Skip to Content

Biobuddi duurzaam Duplo review gemaakt van suikerbietenafval

Biobuddi duurzaam Duplo review gemaakt van suikerbietenafval

Er zijn steeds meer ouders die geen ‘plastic speelgoed‘ in huis willen. Niet alleen geen speelgoed met muziekjes, lichtjes en batterijen maar helemaal geen plastic. Ze hebben een voorkeur voor duurzaam speelgoed. Vanuit ecologische redenen of gewoon omdat dat ‘mooier’ is.

Ik ben daar zelf één van. Echter hebben mijn kinderen de afgelopen jaren bewezen toch ook vrolijk, gekleurd plastic speelgoed zeer te waarderen. Waaronder Duplo. Nu heb ik zelf altijd ook met veel plezier met dit speelgoed gespeeld en heb ik daar niets op tegen. Er is nu echter een alternatief op de markt; Biobuddi.

Duurzaam Duplo

Biobuddi duurzaam Duplo review gemaakt van suikerbietenafval - Mamaliefde

Biobuddi is een variant van Duplo en ook compatibel met dit speelgoed, maar dan gemaakt van suikerbietenafval. Hiervoor wordt geen plastic gesmolten en volledig gemaakt van biologische materialen. Je weet dus zeker dat er geen schadelijke grond- of kleurstoffen voor gebruikt worden die je kindje per ongeluk via de mond binnen kan krijgen.

Er zijn ook geen kleine onderdelen zodat het veilig is voor kinderen van alle leeftijden om hier mee te spelen. Biobuddi komt niet ergens van ver weg, waardoor er alsnog veel transport bij komt kijken. Maar is bedacht hier in Nederland en wordt hier ook gemaakt. Het product voldoet aan de Europese standaard van veilig speelgoed.

Spelend leren

Biobuddi duurzaam Duplo review gemaakt van suikerbietenafval - Mamaliefde

Er zijn diverse sets van Biobuddi in diverse thema’s die aansluiten bij de ontwikkeling van kinderen op diverse leeftijden. Zo heb je een ‘leer cijfers’ en een ‘leer letters’ voor kinderen die al naar school gaan. Maar ook ‘leer fruit’, ‘leer vormen’ of ‘leer dieren’ voor dreumesen en peuters.

Biobuddi richt zich met name op de leeftijd van 1 tot 6 jaar maar is ook zeker interessant voor oudere kinderen. Door te spelen maken ze kennis met deze onderwerpen. Daarnaast is er een algemene ‘leer bouwen’-set waarbij het puur draait om het constructieve aspect van dit speelgoed en al dan niet geleverd wordt met één of meerdere bouwplaten.

De blokjes zijn vrolijk gekleurd in primaire kleuren maar ook met roze en paars zodat ze kinderen aantrekken om mee te spelen. De sets komen er in diverse uitvoeringen en zijn beschikbaar voor verschillende budgetten.

Spelen maar

Van Biobuddi ontving ik de grootste doos met 97 bouwblokjes in vrolijke kleuren en drie grondplaten om de kinderen mee te laten spelen. De kinderen zijn bekend met Duplo dus gingen meteen aan de slag. Zelf vind ik het erg fijn dat er drie bouwplaten bij zitten. Die moet je normaal los bijkopen en zijn vaak erg prijzig.

Doordat je direct drie platen hebt kunnen beide kinderen op hun eigen plaat bouwen, en blijft er ook één voor mij over. Want stiekem blijf ik het zelf ook nog erg leuk vinden ;-)

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)