Skip to Content

Bigjigs Houten treinbaan review

Bigjigs Houten treinbaan review

Lange tijd zijn dieren het favoriete speelgoed geweest van onze zoon. Totdat we een keer met de trein op stap gingen. Sindsdien ziet hij ze overal, en vaak ook als eerste. Dat we eerst zelf goed moeten rondkijken omdat hij er ergens één in de verte heeft gespot.

De cd met de muziek van de Thomas de Treinmusical is zijn grote favoriet en het is erg jammer dat die serie niet meer wordt uitgezonden op Netflix. Gelukkig heeft hij zijn houten treinbaan, dat staat garant voor uren speelplezier.

Bigjigs

Er zijn diverse merken houten treinbanen. Een daarvan is Bigjigs, zij staan vooral bekend om de uitgebreide speelsets. Zo kan je kind lekker genieten van zijn nieuwe speelgoed. De treinbanen zijn altijd voorzien van meerdere vervoersmiddelen, dus niet alleen treintjes maar vaak ook bussen of boten.  

Voor jonge kinderen heb je de My First Roadway dat bestaat uit acht wegdelen, twee auto’s en vier accessoires. Zo kan het leren hoe het een weg moet bouwen. Naarmate je kind ouder wordt kan de set uitgebreid worden met bruggen en andere accessoires.

Er bestaan ook uitgebreidere sets binnen verschillende thema’s waarmee je een prachtig wegennetwerk kan bouwen. En altijd uit te breiden zijn met losse wegdelen, auto’s en bochten. Zo kun je zebrapaden plaatsen of een T-splitsing aanleggen. Het bouwen een eigen netwerk zal voor je kind een fantasievol leermoment zijn.

Naast de fijne motoriek leren ze ook vooruit te denken, hoe moet je een straat bouwen en hoe bouw je een dorp om vervolgens de spannendste verhalen na te leven. Het opvallende aan deze treinbaan is dat er niet alleen ‘standaard’ wegdelen in zitten maar ook kleinere bochten en korte stukjes met geen of dubbele uitstulpsels.

De houten speelonderdelen zijn zo vervaardigd dat alle onderdelen uit dezelfde collectie op elkaar aansluiten, ook andere houten treinbanen sluiten hier op aan. De houten autootjes zijn voorzien van primaire kleuren die het kinderoog aantrekken. Door weinig losse elementen is het speelgoed handzaam en door zijn rondafwerking niet gevaarlijk voor kleine kinderen.

Linda van Aken