Skip to Content

Construxions review bouwen met blokken

Construxions review bouwen met blokken

Totum heeft naast creatieve pakketten waar je 1x mee aan de slag gaat ook speelgoed waarmee je vaker kan spelen zoals de Construxions set. In 2016 is dit ook genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. In het pakket zitten houten blokjes, verbindingsstukken, wielen en ‘volgens de kinderen’ het belangrijkste; een hamer!

Hoe leuk is het om als je papa of mama ziet bouwen om zelf ook iets te maken en, ook al is dat niet echt noodzakelijk, met een hamer te maken. Zo kunnen ze op jonge leeftijd al hun ouders imiteren.

Construxions; Niet alleen voor jongens!

Bouwen is niet alleen voor jongens of voor meisjes; dat laat deze doos wel zien. Zodra dochterlief de doos zag, wees ze namelijk direct de superhelden uit het logo aan op de verpakking.

De een was een jongen en de ander was een meisje. Dat er in de doos voertuigen zaten maakt niet uit. Zo is ze er het ene moment van overtuigd dat ze ballerina wordt en het volgende astronaut!

Ze kon niet wachten tot ik de doos had leeggehaald om te gaan bouwen. Op de doos staat dat het vanaf drie jaar is, maar op die leeftijd is het wel fijn als mama of papa nog even meehelpen.

Zoonlief ging hier ook mee aan de slag met een vriendje en op basis van de gebruiksaanwijzing komen ze een heel eind. Eerst overleggen wat ze gaan maken en daarna aan de slag.

Natuurlijk is het ook gewoon leuk om je eigen bouwwerk te maken. Met de houten blokjes, de staafjes en overige elementen kan je alle kanten op. Dit is een set met vervoersmiddelen, maar er zijn ook andere combinaties mogelijk.

Ook goed voor de fantasie en het leren logisch nadenken. Na afloop is het ook heel makkelijk weer op te ruimen; alles gaat terug de doos in en klaar is het.

Linda van Aken