heeft een enorme bibliotheek met karaokeversies van populaire nummers. Zoek gewoon naar het nummer dat je wilt zingen en voeg “karaoke” toe aan de zoekopdracht. Je vindt dan vaak karaokevideo’s waarbij de songteksten op het scherm worden weergegeven.
 2. Karaoke-version.com – Deze website biedt duizenden karaokeversies van nummers die je kunt downloaden. Er zijn zowel gratis als betaalde versies beschikbaar.
 3. SingSnap – SingSnap is een online karaokecommunity waar je nummers kunt zingen en opnemen. Er is ook een sectie met gratis karaokenummers die je kunt downloaden.
 4. Karaoke.com – Deze website biedt ook een breed scala aan gratis karaokenummers die je kunt downloaden. Ze hebben een eenvoudig te gebruiken zoekfunctie waarmee je nummers kunt vinden op basis van artiest, titel of genre.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste toestemming hebt om de karaokemuziek te downloaden en te gebruiken, om problemen met auteursrechten te voorkomen.

Karaoke YouTube

YouTube is een geweldige plek om karaokevideo’s te vinden en te zingen. Hier zijn enkele tips om de beste karaokevideo’s op YouTube te vinden:

 1. Zoek naar “karaoke” in de zoekbalk van YouTube en voeg het nummer of de artiest toe waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld “karaoke Bohemian Rhapsody” of “karaoke Beyoncé”.
 2. Bekijk de kanalen van karaokebedrijven en -producenten, zoals Sing King Karaoke, Karaoke Version, en Karafun. Zij hebben vaak uitgebreide bibliotheken met karaokevideo’s.
 3. Gebruik de filters op YouTube om te zoeken naar de meest recente of populaire karaokevideo’s.
 4. Zoek naar karaokevideo’s met songteksten op het scherm, zodat je gemakkelijk kunt meezingen.
 5. Let op de kwaliteit van de audio- en video-opname. Zoek naar video’s die helder en scherp zijn, en waarbij de audio goed is uitgebalanceerd.
 6. Vergeet niet om te abonneren op kanalen die karaokevideo’s uploaden die je leuk vindt, zodat je altijd op de hoogte blijft van nieuwe releases.

Deze vind je hier.

Tips voor een geweldige karaoke-ervaring

Hier zijn enkele tips om een geweldige karaoke-ervaring te hebben:

 1. Kies een nummer dat bij je past. Kies een nummer waarvan je de tekst kent en dat goed bij je stem past.
 2. Oefen van tevoren. Oefen het nummer van tevoren, zodat je het goed kunt zingen.
 3. Blijf kalm. Probeer niet zenuwachtig te zijn en blijf kalm en ontspannen terwijl je zingt.
 4. Heb plezier. Karaoke is bedoeld om plezier te hebben, dus geniet ervan en laat je gaan.
 5. Applaudisseer voor anderen. Juich anderen toe en geef hen het vertrouwen om te zingen.
 6. Wees respectvol. Wees respectvol naar anderen en zorg ervoor dat je niet te luid of te dronken bent.
 7. Vraag om hulp. Vraag om hulp als je het nodig hebt. Als je moeite hebt om een nummer te zingen of als je de tekst niet goed kent, vraag dan om hulp aan vrienden of aan de karaokehost.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat het niet gaat om wie het beste kan zingen. Karaoke is een activiteit voor iedereen en het gaat vooral om het hebben van plezier en het samen zijn met vrienden en familie.

Karaoke huren

Als je thuis of op een evenement een karaokefeest wilt houden, kun je overwegen om een karaokeset te huren. Hier zijn een paar opties om een karaokeset te huren:

 1. Verhuurbedrijven – Er zijn verschillende verhuurbedrijven die karaokesets verhuren voor feesten en evenementen. Deze bedrijven hebben vaak een breed scala aan karaokemachines en -apparatuur, waaronder microfoons, luidsprekers en displays.
 2. Online verhuurplatforms – Er zijn ook online verhuurplatforms zoals Rent-A-Karaoke en KaraokeRentals.com die karaokemachines en -apparatuur verhuren. Deze websites bieden vaak verschillende pakketten voor verschillende budgetten en behoeften.
 3. Muziekwinkels – Sommige muziekwinkels verhuren ook karaoke-apparatuur en -machines voor evenementen en feesten. Dit kan een goede optie zijn als je lokaal wilt zoeken en persoonlijk advies wilt krijgen van een expert.

Bij het huren van een karaokeset is het belangrijk om te overwegen welke apparatuur je nodig hebt en hoeveel mensen er zullen zingen. Zorg ervoor dat je de juiste kabels en adapters hebt om de karaokemachine aan te sluiten

Karaoke is een geweldige manier om plezier te hebben met vrienden en familie en tegelijkertijd te laten zien hoe goed je kunt zingen. Of je nu naar een karaokebar gaat, thuis een karaokemachine gebruikt of online karaoke zingt, er zijn veel manieren om deel te nemen aan deze leuke en populaire activiteit.

Vergeet niet om te oefenen, een nummer te kiezen dat bij je past en vooral te genieten van de ervaring.

Linda van Aken